تشکیل کارگروه های غیر تخصصی و تصویب قوانین بدون مطالعه و شناخت ظرفیت ها سبب افزایش قیمت بدون منطق در بازار کشور می شود که این بار دامن دامداران و گلوی دام کشور را گرفته است؛ متاسفانه در روز های آینده شاهد کشتار دام ها مخصوصا دام های مولد بخاطر عدم توانایی دامداران در تهیه خوراک دامهایشان خواهیم بود.
به گزارش عصر همدان؛ مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان همدان چندی پیش در گفتگو با ایسنا با بیان اینکه مشکل کمبود نهادههای دامی در استان وجود ندارد، عنوان کرده بود: در حال حاضر قیمت برخی از نهادههای دامی مانند سبوس، یونجه و کاه برای دامداران مشکل ایجاد کرده و دامداران به این موضوع اعتراض دارند.
علی خدارحمی با ابراز اینکه نهادههای دامی نسبت به سال قبل نه تنها کم نشده بلکه اضافه هم شده است افزود: نهاده هایی چون ذرت، جو، کنجاله و سویا همچون گذشته با ارز دولتی و با قیمت مصوب در اختیار دامداران قرار میگیرد.
وی با اشاره به خشکسالی امسال و کاهش میزان محصولات کشاورزی در استان گفت: قیمت این چهار نهاده با ارز دولتی تهیه میشود و سهمیه نیز کم نشد، حتی اضافه هم شداست و این اقلام بهصورت مرتب بین دامداران و کارخانههای خوراک دام برای تولید کنسانتره توزیع میشود.
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، کارگروه تنظیم بازار کشور را مقصر گرانی نهاده های دامی دانست و عنوان کرد: در تاریخ ۲۶ خردادماه این کارگروه مصوبهای صادر کرد که طبق آن قیمت سبوس بر اساس عرضه و تقاضا باشد که در نتیجه سبوس دولتی سال گذشته که به قیمت ۱۴۰۰ تومان خریداری میشد در حال حاضر کارخانههای استان این اقلام را ۳۷۰۰ تا ۴۲۰۰ میفروشند.( یعنی هرچه تقاضا بیشتر باشد، فروشندگان با توجه به وضعیت بازار یا در اصطلاح تشنه بودن بازار، میتوانند افزایش قیمت داشته باشند؟)
خدارحمی افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان از کارخانهها درخواست کرد که این نهاده را با قیمت ۳۷۰۰ تومان بفروشند اما یکی دوتا کارخانه رعایت دامداران را نکرده و با استناد به کلمه عرضه و تقاضا تا ۴۲۰۰ تومان هم فروختند.
وی گفت: گرانی قیمت سبوس، سبب افزایش چشمگیر دیگر نهاده ای دامی شده است به طوری که قیمت کاه نسبت به سال قبل ده برابر افزایش داشته و هرکیلو به چهار هزار توامن و همچنین قیمت یونجه به شش هزار توامن رسیده است.
به گزارش عصر همدان، تشکیل کارگروه های غیر تخصصی و تصویب قوانین بدون مطالعه و شناخت ظرفیت ها سبب افزایش قیمت بدون منطق در بازار کشور می شود که این بار دامن دامداران و گلوی دام کشور را گرفته است؛ متاسفانه در روز های آینده شاهد کشتار دام ها مخصوصا دام های مولد بخاطر عدم توانایی دامداران در تهیه خوراک دامهایشان خواهیم بود.
چند تن از دامداران استان در گفتگو با خبرنگار ما گفتند: هر دام سبک، روزانه بین ۱/۵ تا ۲/۵ کیلوگرم خوراک نیاز دارد که با توجه افزایش قیمت چند برابری نگهداری و پرورش آنها هیچ سودی ندارد و تنها راه جلوگیری از ضرر و زیان فروش دام ها، حتی دام مولد به دلالان و کشتارگاه ها است.
انتهای پیام/ ط