• امروز : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 26 November - 2024
0

عملیات مرصاد، غرور صیاد و نقش تیپ انصارالحسین(ع)

  • کد خبر : 122712
  • 05 مرداد 1400 - 13:19
عملیات مرصاد، غرور صیاد و نقش تیپ انصارالحسین(ع)

عملیات غرور آفرین مرصاد، نبردی است که توسط سازمان مجاهدین خلق بر علیه جمهوری اسلامی ایران طرح‌ریزی شد و منافقان کور دل در قالب سازمان مجاهدین خلق ۶ روز پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ توسط ایران و پایان جنگ ایران و عراق، در سوم تیرماه سال ۱۳۶۷ این حمله را شروع کردند. به گزارش عصرهمدان؛ […]

عملیات غرور آفرین مرصاد، نبردی است که توسط سازمان مجاهدین خلق بر علیه جمهوری اسلامی ایران طرح‌ریزی شد و منافقان کور دل در قالب سازمان مجاهدین خلق ۶ روز پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ توسط ایران و پایان جنگ ایران و عراق، در سوم تیرماه سال ۱۳۶۷ این حمله را شروع کردند.

به گزارش عصرهمدان؛ منافقین و ارتش عراق به تصور اینکه اوضاع داخلی ایران نابسامان است، عملیات مشترک خود را با هجوم زمینی از مسیر سرپل ذهاب و از جنوب گردنه پاتاق (نزدیکی سرپل ذهاب) آغاز و به طرف شهر کرند غرب پیشروی کردند.

تانک‌های عراقی با آرم منافقین وارد شهر شدند و پس از تصرف کرند، حرکت خود را به سمت اسلام‌آباد غرب آغاز و به محض رسیدن به مدخل شهر، اقدام به قطع برق و ارتباط مخابراتی و هم چنین تیراندازی و آشفته نمودن اوضاع کردند.

از طرفی دیگر ارتش عراق در اقدامی شتاب‌زده، منطقه خوزستان را بار دیگر مورد هجوم گسترده قرار داده و تا جاده اهواز ـ خرمشهر پیشروی کرده و خرمشهر را نیز در معرض تهدید قرار داده بود.

آغاز عملیات مرصاد

عملیات مرصاد در روز پنجشنبه ششم مرداد ۱۳۶۷ با رمز مبارک یا علی ابن ابی‌طالب (علیه‌السّلام) و به منظور مقابله با منافقین در منطقه اسلام آباد و کرند در غرب استان کرمانشاه آغاز گردید.

در این عملیات سه گردان از تیپ پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) و تیپ مسلم و یک گردان از ایلام به اسلام آباد حمله کردند. منافقین تصور می‌کردند که به‌سان روزهای قبل نیروهای عراقی در این مناطق حضور دارند، حال آنکه عراقی‌ها عقب‌نشینی کرده و منطقه در دست نیروهای ایرانی بود.

به همین‌دلیل، نیروهای خودی توانستند به راحتی از این محور وارد اسلام آباد شوند و سازماندهی منافقین را در داخل شهر به هم بزنند.پس از آزادسازی شهر اسلام آباد و قبل از رسیدن نیروهای خودی به این شهر در ساعت سه نیمه شب، ۳ فروند هلی کوپتر ترابری در کرند به زمین نشستند و تعدادی از کادرهای منافقین و همچنین مسعود رجوی رهبری سازمان و همسرش را از شهر خارج کردند.

در عملیات مرصاد نزدیک به ۲۰۰۰ تن از نیروهای منافقین به هلاکت رسیدند و حدود هزار تن زخمی شدند که در میان کشته شدگان و اسرا تعداد زیادی از کادرهای سازمان و فرماندهان تیپ‌ها دیده می‌شدند.[۶] بدین‌ترتیب، منافقین پس از تحمل یک شکست استراتژیک در پشت تنگه «پاطاق» روز جمعه ۷ مرداد ۱۳۶۷ رسما اعلام کردند که از شهرهای اسلام آباد و کرند عقب‌نشینی کرده‌اند.

نقش سردار شهید حاج محمد میرزا سلگی در عملیات مرصاد

به تعبیر سردار شهید حاج «حسین همدانی» نقش او در عملیات مرصاد مغفول ماند.

حاج میرزا سلگی در سال ۱۳۶۷، مسئول ستاد لشکر انصارالحسین علیه السلام استان همدان، مستقر در اردوگاه شهید شهبازی چهارزبر کرمانشاه بودند.

به گردان‌های لشکر انصار مأموریت داده شده بود که از منطقه غرب به خوزستان بروند گردانهای این لشکر هم که در اردوگاه شهید شهبازی چهار زبر مستقر بودند قرار بود طی یک برنامه و به نوبت حرکت خود را به سمت جنوب آغاز کنند در مرحله اول گردان ۱۵۸ با همه نیروهایش راهی خوزستان شد و سپس نوبت به گردان ۱۵۵و ۱۵۴ رسید.

وقتی که نیروهای لشکر ۳۲ انصارالحسین علیه السلام به تنگه چهارزبر رسیدند ازدحام جمعیت وحشت زده از حملات، تعداد و تجهیزات فراوان منافقین همه ی شهر را فرا گرفته بود، به طوری که هر کس با هر وسیله ای که می توانست شهر را ترک می کرد.

گردان‌های ۱۵۴ و ۱۵۵ لشکر انصارالحسین علیه السلام در سحرگاه پنجم مرداد ماه پیشروی خود را به سمت تنگه حسن آباد آغاز کرده و در یک نبرد سخت توانستند تعداد زیادی از منافقین را به هلاکت برسانند.

همچنین در این روز دیگر گردان های تیپ انصارلحسین همدان با اشرافیت کامل بر بالای یال شمالی ارتفاعات کورکور در تنگه چهارزبر توانستند بر منطقه مسلط شوند و جلوی پیشروی منافقین را گرفته و آنها را کاملاً زمین گیر کنند.

نقش شهید صیاد شیرازی در عملیات مرصاد

علی صیادشیرازی در آن زمان نماینده امام(ره) در شورای عالی دفاع بود که با تماس غلامعلی رشید (معاون اطلاعات و عملیات ستاد کل قوا) وارد کرمانشاه می شود و به دلیل آشنایی خوب با هوانیروز وارد عملیات می‌شود و بعد از شناسایی‌ای که خودش انجام می‌دهد به توجیه خلبانان می‌پردازد و خود نیز در عملیات مشارکت مستقیم می‌کند.

صیاد شیرازی وقتی که به منطقه مسلط شد، طرح به دام انداختن کاروان منافقان را ریخت. آنان باید با خیال راحت تا تنگه چهارزبر می‌آمدند که در ۳۶ کیلومتری کرمانشاه بود. در آن تنگه باید خلبانان هوانیروز از عقب و جلو راه را بر کاروان می‌بستند تا بچه های تیپ انصارالحسین کار را تمام می کردند.

انتهای پیام/ط

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=122712

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

دو + هشت =