وجیه الله ذکوری در گفتگو با خبرنگار «عصر همدان» با بیان اینکه هر فرد حقیقی ایرانی مقیم در ایران نسبت به تمام درآمدهای خود در ایران یا خارج از ایران مشمول مالیات است مگر معاف شده باشد اظهار کرد: در بخش ارزش افزوده هم همه مشمول ارزشافزوده هستند مگر از طرف اداره مالیات فراخوان نشده باشد.
وی با اشاره به اینکه افرادی که مجوز فعالیت میگیرند سازمان مالیات کشور از طریق مراجع رسمی برای آنها پرونده مالیاتی تشکیل میدهد و به مودیان مالیاتی اطلاعرسانی میشود، گفت: هر کسی صاحب درآمد است مشمول پرداخت مالیات در کشور خواهد بود.
مدیرکل امور مالیاتی استان همدان با بیان اینکه درآمد زیر ۱۲ میلیون تومان، فعالیت کشاورزی و صنایع دستی از پرداخت مالیات معاف است، افزود: اگر کسی فعالیت دانشبنیان را انجام دهد به مدت ۱۵ سال از پرداخت مالیات معاف است و همچنین سرمایهگذارارن کارهای تولید از ۵ تا ۱۳ سال و صادرات به خارج از کشور صد در صد معاف هستند.
وی با بیان اینکه در ماده ۸۱ و ۱۳۲ الی از ۱۴۶ قانون مالیات مستقیم فعالیتهای معاف از پرداخت مالیات احصا شده است، تصریح کرد: به استناد به ماده ۱۳۹ قانون مالیاتهای مستقیم موسسات مردمنهاد، فرهنگی هنری و خیریهها از پرداخت مالیات معاف هستند که برای استفاده از این معافیت بایستی اظهارنامه را تکمیل نمایند و با ارائه دفاتر و اسناد از این قانون استفاده کنند.
ذکوری با اشاره به اینکه با تکمیل اظهارنامه مشخص میشود چه مقدار از مالیات معاف شدند و شفافیت ایجاد کند، افزود: موسسات عامالمنفعه و خیریه هم باید یک ناظر مالیاتی داشته باشند که بر درآمد و هزینه آنها نظارت کند که کمکها در جایی که در اساسنامه پیشبینی شده هزینه شود.
وی عنوان کرد: هیچ بخشی از فعالیتهای اقتصادی برای اینکه بتوانند عادلانه با هم رقابت کنند معافیت ندارد.
مدیرکل امور مالیاتی استان همدان با اشاره به اینکه در ماده ۲۷۴ قانون مالیاتهای مستقیم از اول فروردین سال ۹۵ فرار مالیاتی جرمانگاری معین شده است، گفت: افرادی که در اظهارنامه مالیاتی درامد واقعی خود ابراز نکند و افرادی که علیرغم ۳ سال فعالیت اظهارنامه مالیاتی ندهد و افرادی که از حسابها، کارتهای بازرگانی و مجوزهای دیگران برای کارخود استفاده کنند و فعالیت اقتصادی خود را اختفا کنند شامل فرار مالیاتی میشود.
وی با تأکید بر اینکه فرار مالیاتی جرم درجه ۶ نامیده شده که با تشخیص اداره مالیات مراتب به مراجع قضایی ارجاع داده میشود، ابراز کرد: سازمان مالیاتی کشور که مودیان به عنوان مشتریان آن قلمداد میشوند و در توسعه و عمرانی کشور دخیل هستند فرایند را به گونهای طراحی کرده که به اعمال قانون توسط مراجع قانونی نرسد.
ذکوری تصریح کرد: سازمان مالیاتی با فرهنگسازی جهت پیشگیری از جرم و فرار مالیاتی اقدام کرده است چرا که برخورد قضایی برازنده مودیان ما نیست.
وی با بیان اینکه ارائههندگان خدمات بدانند ابزارها و فرآیندهای الکترونیکی اداره مالیات از فرار مالیاتی افراد مطلع خواهد شد، عنوان کرد: کارگروه مبارزه با فرار مالیاتی استان از ابتدای امسال تاکنون یک هزار پرونده فرار مالیاتی شناسایی کرده و یک هزار و میلیارد و ۳۰۰ میلیارد تومان از محل فرار مطالبه شده است.
