به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، در میان خاکهای تفتیده جنوب، قدم برمیدارم؛ جایی که روزی جوانانی با شور و عشقی بیمثال، برای دفاع از وطن جان خود را فدا کردند. سکوت سنگین فضا، گویی آوای قدمهای استوارشان را در گوشم زمزمه میکند. بوی خاک، بوی باروت، بوی ایثار؛ همه و همه در هم آمیخته و حسی غریب در وجودم جاری میسازد. حس میکنم که در این لحظات، نه تنها من، بلکه تمام ذرات این خاک، شاهد رشادتها و از خودگذشتگیهای آن دلاورمردان هستند. اشک، بیاختیار بر گونههایم جاری میشود؛ اشکی از جنس قدردانی، از جنس دلتنگی، از جنس عشقی که هرگز خاموش نخواهد شد. در این سفر، نه تنها با تاریخ، بلکه با قلبهای تپندهای همسفر میشوم که هنوز هم در این سرزمین، نفس میکشند.
اردوی راهیان نور، سفری به مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس، فرصتی است برای جوانان و دانشجویان تا با رشادتها و ایثارگریهای رزمندگان آشنا شوند و ارزشهای والای دفاع مقدس را درک کنند. این اردوها، علاوه بر جنبههای معنوی و فرهنگی، نقش مهمی در مقابله با جنگهای ترکیبی و فرهنگی دشمنان ایفا میکنند.
از جمله تاثیرات اردوی راهیان نور در جوانان و دانشجویان آشنایی با تاریخ دفاع مقدس و رشادتهای رزمندگان است، حس غرور ملی و دینی را در جوانان تقویت میکند و آنان را به ارزشهای والای این سرزمین پیوند میدهد.
حضور در مناطق عملیاتی و شنیدن روایتهای دفاع مقدس، بصیرت و آگاهی جوانان را نسبت به توطئههای دشمنان افزایش میدهد و آنان را در برابر جنگهای ترکیبی و فرهنگی مصون میسازد.
اردوهای راهیان نور، جوانان را در برابر تهاجم فرهنگی دشمنان واکسینه میکند و آنان را به ارزشهای اصیل ایرانی و اسلامی پایبند میسازد.
مشاهده رشادتها و پیروزیهای رزمندگان در دوران دفاع مقدس، روحیه خودباوری و امید را در جوانان تقویت میکند و آنان را به تلاش برای سربلندی ایران اسلامی تشویق میکند.
در دنیای امروز، دشمنان با استفاده از ابزارهای نوین جنگهای ترکیبی و فرهنگی، به دنبال تضعیف هویت ملی و دینی جوانان هستند. در این شرایط، برگزاری اردوهای راهیاننور بیش از هر زمان دیگری ضروری است. این اردوها، با ایجاد ارتباط عاطفی و معنوی بین جوانان و دفاع مقدس، آنان را در برابر توطئههای دشمنان مقاوم میسازد.
حبیبالله شعبانیموثقی در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه مناطق عملیاتی جنوب سرزمین پر از خاطره است سرزمینی که دیدن آن حتی یک بار ارزشمند است، اظهار کرد: قرار گرفتن در این سرزمین، راه رفتن روی این خاکها و نفس کشیدن در این فضا باعث میشود آرزو کنید این سفر مکرر این سفر را شرکت کنید.
وی با بیان اینکه امروز اگر در استان عزتی وجود دارد و همشهریان احساس آرامش و امنیت دارند اگر انقلاب اسلامی حرفی برای گفتن دارد مدیون جوانان دیروز است که در این سرزمینها مقاومت کردند، عنوان کرد: آرمانهای شهدا هنوز ادامه دارد اگر ما گوش شنوایی داشته باشیم به مناطق عملیاتی بیایم خواسته و صدای شهدا را بشنویم.
نماینده ولیفقیه در استان همدان خاطرنشان کرد: جوانان امروز فضای معنوی پر از شجاعت و ایستادگی را درک نکردهاند و با حضور در این مناطق میتوانند مجاهدتهای شهدا را لمس کنند.
