مهدی قاسمی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ اظهار داشت: یکی از نکاتی که امروزه در مسائل اجتماعی مطرح میشود، بحث دینگریزی بچهها یا فاصله گرفتن نسل دههی هشتادیها از مباحث دینی است.
وی با بیان اینکه یکی از عواملی که باعث میشود بچهها نسبت به دین، دیدگاه مناسب و خوبی را پیدا نمیکنند موضوع خانواده است، عنوان کرد: اگر خانواده، ترکیبی از والدین و فرزندان، مبانی دینی را در درون خودش داشته و به آن پایبند باشند، مطمئن باشد که فرزندان این مسائل را در کنار والدین خود یاد میگیرند.
معاون فرهنگی دانشگاه شهید مفتح افزود: ما نمیتوانیم فرزندان را به بیدینی و دینگریزی متهم کنیم در حالیکه متاسفانه والدین، نسبت به وظایف خود در آموزش مسائل دینی فرزندان خود، دچار غفلت شدهاند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اولین دلیلی که باعث شده فرزندان نسبت به فرائض دینی نگاه کمرنگی داشته باشند، بحث خانواده است: موضوع دوم دینگریزی فرزندان در دهههای اخیر، بحث آموزش مدارس و محیط جامعه بوده، که باید مفصلاً به آن پرداخته شود.
قاسمی با بیان اینکه مباحث دینی ما باید توسط خانوادهها پایهگذاری شده، اذعان داشت: این مبانی در گام دوم در مدارس وجاهایی که عهدهدار آموزش کودکان است، باید آرام آرام پردازش شده و پرورش یابد.
معاون فرهنگی دانشگاه شهید مفتح تاکید کرد: لذا نکته قابل تامل در این مبحث این است که ما در آموزش مباحث دینی فرزندانمان، از طریق والدین موفق نبودهایم.
وی تصریح کرد: بچهها تشنه مطالب نابی هستند که درست و بهجا به آنها تحویل داده شود، لذا در رابطه با آموزش این مبانی زمانی موفق هستیم که بتوانیم با فرزندان خود ارتباط درست و موثری را برقرار کرده و جواب قانع کنند و صحیحی در مقابل سوالهای آنها در این زمینه داشته باشیم.
معاون فرهنگی دانشگاه شهید مفتح با تاکید بر اینکه باید با جوابهای منطقی دین را بصورت درست به فرزندان معرفی کنیم، افزود: در مسائلی مانند خواندن نماز و نخوردن مشروبات الکلی، ابتدا از مسائل فیزیکی واردشده بعد آنها را به مباحث الهی ارتباط داده که این خود معرف خوبی برای پذیرش دین توسط فرزندان است.
قاسمی با اشاره به اینکه خوشبختانه هرچقدر پیشرفت علم بیشتر میشود مبانی دینی ما را بهتر اثبات میکند، بیان کرد: ما نیازمند یک نسل پرتلاش دینی هستیم که بدون فرار از فرزندان، این مسائل را به آنها آموزش دهند.
انتهای پیام/ سا