مدیرکل امور مالیاتی استان همدان با بیان اینکه افراد اگر به موقع درآمد خود را ابراز کند از تشویقات و تخفیقات استفاده میکند و اگر ما متوجه این فرار شویم علاوه بر پرداخت مالیات به مراجع قضایی هم معرفی میشوند، مطرح کرد: مردم اگر با فرار مالیاتی مواجه شدند با سامانه ۱۵۲۶ تماس بگیرند و مورد را گزارش کنند و همچنین در سایت Intamedia.ir در بخش سودزنی اعلام گزارش کنند.
وی با بیان اینکه سازمان مالیاتی قانون نظام پایانه فروشگاهی در سال ۹۸ اجرا کرده است که بخش اقتصاد را شفافسازی کنیم و بخشی هم برای نشاندار کردن مالیات طراحی کردیم، تصریح کرد: افرادی که فعالیت اقتصادی را شروع کرده با عضویت در سامانه مودیان و با نصب نرمافزار فروشگاهی باید صورتحساب الکترونیکی صادر کند.
ذکوری با بیان اینکه از ابتدای دی ماه سال گذشته کلیه شرکتها و اشخاص حقوقی مانند طلا فروشان، پزشکان، وکلا و شرکتها مشمول نظام پایانه فروشگاهی شدهاند و افرادی که در ۶ ماه اول سال ۱۴۰۲ که فروش آنها بیش از ۱۸ میلیارد تومان بوده است، ادامه داد: افرادی که ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۲ سقف ۱۸ میلیارد را رد میکنند از اول فروردین ماه ۱۴۰۳ مشمول این قانون میشوند و افرادی که در طی ۱۲ ماه سال گذشته درآمد بالای ۱۸ میلیارد داشته باشد از ابتدای تیرماه سال ۱۴۰۳ مشمول پایانه فروشگاهی شده است.
وی با اشاره به اینکه امسال قانون سقف درآمد ۱۸ میلیارد را به ۱۴ میلیارد و ۴۰۰ کاهش داده است، گفت:
امسال هر فردی سه ماهه اول ۱۴ میلیارد و ۴۰۰ تومان را رد کرده باشد از ابتدای مهر مشمول نصب پایانه فروشگاهی است و فردی که در طی ۶ ماه این مبلغ درامد را داشته باشد از ابتدای دی ماه و فردی که ۹ ماهه به این مبلغ دست یابد از ابتدای سال آینده مشمول نصب پایانه فروشگاهی است.
مدیرکل امور مالیاتی استان همدان با تأکید بر اینکه در سال ۱۴۰۴ تمام فعالیتهای اقتصادی ما در بخش صنوف مشمول پایانه فروشگاهی خواهند شد، ابراز کرد: مودیان میتوانند با نصب نرمافزار حسابداری و با نصب نرمافزار رابط به سامانه ما متصل شوند و صورتحساب صادر و به مشتری ارائه شود.
وی با بیان اینکه مودیان میتوانند از درگاه شرکتهای معتمد صورتحساب صادر کند، افزود: مودیان از طریق سامانههای دولتی مانند سامانه جامع تجارت میتوانند صورتحساب صادر کنند.
ذکوری با بیان اینکه دولت در قانون پایانه فروشگاهی به دنبال شفافسازی نظام اقتصادی و برقراری عدالت بین مودیان است، مطرح کرد: در طی سه ماه خرداد، تیر و مرداد سال جاری ۱۶۷ هزار اظهارنامه در سطح استان از صاحبان مشاغل اخذ که از این تعداد ۱۲۷ هزار با عدد صفر پذیرفته شده است.
وی با تأکید بر اینکه در بخش مالیاتستانی از کسبه خرد مالیاتی اخذ نمیشود و حتی به دنبال تقویت آنها هستیم، بیان کرد: کسبه خرد باید از دستگاه پوز استفاده کند اگر نصب نکنند ۱۰ درصد مبلغ صورتحساب جریمه میشوند و تمامی معافیتها، بخشودگیها و تخفیفات از بین میرود.
مدیرکل امور مالیاتی استان همدان مطرح کرد؛ در ماده ۲۴ اگر مودیان عضو سامانه فروشگاهی نشوند با اخطار سازمان مالیاتی باید ظرف یک هفته رویه خود را اصلاح کنند پر غیر این صورت فعالیت آن به مدت دو هفته تعلیق میشود و در صورت مقاومت فعالیت آن ۶ ماه تعلیق میشود و بار سوم مجوز وی تعلیق خواهد شد.