سردار مظاهر مجیدی در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه در سال حدود ۲۲ هزار نفر از استان همدان به مناطق عملیاتی دفاع مقدس اعزام میشوند، ۳ هزار و ۵۰۰ نفر آنها از قشر دانشجویان است، اظهار کرد: زائرین از یادمانهای والفجر ۸ کربلای ۴ شلمچه فتحالمبین هویزه بازدید میکنند.
وی با بیان اینکه از ۲۳ بهمن تا ۱۰ اسفند اردوهای راهیان نور دانشجویی آغاز شده پیشبینی شده ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در اردوی راهیان نور دانشجویی شرکت کنند، گفت: نسل جوان استقبال خوبی دارند ۲۰ درصد استقبال افزایش داشته است.
فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) همدان با اشاره به اینکه این نکته قابل توجه است که بعد از گذشت چندین سال از دفاع مقدس روایت خاطرات شهدا موثر است، در دوران دفاع مقدس لشکر ۳۲ انصارالحسین(ع) نقش تاثیرگذاری در دفاع مقدس داشت و حماسهآفرینی کردند.
وی با بیان اینکه در اردوی راهیان نور اقشار مختلف مردم از نزدیک با رشادتها و شجاعتهای رزمندگان آشنا میشوند، مطرح کرد: نسل امروز باید با مرور تاریخ گذشته با افتخارآفرینی شهدا و رزمندگان آشنا شوند چرا که اگر امروز نظام جمهوری اسلامی قدرتی دارد به افتخار همان فرهنگ ایثار و مقاومت است.
راهیان نور؛ بستری برای خودباوری و الهامبخشی به نسل جوان
مهدی باباییفر، مسئول اردویی سپاه انصارالحسین(ع) همدان، در گفتگو با خبرنگار ما، راهیان نور را یکی از مهمترین ابزارها برای تقویت و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و آشنایی نسل جوان با قهرمانان واقعی وطن دانست.
وی با اشاره به تاثیرات مثبت این اردوها بر جوانان، اظهار کرد: راهیان نور با ایجاد خودباوری و حس اعتماد به نفس در جوانان، آنان را از رزمندگان، ایثارگران و شهدا الهام میبخشد، این الگوگیری از شهدا، منجر به تشکیل گروههای جهادی متعدد در زمینههای خدمترسانی به محرومان شده است.
مسئول سازمان اردویی، گردشگری و راهیان نور سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان با بیان اینکه تقویت بنیه نظامی و دفاعی کشور توسط جوانان نخبه و توانمند، یکی دیگر از دستاوردهای فرهنگی راهیان نور است، ادامه داد: حضور چشمگیر مدافعان حرم و امنیت در سالهای اخیر، از دیگر ثمرات این اردوها به شمار میرود.
لزوم بازخوانی دفاع مقدس؛ گنجینهای برای نسلهای آینده
وی با تأکید بر اهمیت بازخوانی دفاع مقدس، تصریح کرد: اگر تاریخ پرمحتوای دفاع مقدس و این گنج عظیم به نسلهای آینده منتقل نشود، در گذر زمان به فراموشی سپرده میشود؛ باید به هر نحو ممکن، این منبع عظیم را بازخوانی و به نسلهای آینده منتقل کنیم.
آمار اعزامها؛ استقبال چشمگیر از راهیان نور
باباییفر در ادامه به آمار اعزامها اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال جاری، شاهد استقبال چشمگیر جوانان و اقشار مختلف مردم از اردوهای راهیان نور بودهایم.
وی با اشاره به اینکه با برنامهریزیهای انجام شده، تعداد قابل توجهی از زائران تا پایان سال به مناطق عملیاتی دفاع مقدس اعزام خواهند شد، گفت: استقبال دانشجویان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش دارد.
تأکید بر کیفی سازی برنامه های راهیان نور
مسئول سازمان اردویی، گردشگری و راهیان نور سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان در پایان سخنان خود، بر لزوم کیفیسازی برنامههای راهیان نور تاکید کرد و افزود: تلاش میکنیم با ارائه برنامههای متنوع و جذاب، اثربخشی این اردوها را افزایش دهیم.
