• امروز : چهارشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 27 November - 2024
2

با رشادت نیروهای همدان سازمان مجاهدین خلق ضربه سهمگینی خورد

  • کد خبر : 77122
  • 05 مرداد 1399 - 8:35
با رشادت نیروهای همدان سازمان مجاهدین خلق ضربه سهمگینی خورد

“مرصاد” روایت عملیاتی است که با جان‌فشانی‌های شهیدان، ایثار گران و مجاهدان نیرو‌های انصارالحسین (ع) استان همدان، ضربه سهمگینی بر پیکره سازمان منافقین زده شد؛که اگر رشادت نیروی انصار الحسین نبود ، قطعاً در کرمانشاه شاهد آشوبی با تلفات زیاد مردمی می بودیم. به گزارش عصر همدان؛ “مرصاد” روایت یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین عملیات […]

“مرصاد” روایت عملیاتی است که با جان‌فشانی‌های شهیدان، ایثار گران و مجاهدان نیرو‌های انصارالحسین (ع) استان همدان، ضربه سهمگینی بر پیکره سازمان منافقین زده شد؛که اگر رشادت نیروی انصار الحسین نبود ، قطعاً در کرمانشاه شاهد آشوبی با تلفات زیاد مردمی می بودیم.

به گزارش عصر همدان؛ “مرصاد” روایت یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین عملیات های دوران دفاع مقدس است که در روزهای پایانی جنگ رقم خورد.در عملیات مرصاد، نیروهای سازمان مجاهدین خلق با نیروهای سرافراز ایرانی درگیر شدند که این واقعه در بیان منافقین کوردل، به عملیات فروغ جاویدان معروف است.

سابقه منافقین و چرایی عملیات فروغ جاویدان و منشا عملیات را در گفتگوی تفصیلی با سردار صدیق می‌خوانیم:

عصر همدان: سابقه و تفکر منافقین از کجا شکل گرفت؟

پیش از انقلاب اسلامی، منافقین به‌عنوان سازمان مجاهدین خلق مطرح بودند و از همان زمان که تعدادی از سرانشان در زندان‌های رژیم شاهنشاهی بودند، با نیروهای حزب‌اللهی، متدین و روحانیت در داخل زندان زاویه‌ داشتند. آن ها تفکرهایی از اسلام و سوسیالیسم را باهم درآمیخته و تفکری جدید برای خودشان ایجاد کردند.

پس از شکل‌گیری انقلاب اسلامی، عقاید این‌ گروه که بخشی از اسلام و بخش دیگری از سوسیالیسم نشات گرفته بود، اغلب باعث می شد که در زمین امپریالیسم غرب بازی کنند و عملا خدمتگزار آنان باشند.

عصر همدان: نقش منافقین در دوران پس از انقلاب اسلامی و در زمان جنگ تحمیلی چه بود؟

منافقین با شروع جنگ تحمیلی، اقدام به جمع‌آوری اطلاعات برای صدام و کم‌ و بیش در کشور اقدام به ترور و انفجارهایی می کردند که نمونه آن انفجار دفتر نخست‌وزیر و به شهادت رسیدن شهیدان رجایی و باهنر بود؛ اما آنها تصمیم گرفتند راهبردشان در دوران جنگ تحمیلی، تنها جمع‌آوری اطلاعات برای صدام باشد؛ بنابراین تعدادی از نیروهای خود را به کشور عراق کشانده، سازماندهی و آموزش دادند تا بتوانند ضربه‌هایی موثر به ما بزنند.

عصر همدان: با توجه به پایان جنگ و پذیرش قطعنامه ۵۹۸ چه شد که عملیات “مرصاد” صورت گرفت؟

با تصویب قطعنامه ۵۹۸ در سازمان ملل پذیرش آن از سوی ایران در ۲۷ تیرماه سال ۶۷ ، عراق حملات گسترده‌ای در بعضی از مناطق مرزی ما آغاز کرد و استکبار جهانی این را به صدام و سازمان مجاهدین خلق القا کرد که نظام جمهوری اسلامی در حال ساقط شدن است و توان مقابله با شما را ندارد، آن‌ها هم تصورشان این بود که این القا، واقعیت دارد؛ بنابراین منافقین بر آن شدند که از محور قصر شیرین و سرپل ذهاب، نیروهای سازمان داده‌شده خود را وارد ایران کنند و حتی در راستای آن القائات، به آن ها گفته شده بود که به‌محض ورود شما به ایران، مردم شهرها به استقبالتان خواهند آمد و شما مستقیم به تهران بروید و حکومت را به دست بگیرد.

عصر همدان: نقش پاسداران لشکر انصار الحسین(ع) همدان در عملیات مرصاد چه بود؟

سه گردان از لشکر انصار الحسین(ع) استان همدان در منطقه چهارزبر که برای مأموریتی اعزام شده و در آن منطقه در حال استراحت بودند، علی‌رغم اینکه نه آمادگی لازم برای دفاع از خود و نه تجهیزات کاملی را در اختیار داشتند. با اقدامات ویژه ی سردار شهید سلگی، توانستند در همان مرحله اول تلفات انسانی و لجستیکی از آن‌ها بگیرند.

عصر همدان: نقش سردار شهید سلگی در این عملیات چه بود و ایشان در آن زمان چه مسئولیتی را بر عهده داشتند؟

شهید سردار حاج میرزا سلگی در آن زمان رئیس ستاد لشکر انصارالحسین (ع) بودند و حین عملیاتی در شلمچه، از ناحیه شکم و در سال ۶۶ در عملیات ماووت عراق، از ناحیه دو پا به‌شدت مجروح شده بودند اما همچنان با دو پای مصنوعی در تنگه مرصاد حضور جدی داشته و دو اقدام ویژه و به‌موقع انجام دادند: یکی اعزام تیم‌های اطلاعاتی به منطقه کرند و دیگری، ایجاد یک سد دفاعی در منطقه چهارزبر.

عصر همدان: نقش نیروهای سپاه انصار الحسین (ع) استان  همدان در این عملیات چه بود؟

اگر نیروهای استان همدان و لشکر انصار الحسین(ع) در منطقه چهارزبر نبودند، آشوبی در کرمانشاه به پا می‌شد و مردم تلفات زیادی می دادند؛ اما حضور سه گردان انصار الحسین، موفقیت بزرگی را در این عملیات رقم زد. لازم به یاد آوری است که سپاه همدان در این عملیات نیروهای بسیار موثری را از جمله شهیدان مبارکی و محمدی از دست داد.

عصر همدان: پیام عملیات مرصاد چه بود؟

همچنان که امروزه شاهدیم، بازمانده های منافقین کماکان مزاحمت‌هایی را برای نظام و مردم ایجاد می کنند و اگر نیروهای منافق آن زمان هم باقی می‌ماندند، قطعاً” پیامدهای خوبی برای نظام نداشت، در آن دوران منافقین مجبور بودند کاری بزرگ انجام دهند تا زیر سؤال نروند و همین عملیات مرصاد بود که باعث شد دشمنان نظام و انقلاب تلفات سنگینی بدهند و ضربه سهمگینی بر پیکره سازمان منافقین وارد شود.

انتهای پیام/ن

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=77122

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

یک × چهار =