وی با بیان اینکه در بخش طلا قانونگذار در سال ۱۴۰۰ اصل طلا را از ارزشافزوده معاف کرده است، تصریح کرد: فروشنده طلا در صورتحساب باید در ۴ سطر جداگانه اصل طلا، اجرت، سود و مالیات را مشخص کند و ارزش افزوده طلا ۹ درصد است که اگر در فاکتور تفکیک نشود اصل طلا هم شامل ارزشافزوده و ۲۰۰ درصد جریمه به مالیات وی اضافه میشود.
ذکوری با بیان اینکه خریداران این مبالغ را به تفکیک از طلافروش مطالبه کنند، ابراز کرد: برای دولت و مردم باید این مبالغ شفاف باشد.
وی با بیان اینکه مشاورین املاک و بنگاههای خودرو هم اگر سقف مبالغ مشخص را نسبت به کارمزد خود رد کنند باید پایانه فروشگاهی را نصب کنند و صورتحساب الکترونیکی را صادر کنند، گفت: از دی ماه سال ۱۴۰۲ فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی، فروشندگان ادوات موسیقی، آتلیه عکس و فیلم، ارائهدهندگان خدمات نمایش و همایش، فروشندگان ضایعات فلزی، عینکهای آفتابی، کاکائو، دزدگیر شامل مالیات بر ارزش افزوده هستند و کافیشاپ، رستورانداران، چلوکبابی داران و افرادی که غذا پخت و عرضه میکنند هم از قبل شامل این قانون بودهاند.
مدیرکل امور مالیاتی استان همدان با بیان اینکه ساندویچی، پیتزافروشی، جگرکی، طباخی و حلیمفروشی شامل مالیات بر ارزشافزوده نیستند، ادامه داد: شرکتها در قالب شخص حقوقی مشمول قانون مالیات بر ارزشافزوده هستند.
وی با تأکید بر اینکه مایحتاج اولیه مردم مانند برنج، مرغ، گوشت، تمام محصولات کشاورزی فرآوری نشده، حقوق و دستمزد، اجارهبها، روزنامهها و کتابفروشیها مشمول مالیات بر ارزشافزوده نیستند، گفت: بر روی کالای معاف از مالیات قید شده است.
ذکوری با بیان اینکه با اجرای قانون پایانه فروشگاهی اظهارنامه پیشفرض ارائه میدهیم و فرد نسبت به تعدیلات آن اقدام میکند، عنوان کرد: اگر کسی قانون پایانه فروشگاهی را رعایت کند سازمان مالیاتی کشور حق رسیدگی به ۹۸ درصد پروندهها را ندارد.
وی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد درآمد استان همدان از محل مالیات است و با بیان اینکه سازمان مالیاتی کشور آئیننامهای تصویب کرده است که مردم میتوانند خود تعیین کنند که مالیات آنها در کجا هزینه شود، تأکید کرد: مالیات اخذ شده صرف آبادانی و توسعه کشور میشود و مردم در توسعه کشور سهیم هستند.
مدیرکل امور مالیاتی استان همدان با بیان اینکه سازمان مالیاتی کشور با اجرای طرح نشاندار کردن مالیاتها این اختیار را به مودیان داده که در زمان تسلیم اظهارنامه مشخصکنند مالیات آنها در کدام پروژه هزینه شود، عنوان کرد: در سه ماهه خرداد، تیر و مرداد سال جاری ۵۵ پروژه بهداشتی، آموزشی، عمرانی و غیره در استان همدان در سامانه نشاندار بودند که ۱۰۰ درصد ۴۲ پروژه به مقدار ۱۳۷ میلیارد تومان توسط مردم انتخاب و تأمین اعتبار شد.
وی با بیان اینکه با برنامهریزی سازمان مالیات کشور هرسال معافیت حقوق ۲۰ درصد افزایش دارد که در سال آینده معافیت مالیات حقوق دوبرابر شده است، خاطر نشان کرد: در سال آینده تا ۲۴ میلیون تومان حقوق شامل معاف از مالیات میشود.
انتهای خبر/حا