وی خاطرنشان کرد: هدف ما، آشنایی هرچه بیشتر نسل جوان با فرهنگ ایثار و شهادت و انتقال ارزشهای دفاع مقدس به آنان است.
سفر راهیان نور؛ گره زدن دل به شهدا
حجتالاسلام محمد امیری قوام، معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد استان همدان، در سخنانی به اهمیت سفر راهیان نور اشاره کرد و آن را «راهی شدن به سرزمین نور» توصیف کرد.
وی با بیان اینکه در این سفر، زائران دلهای خود را به بهترین انسانهای روی زمین، یعنی شهدا، گره میزنند، افزود: وقتی کسی دلش گره میخورد به دل شهید، آن وقت عشق شهید، هدف شهید، برنامه شهید، سبک زندگی شهید، افکار شهید و باورهای شهید، در او تجلی پیدا میکند.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد استان همدان با تأکید بر اینکه شهدا به ما درس زندگی میدهند، اظهار کرد: هر کسی بیشتر در این سفر حضور قلب داشته باشد و بهتر بتواند با شهدا ارتباط برقرار کند، اثر معنویت و نورانیت این سفر، بیش از پیش شامل حالش میشود.
وی در پایان سخنان خود، ابراز امیدواری کرد که خداوند همه را جزء کسانی قرار دهد که معرفت واقعی به راه شهدا پیدا کرده و به کاروان عظیم شهدا ملحق میشوند.
راهیان نور؛ پلی به سوی ارزشهای دفاع مقدس
احسان منتظرالمهدی مداح کاروان راهیاننور در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه هدف اصلی، آشنایی نسل جوان، بهویژه دانشجویان، با مناطق عملیاتی و جنگی است که در دهه ۶۰ در کشور ایجاد شده است دانست و افزود: این جوانان که نه امام را دیدهاند، نه شهدا را و نه جبههها را درک کردهاند، نیاز دارند با مسائل، مفاهیم و مقاصد شهدای گرانقدرمان آشنا شوند.
وی با اشاره به اینکه آشنایی با مفاهیم عرفانی، عقلی و منطقی و انس شهدای ما با خدای خود، از دیگر مقاصد راهیان نور است، مطرح کرد:این مباحث باید برای جوانان گرایش ایجاد کند تا دریابند شهدای ما در چه سطحی از معنویت قرار داشتند.
این مداح همدانی با تأکید بر اینکه وقتی دانشجویان با مبانی و مفاهیم کاربردی دفاع مقدس آشنا میشوند، تأثیر بسیار خوبی بر آنها میگذارد، عنوان کرد: ترویج این مفاهیم از زبان جوانان دهه دوم و سوم انقلاب برای همسالانشان، تأثیر فوقالعادهای دارد، در کرسیهای هماندیشی دانشگاهها، این عزیزان از زبان خودشان برای دیگران بازگو میکنند.
وی با بیان اینکه مهمترین دستاورد، ایجاد تحول معنوی و روحی در جوانان است، گفت: راهیان نور فرصتی ارزشمند برای نسل جوان است تا با رشادتها و ایثارگریهای رزمندگان دفاع مقدس آشنا شوند و از این گنجینه ارزشمند برای ساختن آیندهای روشنتر بهرهمند گردند.
خودشناسی، بزرگترین ارمغان راهیان نور برای جوانان
منتظرالمهدی به تاثیرات معنوی این سفر بر دانشجویان و جوانان اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین اثراتی که راهیان نور بر دانشجویان و بازدیدکنندگان میگذارد، بحث خودشناسی است. واقعیت این است که حضور در حریم شهدا، ناخودآگاه تاثیرات عمیقی بر افراد با هر نوع تفکر و سلیقهای میگذارد.
وی با تأکید بر اهمیت خودشناسی در مسیر کمال انسان، افزود: اگر انسانها به هر نحوی با مفاهیم خودشناسی آشنا شوند، در واقع به معرفت الهی دست یافتهاند. جایگاهی که شهدا برای ما به ارث گذاشتهاند، بالاترین تاثیر معنوی است که میتواند بر جوانان این مرز و بوم داشته باشد.
