• امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
6
معاون بازآفرینی اداره کل راه و شهرسازی همدان خبر داد:

استقبال همدانی‌ها از طرح بازآفرینی شهری

  • کد خبر : 216072
  • 23 اردیبهشت 1403 - 7:28
استقبال همدانی‌ها از طرح بازآفرینی شهری
معاون بازآفرینی اداره کل راه و شهرسازی همدان با بیان اینکه در استان همدان ۱۴ هزار و ۹۹۲ واحد برای بازآفرینی شناسایی شدند، گفت: حدود ۶ هزار و ۴۰۰ پروانه ساختمانی مربوط به این طرح صادر شده و رشد صدور پروانه در نیمه دوم سال گذشته نشان‌دهنده استقبال مردم از طرح است.

محمدرضا باباخانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه در ماده ۱۶ قانون حمایت از احیاء، نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده شهری، وزارت راه و شهرسازی مکلف شد نسبت به تهیه و تدوین سند راهبردی در این حوزه و تصویب آن توسط هیئت وزیران اقدام کند، گفت: در سال ۹۳ این سند ملی راهبردی به تصویب رسید و برای اجرایی شدن اهداف سند، تشکیل ستاد ملی بازآفرینی به ریاست رئیس جمهور و دبیری وزارت راه و شهرسازی در دستور کار قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه متناظر با این موضوع، در استان‌ها ستادهای بازآفرینی استانی و شهرستانی شکل گرفتند و ریاست آن برعهده استانداران شد، افزود: در همین راستا اقداماتی در همدان شکل گرفت و اولین وظیفه شناسایی این محدوده‌ها بود.

معاون بازآفرینی اداره کل راه و شهرسازی همدان ادامه داد: براساس این مصوبه محدوده‌های بازآفرینی شامل پنج زیرگونه بافت فرسوده و ناکارآمد میانی، بافت‌های تاریخی، سکونت‌گاه‌های غیر رسمی، روستاهای الحاق شده به شهر و کاربری‌هایی ناهمگون بود.

باباخانی با بیان اینکه بعداز بررسی‌ها در سال ۹۵ محدوده‌ها در ۱۳ شهر استان همدان به تصویب رسید، گفت: عموما این محدوده‌ها در مراکز شهرستان‌ها بودند که حدود چهار هزار و ۴۰۰ هکتار مسافت محدوده بازآفرینی استان همدان شد.

وی اشاره به اینکه یکی مصوبات ستاد ملی بازآفرینی این بود که همه دستگاه‌های عضو مکلفند ۳۰ درصد بودجه خود را برای این نقاط در محدوده بازآفرینی هزینه کنند، تصریح کرد: بازآفرینی کاری مشارکتی است و باید همه دستگاه‌ها و حتی مردم برای به نتیجه رسیدن اهداف همراهی لازم را داشته باشند.

معاون بازآفرینی اداره کل راه و شهرسازی همدان خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته تلاش‌های زیادی شد تا در همه شهرها محدوده بازآفرینی را داشته باشیم و در هفته گذشته محدوده‌های بازآفرینی در ۳۲ شهر استان همدان را مصوب کردیم.

باباخانی با بیان اینکه در این طرح به دنبال آن هستیم تا برنامه اصلی دولت که بحث مسکن هست را اجرایی کنیم، تصریح کرد: براساس سرشماری نفوس و مسکن در سال ۹۵، در استان همدان حدود ۷۰ هزار واحد مسکونی ناپایدار داریم یعنی واحدهایی که سازه‌ای ندارند.

وی ادامه داد: این زنگ خطر بزرگی است، در اتفاقاتی مثل زلزله شاهد اتفاقات ناگواری خواهیم بود و این کار شکل گرفت تا تحقق نوسازی مسکن را شاهد باشیم.

معاون بازآفرینی اداره کل راه و شهرسازی همدان با اشاره به اینکه در بحث تولید مسکن از چهار میلیون مسکنی که باید در چهار سال در کشور احداث شود، ۶۰۰ هزار واحد مسکونی آن مربوط به بازآفرینی هستند، گفت: از این تعداد ۱۴ هزار و ۹۹۲ واحد مربوط به استان همدان است که باید نوسازی شوند.

باباخانی با بیان اینکه در محدوده بازآفرینی مالکیت‌ بافت فرسوده به صورت خصوصی است، افزود: دولت به دنبال آن است تا با ارائه مشوق‌هایی به مردم کاری کند تا نسبت به نوسازی مسکن‌های خود اقدام کنند.

وی خاطرنشان کرد: شهرداری‌ها در این موضوع مکلف به ارائه تخفیف حداقل ۵۰ درصدی در زمان صدور پروانه ساختمانی به این مناطق هستند و حتی برخی شهرداری‌ها هستند که تا صد درصد تخفیف را هم ارائه دادند.

معاون بازآفرینی اداره کل راه و شهرسازی همدان یکی از مشوق‌ها از سال ۱۴۰۱ به صورت جدی پیگیری شده است، گفت: بسته‌های تشویقی ۱۹ گانه که در آن هر شهرستان بسته‌های بومی خود را دارد و عمدتا در بحث افزایش ارتفاع است و اگر در شهر باشد تا دو طبقه تشویقی دارد.

باباخانی با اشاره به اینکه ایجاد درب اضافه، کاربری‌هایی تجاری و برخی از موارد دیگر نسبت به منطقه در بسته‌های تشویقی وجود دارد، تصریح کرد: انتظار داریم مردم و انبوه سازان برای پایداری مسکن‌ها از این طرح استقبال کنند.

وی در پایان عنوان کرد: مردم از بسته‌های تشویقی به خوبی استقبال کردند و حدود ۶ هزار و ۴۰۰ پروانه ساختمانی صادر شده و رشد صدور پروانه در نیمه دوم سال گذشته نشان‌دهنده استقبال مردم از این طرح است.

انتهای پیام/ سع

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=216072

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

17 − چهارده =