زهرا رنجبران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» گفت: تب بالاتر از ۳۸/۵خطر تشنج دارد و باید آن را کنترل کرد.
وی افزود: با استفاده از آب سرد تبادل گرمایی بین خون و پوست کاهش یافته و یک نوع شوک به بدن نوزاد یا کودک وارد میشود.
رنجبران تاکید: از آب ولرم برای پاشویه و تنشویه به کودک استفاده کنیم چون عروق پوست گشاد میشود و خون بیشتری به پوست میرسد و تب راحتتر پایین میآید.
امدادگر هلال احمر با اشاره به نحوه گرفتن تب گفت: تب را از زیر بغل با تب سنج اندازه میگیریم به اضافه ۷ دهم شود اگر بالای ۳۷/۵ بود تب است.
وی در خصوص درمان تب بالای ۳۸ درجه اذعان داشت: زیر ۲ سال دوبرابر وزن کودک قطره استامینوفن داده شود، بالای ۲ سال به ازای هر کیلو نیم میلی لیتر شربت استامینوفن، برای کودک بالای ۲۰ کیلو بهتره از قرص بزرگسالان استفاده شود.
امدادگر هلال احمر ادامه داد: فواصل دادن استامینوفن هم با توجه به شدت تب از ۴ تا ۱۲ ساعت متغیر است و بهتر است کمکم فاصله دادن استامینوفن را کم کنید.
رنجبران افزود: بعد یک ساعت از دادن استامینوفن اگه تب پایین نیاد باید یا شیاف استامینوفن یا شربت پروفن داده شود.
وی بابیان اینکه اگر کودک اسهال داشت شیاف استفاده نمیکنیم گفت: اگه معده کودک خالی بود و استفراغ داشت بروفن نمیدیم و در کنارش حتما تنشویه انجام شود.
رنجبران در پایان به طرز صحیح تنشویه اشاره کرد و گفت: با یه گاز یا دستمال تمیز آغشته به آب ولرم رو روی شکم، کشاله ران، و زیر بغل کودک قرار میدهیم و برمیداریم، روی بدنش نمیکشیم.
انتهای خبر/ب