این مداح کاروان راهیاننور به تحولات روحی و معنوی که در طول این سفر در جوانان ایجاد میشود، اشاره کرد و گفت: پس از ۴ روز حضور در مناطق عملیاتی و آشنایی با حالات شهدا، شاهد تحولات روحی و معنوی در برخی از جوانان بودیم. این سیر تحولی، ناشی از تاثیر مباحث نفسانی است که خوشبختانه امروز در جوانان به خوبی اثرگذار بوده است.
وی با اشاره به تجربه شخصی خود در این سفر معنوی، افزود: برای اولین بار است که با کاروان راهیان نور همراه میشوم، اما پیش از این نیز با این مناطق آشنایی داشتم. در همین کاروان، یکی از خواهران عزیز که چند روز پیش با ما صحبت میکرد، اظهار کرد که نماز نمیخواند اما روزه نمیگیرد و عبادات دیگری انجام نمیدهد. اما وقتی به سوالات قرآنی و اهلبیت پاسخ میدادیم، مانند ابر بهار گریه میکرد. این تحولات، حتی اگر برای یک نفر هم رخ دهد، بسیار ارزشمند است.
اعزام زائران به کربلا، هدیه راهیان نور به عاشقان حسینی
منتظرالمهدی در بخش دیگری از صحبتهای خود، به اعزام تعدادی از زائران به کربلا اشاره کرد و گفت: در این سفر معنوی که در خدمت دانشجویان دانشگاه آزاد استان همدان بودیم، پس از بازدید از مناطق مختلف عملیاتی جنوب، به رسم احترام به شهدایی که برای بازگشایی راه کربلا جنگیدند، تعدادی از زائران را به قید قرعه به کربلا اعزام کردیم. خوشبختانه با کمک هزینههای اهدایی و کمک خیرین، ۴ نفر از خواهران، به ویژه افرادی که برای اولین بار به این سفر معنوی مشرف میشدند، به صورت رایگان به کربلا اعزام شدند.
وی افزود: در آخرین روزهای سال ۱۴۰۳، در رحمت الهی به روی ما گشوده شد و توانستیم این خواهران عزیز، که اکثریت آنها نیز به نام فاطمه بودند، را از محل فتحالمبین، که رمز عملیات آن یا زهرا بود، به نام مبارک حضرت زهرا(س) قرعهکشی کنیم و به سفر معنوی کربلا اعزام نماییم. جالب اینجاست که چهار نفر از این خواهران، نامشان فاطمه یا زهرا بود و این عنایت حضرت زهرا(س) را به ما نشان میدهد.
از قشر خاکستری تا آرزوی شهادت
ساجده ملکاصلی مسئول یکی از اتوبوسهای کاروان راهیاننور در گفتگو با خبرنگار پایگاه با بیان اینکه اردوی راهیان نور دانشگاه آزاد اسلامی امسال با استقبال گسترده دانشجویان، به ویژه دانشجویان ورودی جدید، برگزار شد، اظهار کرد: این اردو که با هدف آشنایی دانشجویان با فرهنگ ایثار و شهادت و مناطق عملیاتی دفاع مقدس ترتیب داده شده بود، با بازخوردهای مثبت شرکتکنندگان همراه بود.
وی به حضور پرشور دانشجویان، به خصوص دانشجویان ورودی جدید اشاره کرد و گفت: امسال به لطف خدا اردوی راهیان نور بسیار خوبی برگزار شد و اکثر شرکتکنندگان راضی بودند، خوشبختانه با مشکل خاصی مواجه نشدیم.
این مسئول اتوبوس با بیان اینکه نکتهی قابل توجه این بود که از بین حدود ۱۶۰ نفر شرکتکننده، حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ نفر برای اولین بار در این اردو حضور داشتند.
