حجتالاسلام امین عباسی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»، اظهار کرد: فرزندآوری یک بُعد حکومتی و یک بُعد مردمی دارد، اما در جامعه امروزی بُعد حکومتی بسیار پررنگ دیده میشود.
وی با بیا اینکه هر وقت بحث فرزندآوری مطرح میشود، همه چشمها بهسمت مسئولان، حکومت، بحثهای بودجهای، قانون و مجلس دوخته میشود، عنوان کرد: درحالیکه در طول تاریخ چنین چیزی نداشتهایم و این اولینباری است که اتفاق میافتد.
استاد حوزه علمیه با تاکید بر اینکه خانوادهها از ابتدا برای فرزندآوری مُعَطل نهادهای حاکمیتی نبوده، عنوان کرد: این دیدگاه به فرهنگ حاکم سراسر دنیا برمیگردد، در دنیا تمام مشکلات مردمی را از طریق فرهنگسازی بینالمللی بهسمت دولتها و حکومتها میبرند.
عباسی در پاسخ به سئوال خبرنگار ما مبنی بر مسئولیت حکومتها نسبت به مهار تورم و تامین مسکن و اولیّات هزینه زندگیها توسط حکومت، بیان کرد: این نوع تفکر در گذشته وجود نداشته، و بر فرض وجود مشکلات مالی بیشتر آیا خانوادهها راضی میشوند که فرزند اول را بهدنیا نیاوردند؟ اینکه خانمی راضی شود تا آخر بچهدار نشود محال است.
وی خاطرنشان کرد: اقتصاد در بحث فرزند اول چون بحث ادامه زندگی و ادامه نسل بوده، در اولویت دوم یا سوم بوده و یا شاید هیچوقت به ذهن خطور نکند، چه اتفاق میافتد که تفکر فرزندآوری در بچه دوم تغییر پیدا کرده و اقتصاد مدنظر خانوادهها قرار میگیرد؟
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه فرزندآوری و کاهش آن به اقتصاد ربطی نداشته، تصریح کرد: چون از ابتدا برای فرزندآوری بد تبلیغ شده است بخاطر همین تصورات همه در این رابطه اشتباه بوده و فقط به جنبه اقتصادی قضیه نگاه میکنیم.
عباسی همچنین یادآور شد: الان اگر دقت کنیم میبینیم که اغلب خانوادههای مرفه یا بدون بچهاند یا فقط یک بچه دارند، این خانوادهها مشکل اقتصادی ندارند و مشکل آنها طرز تفکر آنها و موضوع بیشتر فرهنگی است.
وی افزود: حتی خیلی از خانوادههایی که تامین هستند و مشکل اقتصادی چندانی ندارند هم خیلی تمایلی به فرزندآوری ندارند، پس اینجا به این نتیجه میرسیم که امروزه مشکل فرزندآوری فقط اقتصادی نبوده و بیشتر به طرز تفکر افراد بستگی دارد.
انتهای خبر/ سا