آرزو کاوهای در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با بیان اینکه در ذهنیت جامعه این موضوع وجود دارد که برای کاهش وزن باید روغن را حذف کنند، گفت: اما بهتر است این موضوع را نهادینه کنیم که بهجای حذف روغن، بهترین روغن را استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه بدن برای تأمین انرژی مورد نیاز خود به روغن نیاز دارد، افزود: اگر قرار باشد از پروتئین یا کربوهیدرات برای تأمین انرژی استفاده کنیم باید مقدار خیلی زیادی از آن مصرف شود در نهایت روغن و چربیها در حجم کم انرژی زیادی تولید میکنند که نباید به کلی حذف شوند.
رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: گروههای مختلف سنی خصوصاً کودکان نیاز به مصرف روغن مناسب و مفید به مقدار مناسب دارند، کوچک بودن حجم معده آنها نمیتواند یکباره به اندازه حجمی که باید انرژی دریافت کند، غذا در خود جای دهد در نهایت نوع خوب چربی را به غذا اضافه میکنیم.
کاوهای با بیان اینکه روغنها سه دسته هستند، تصریح کرد: یکنوع روغنهای جامد هستند که برخی در طبیعت هستند و برخی را خودمان صنعتی جامد میکنیم و در حلبها به فروش میرود.
وی با اشاره به اینکه نوع دیگر روغن، مایع است که از کلزا و کانولا گرفته تا آفتابگردان، ذرت و روغن زیتون هستند، افزود: دسته سوم نیز روغنهای مخصوص سرخکردنی هستند که البته هرکدام فواید و مضرات خود را دارد.
رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: روغنهای جامد معمولاً روغنهایی هستند که اسیدهای چرب اشباع دارند و زیادداز حد مصرف کردن آنها برای بدن ما مضر است بنابراین توصیه میشود حداقل مصرف را از این روغن داشته باشیم.
کاوهای با بیان اینکه روغنهای دستی که خودمان جامد میکنیم ترکیب خطرناکی به اسم اسید چرب ترنس ایجاد میکند، گفت: تحقیقات نشان داده است که مهمترین عامل گرفتگی عروق و سکتههای قلبی است و در نهایت روغنهای جامد باید حذف شود.
وی با اشاره به اینکه غذاهای فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس نیز روغن دارند، عنوان کرد: این مواد دارای اسیدهای چرب ترانس بوده و برای بدن مضر هستند و مصرف آنها باید کاهش پیدا کند.
رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: روغنهای گیاهی نیز در بازار هستند که به صورت مایع تولید شدند و توصیه میشود در رژیم غذایی روزانه وجود داشته باشد.
کاوهای با بیان اینکه تغییر الگوی مصرفی که نسبت به ۱۰ سال پیش داشتیم نشان میدهد مصرف اسید چرب ترانس در جامعه خیلی کاهش داشته است، افزود: این موضوع به دلیل کاهش مصرف روغنهای نباتی جامد در جامعه، تولید کمتر آن توسط دولت و آموزشهایی که به مردم ارائه شده به وجود آمده که اتفاق خوبی است.
وی با اشاره به اینکه مصرف روغنهای مایع هم شرایط استفاده دارد، گفت: نقطه دود بسیار پایینی دارند و نباید برای سرخ کردن از آنها استفاده شود و فقط باید برای پخت و پز و سالاد مورد استفاده قرار بگیرند.
رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: حتی روغن زیتون که بهترین روغنی است که توصیه میکنیم مردم مصرف کنند اما به دلیل قیمت بالای آن واقعا مقرون به صرفه نیست، حالا با این وجود حتی این نوع روغن هم در صورت استفاده برای سرخ شدن بسیار مضر میشود.
کاوهای با بیان اینکه روغنهای مایع مخصوص سرخکردنی نیز در کارخانجات تولید میشوند، عنوان کرد: این نوع روغن با اختلاط چند نوع روغن هستند تا نقطه دود بالا داشته باشند و برای سرخ کردن مشکلی ایجاد نکنند.
وی در پایان تأکید کرد: روغنهای نباتی جامد واقعا مضر هستند و جامعه باید به سمتی برود که این نوع روغن را از سبد غذایی خود حذف کند.
انتهای خبر/ سع