وی با تأکید بر اینکه یکی از نکات برجسته این اردو، حضور پررنگ شهدا و تأثیر عمیق آن بر دانشجویان بود، عنوان کرد: بسیاری از شرکتکنندگان از قشر خاکستری جامعه بودند و احساساتی که انتظار میرفت در آنها برانگیخته شود، به خوبی شکل گرفت، بسیاری از آنها متحول شدند. حتی افرادی با ظاهر و عقایدی که شاید تصور چنین تحولی در آنها دشوار بود، تحت تاثیر قرار گرفتند.
ملکاصلی با اشاره به اینکه حضور مادر شهید غفاری در اتوبوس و صحبتهای ایشان با دانشجویان، یکی از لحظات تاثیرگذار این اردو بود، ابراز کرد: در میان آنها، دخترانی بودند که شاید از نظر ظاهری کمتر انتظار میرفت چنین حرفی بزنند، اما از مادر شهید خواستند برایشان دعا کند و دست راستش را بر سرشان بکشد تا آنها نیز شهید شوند، این اتفاق، به نظر من، همان هدفی بود که ما دنبال میکردیم: معرفی یک شهید به دانشجویان و تبدیل آنها به یک شهید.
وی با تأکید بر اهداف فرهنگی این اردو، بیان کرد: هدف ما از برگزاری اردوی راهیان نور در دانشگاه آزاد، صرفاً آشنایی با مناطق جنگی نیست، بلکه کسب تجربه و درسآموزی از گذشته است تا بتوانیم از آن در آینده، چه در کلاسهای درس و چه در مواجهه با مشکلات، استفاده کنیم.
این مسئول اتوبوس خاطرنشان کرد: این اردو نشان داد که فرهنگ ایثار و شهادت، همچنان میتواند بر نسل جوان تأثیرگذار باشد و آنها را به سمت ارزشهای والای انسانی سوق دهد.
راهیان نور؛ سفری برای لمس ایثار
فاطمه زهدی علیپور، فرزند شهید جهادگر، در این سفر، به روایت خاطرات و احساسات خود از این سفر پرداخت.
وی در گفتگو با خبرنگار ما، ضمن اشاره به شهادت پدرش در عملیات یازده شهریور سال ۱۳۶۰ در منطقه سرپل ذهاب، بیان کرد: پدرم در آن عملیات به شهادت رسید و پیکر مطهر ایشان به همراه دیگر شهدای عملیات، مدت یازده ماه در منطقه باقی ماند. دلیل این امر، لو رفتن عملیات و محاصره رزمندگان توسط دشمن بود. من در آن زمان کودکی سه ساله بودم و هیچ خاطرهای از پدرم به یاد ندارم.
این فرزند شهید در ادامه با اشاره به تأثیر عمیق سفر راهیان نور بر خود، گفت: امسال برای اولین بار توفیق حضور در راهیان نور را پیدا کردم. پیش از این، تنها از طریق خاطرات همرزمان شهدا، با فضای جبهه آشنا بودم. اما حضور در این مناطق، ارتباط عمیقتری با شهدا برایم ایجاد کرد و توانستم رشادتها و ایثارگریهای آنان را بهتر درک کنم. این سرزمین، آغشته به خون هزاران شهیدی است که جان خود را فدا کردند تا ما در امنیت و آسایش زندگی کنیم.
وی با تأکید بر اهمیت حفظ حجاب به عنوان یادگار حضرت زهرا (س)، بیان کرد: شهدا جان خود را فدا کردند تا چادر از سر زنان ما نیفتد. ما باید این امانت را به خوبی حفظ کنیم و امانتداران شایستهای باشیم.
زهدیعلیپور در پایان ضمن قدردانی از دستاندرکاران برگزاری اردوی راهیان نور، ابراز امیدواری کرد که بتواند رهرو و ادامه دهنده راه شهدا باشد و با حفظ حجاب، متانت، ایمان و صداقت، پاسدار خون آنان باشد. وی همچنین از شهدا خواست که او و همه جوانان را شفاعت کنند و دعایشان بدرقه راه زندگی آنان باشد.
راهیان نور، تراپی روح و روان
الهه گلزار، دانشجوی ترم دوم رشته حقوق دانشگاه آزاد، در گفتگویی با خبرنگار ما، از تجربه متفاوت خود از زیارت مشهد شهدا در راهیان نور سخن گفت.
