• امروز : چهارشنبه, ۲۴ بهمن , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 12 February - 2025
1
رئیس گروه تغذیه‌ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان مطرح کرد؛

نکاتی برای تغذیه سالم در هوای آلوده

  • کد خبر : 233515
  • 01 بهمن 1403 - 10:45
نکاتی برای تغذیه سالم در هوای آلوده
رئیس گروه تغذیه‌ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه هنگامی که در معرض هوای آلوده هستیم باید مواد غذایی مصرف کنیم که سیستم ایمنی بدن را تقویت کند، گفت: حذف مواد غذایی همچون چربی‌ها و فست فود ها که سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند نیز اولین اقدام است.

آرزو کاوه‌ای در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه عوامل مختلفی در آلودگی هوا نقش دارند، گفت: ذرات معلق در هوا، ریزگردها و ترکیبات سوخت‌های فسیلی می‌توانند موجب آلودگی هوا شوند که همگی برای سلامت بدن ضرر دارند.

وی با اشاره به اینکه ورود آلودگی هوا به بدن موجب التهاب در بدن می‌شود، افزود: التهاب یک نوع پاسخ ایمنی است که بدن به عوامل مختلفی که در آن ایجاد می‌کند می‌دهد، ممکن است این التهاب کوتاه‌مدت و یا در برخی موارد مزمن باشد.

رئیس گروه تغذیه‌ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: التهاب کوتاه مدت ناگهانی بروز می‌کند و باعث تورم، قرمزی، درد و یا زخم می‌شود اما التهابی که برابر آلودگی هوا ایجاد می‌شود التهاب مزمن است و زمانی که در بدن می‌ماند می‌تواند باعث طیف وسیعی از بیماری‌ها شود.

کاوه‌ای با بیان اینکه تب مختصر، روماتوئید و بیماری‌های قلبی و سرطان از اثرات التهاب مزمن است، تصریح کرد: تحقیقات نشان داده است مواد غذایی به شدت می‌تواند در کاهش یا افزایش التهاب در بدن مؤثر باشد بنابراین در زمان‌هایی که هوا آلوده است با این پیش‌فرض که واکنش بدن ما در مقابل آلودگی چگونه است می‌توان عملکرد مؤثری داشت.

وی با اشاره به اینکه خیلی از مواقع که افراد در معرض آلودگی هوا قرار می‌گیرند، شیر و لبنیات مصرف می‌کنند، گفت: البته که شیر هم بسیار خوب است اما بیشتر در مواقعی مصرف می‌شود که عامل بیماری‌زا و عفونت از طریق دستگاه گوارش وارد بدن شده باشد اما بر مواد آلوده که از راه تنفس وارد بدن شده تأثیر ندارد.

رئیس گروه تغذیه‌ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: سیستم ایمنی ما در مقابل آلودگی‌های هوا آمادگی دارد تا بدن را محافظت کند اما زمانی که غلظت آلودگی زیاد شود شاید سیستم ایمنی نتواند به خوبی عمل کند بنابراین باید به دنبال مواد غذایی باشیم که سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

کاوه‌ای با بیان اینکه چربی‌ها از مواد غذایی هستند که به شدت سیستم ایمنی را تضعیف می‌کنند، افزود: پس اولین قدم در روزهای آلوده حذف و کاهش چربی‌ها خصوصاً اسیدهای چرب اشباع است و غذاهای سرخ کرده است.

وی با اشاره به اینکه استفاده کم‌تر از منابع کلسترول نیز اهمیت دارد، تصریح کرد: گوشت قرمز با وجود اینکه حاوی مواد مغذی زیادی است و بدن به پروتئین نیاز دارد اما کلسترول بالایی نیز دارد و باید مصرف آن را خصوصاً در برخی افراد مبتلا به بیماری‌های خاص کاهش دهیم.

رئیس گروه تغذیه‌ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: کاهش استفاده از مواد غذای کافئین‌دار همچون شکلات، قوه، چای و نوشابه بسیار مهم است چراکه ضربان قلب را بالا می‌برند و هرچه ضربان قلب افزایش یابد تنفس بیشتر می‌شود و درنتیجه هوای آلوده بیشتری وارد بدن می‌شود.

کاوه‌ای با بیان اینکه البته استفاده از نوشیدنی گرم همچون دمنوش‌ها مفید است و طب سنتی و ایرانی آن‌ها را توصیه می‌کند، گفت: هرچند باید در مقدار و نوع مصرف این دمنوش‌ها دقت کرد اما چای سبز، بابونه، زنجبیل و دارچین آنتی اکسیدان دارند و می‌توانند مواد آلوده در بدن را از بین ببرند.

وی با اشاره به اینکه استفاده از آب‌میوه چه از نوع طبیعی و چه صنعتی و کارخانه‌ای را توصیه نمی‌کنیم، تصریح کرد: آب میوه بدون هرگونه فیبر میوه است و فقط قند میوه وارد بدن می‌شود و همین موضوع باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.

رئیس گروه تغذیه‌ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: به جای مصرف آب میوه از خود میوه مصرف شود تا از بروز التهاب در بدن نیز جلوگیری شود.

کاوه‌‌ای با بیان اینکه مصرف مواد غذایی دارای نگه‌دارنده مثل چیپس، پفک و کنسروها به بدن آسیب می‌رساند، افزود: این مواد التهاب در بدن را شعله‌ور می‌کند در نتیجه مصرف این‌چنین مواد خوراکی و فست‌فودی اصلا توصیه نمی‌شود.

لزوم مصرف مایعات در هوای آلوده

وی با اشاره به اینکه در شرایطی که در معرض هوای آلوده هستیم اولین توصیه این است که مصرف مایعات افزایش یابد، عنوان کرد: می‌شود آب طعم‌دار شود تا فرد بتواند حجم بیشتری آب مصرف کند، هرچقدر آب بیشتری مصرف شود میزان دفع ادرار بیشتر می‌شود و مواد سمی با ادرار از بدن دفع می‌شود.

رئیس گروه تغذیه‌ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: میوه و سبزیجات دارای ویتامین‌c حتماً مصرف شود چون علاوه براینکه آنتی‌اکسیدان قوی است، سیستم ایمنی بدن را نیز قوی می‌کند.

کاوه‌ای با بیان اینکه ویتامینE نیز در حفظ سلامت بدن کمک در هوای آلوده می‌کند، گفت: منابع این ویتامین شامل پسته، زیتون و انواع جوانه‌ها می‌شود.

وی در پایان با اشاره به اینکه منابع حاوی آهن، روغن زیتون، گردو، میوه خصوصاً سیب، انواع کلم‌ها خصوصاً کلم بروکلی، سیر و پیاز مخصوصاً به صورت خام می‌توانند در دفع مواد سمی از بدن کمک کنند، افزود: استفاده از مکمل‌های دارویی به صورت خودسرانه توصیه نمی‌شود اما مکمل امگا۳ به دلیل کمبودی که در سیستم بدنی مردم کشور دیده می‌شود توصیه می‌شود.

انتهای خبر/ سع

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=233515

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

سه × 5 =