وی که پیش از این تجربه سفر زیارتی مشهد را داشته، این بار با حسی متفاوت به مناطق عملیاتی قدم گذاشته است، وی که اولین سال دانشجویی خود را تجربه میکند، در آستانه امتحانات پایان ترم، با استرس و اضطراب زیادی روبرو بوده است.
این دانشجوی حقوق در این باره میگوید: قبل از اینکه به به این سفر بیایم، تصور میکردم که زیارت در این شرایط، تاثیر چندانی بر من نخواهد داشت اما برخلاف تصورم، آرامشی که در مناطق عملیاتی تجربه کردم، فراتر از انتظارم بود.
وی، فضای این مناطق را فضایی آرامشبخش و تسکیندهنده توصیف میکند، و معتقد است که حضور در این مکان مقدس، به او کمک کرده تا از استرس و اضطرابهایش رها شود.
گلزار در ادامه میگوید: انگار در یک دایره امن قرار گرفته بودم. میتوانستم با خیالی آسوده، شهدا صحبت کنم و ازآنها کمک بخواهم، حس میکردم که آنها به حرفهایم گوش میدهند و مرا راهنمایی میکنند.
وی این تجربه را به یک «تراپی» تشبیه میکند و میگوید: این اردو برای من مانند یک جلسه تراپی بود، توانستم با آرامش، به مسائل و مشکلاتم فکر کنم و راه حلهایی برای آنها پیدا کنم.
این دانشجوی حقوق معتقد است که اردوی راهیان نور، نه تنها به او آرامش روحی بخشیده، بلکه به او کمک کرده تا با دیدگاه مثبتتری به زندگی نگاه کند.
وی در پایان گفتگو، به همه دانشجویان توصیه میکند که در زمانهای استرس و اضطراب، به زیارت اماکن مقدس بروند.
آرامشی که هرگز تجربه نکرده بودم
شکوفه یوسفی، دانشجوی ترم ۲ رشته حقوق دانشگاه آزاد همدان نیز در گفتوگو با خبرنگار ما، از تجربه متفاوت خود در سفر راهیان نور سخن گفت.
وی در ابتدای صحبتهای خود با اشاره به نحوه ثبتنامش در این اردو گفت: یک روز مانده به اعزام، به اصرار دوستم برای اردوی راهیان نور ثبتنام کردم، حتی هزینه ثبتنام را هم دوستم پرداخت کرد.
این دانشجوی همدانی افزود: من تا به امروز مکان زیارتی نرفته بودم و به سفر راهیان نور هم به یک مسافرتی نگاه میکردم که میرویم با دوستان خوش میگذرانیم.
وی در ادامه با اشاره به تغییر نگرش خود در این سفر معنوی اظهار کرد: «ما وقتی به این اردو آمدم، با آدمهایی آشنا شدم که با آدمهایی که تا به امروز میشناختم متفاوت بودند و این را متوجه شدم که آن چیزی را که به عنوان خوشی میشناختم خوشی واقعی نبوده و معنی آرامش برای من تغییر کرد.»
یوسفی با ابراز امیدواری نسبت به تاثیر این سفر در زندگیاش گفت: من این اطمینان را دارم که زندگیام تغییر میکند و امیدوارم همه به آرزوی خود برسند. در این ۴ روز اردوی راهیان نور آرامشی داشتم که تا کنون تجربه نکرده بودم.
سفری ناگهانی به وادی شهدا؛ تجربهای از جنس حضور و حاجتروایی
زهرا حمنی، دانشجوی رشته تربیت بدنی دانشگاه آزاد، در گفتگویی با خبرنگار ما، از تجربه معنوی و تأثیرگذار سفر ناگهانی خود به مقبره شهدا سخن گفت. او این سفر را اتفاقی و دعوت و طلبیدن برای درک حس و حال زندگی شهدا توصیف کرد.
وی در این باره اظهار کرد: این سفر دوست داشتم یکی از حس و حال همه زندگی شهدا رو داشته باشم. در این سفر یک حس رهایی پیدا کردم حس کردم این آدمها واقعاً دیده میشوند شهدا منو دیدند هر جای این مناطق پا گذاشتم بی اختیار اشک ریختم. از ته دل شهدا را صدا زدم. در هویزه وقتی رسیدم، سر مزار یکی از شهدا نشستم و با چهرهاش ارتباط عجیبی برقرار کردم. بدون اینکه پلک بزنم، اشک از چشمانم جاری شد.
این دانشجوی تربیت بدنی افزود: از تک تک شهدا فیلم گرفتم تا در تنهایی خودم اسمشان رو صدا کنم و باهاشون ارتباط بگیرم. حاجت گرفتم و دلم قرص شد. خیلی وقتا در زندگیم به این مرحله رسیده بودم که دیگه راهی نیست. مظلومیت شهدا رو با تمام وجودم درک کردم. آنها از همه چیزشان گذشتند. نمیدانم این سفرها چطوری است اما من قبل از این، کربلا هم رفتم این حس را نداشتم،یک حسی بهم دست داد که به دوستانم گفتم، انگار که میخواستم شهید شوم. همش گریه میکردم و عزیزانم رو به یاد میآوردم. گفتم خدایا اگه قرار باشد برم، از این دنیا دل کندهام و سبک بال شدهام.
وی در ادامه به حاجت خاصی که از شهدا خواسته بود اشاره کرد و گفت: از شهدا یک حاجت خاص خواستم. اگه قسمتم شود، میخواهم شبیه آنها شهید شوم. شاید الان وقتش نباشد، شاید هشتاد سال دیگر ولی مطمئنم که به خواستهام میرسم.
حمنی در ادامه گفت: از دوم دبستان به شهادت فکر میکردم و همیشه با غسل شهادت این نیت رو داشتم. وقتی به مقبره شهدا رسیدم، حس کردم که آنها زندهاند و با چشمهایشان ما را دنبال میکنند. از نگاه بعضی از شهدا خجالت کشیدم و سرم را پایین انداختم. انگار که میخواستند بام من صحبت کنند، واقعاً زنده بودند. اینکه چطور از بچه و زندگی خود گذشتند، خیلی سخت است. من هم از خیلی چیزها گذشتم. تک تک لحظات این سفر، دلم را مانند زمان کودکی آرام کرد. با خودم عهد بستم که اگه حاجت خاصی داشتم، از شهدا بخواهم. از تک تک مقبرهها فیلم گرفتم. میدونم که میشنوند،
وی با بیان اینکه تا حالا از هیچ شهیدی حاجت نخواستهام، اما این بار حاجت خاصی در دلم بود که گرفتم. اسم شهیدی که باهاش ارتباط زیادی برقرار کردم، شهید محسن قدیریان بود.»
این دانشجوی تربیت بدنی از حس آرامش و اطمینانی که در این سفر به دست آورده بود سخن گفت و تأکید کرد که این تجربه، تأثیر عمیقی بر زندگی او گذاشته است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، استفاده از فناوریهای نوین مانند واقعیت مجازی و افزوده، میتواند جذابیت اردوهای راهیان نور را افزایش دهد و جوانان را بیشتر درگیر کند.
تنوع در برنامههای اردو، مانند برگزاری مسابقات فرهنگی و هنری، میتواند جوانان را بیشتر به شرکت در این اردوها ترغیب کند.ت
توسعه زیرساختهای مناطق عملیاتی، مانند ایجاد موزهها و یادمانها، میتواند تجربه بازدید از این مناطق را برای جوانان بهبود بخشد.
حمایت از فعالان فرهنگی که در زمینه ترویج فرهنگ دفاع مقدس فعالیت میکنند، میتواند به تقویت اردوهای راهیان نور کمک کند.
اردوهای راهیان نور، فرصتی ارزشمند برای جوانان و دانشجویان است تا با تاریخ و فرهنگ دفاع مقدس آشنا شوند و در برابر جنگهای ترکیبی و فرهنگی دشمنان مقاوم شوند.
انتهای خبر/حا