در ایامی که بهگونه ای جامعه درگیر شیوع ویروس کروناست، صدای مستأجران از اینکه بنگاه به بنگاه میگردند تا خانه را برای اجارهنشینی بیابند، بلند است و پر از درد!
به گزارش عصر همدان؛ این روزها مستأجران مهلت قراردادهایشان به اتمام رسیده و باید بنگاه به بنگاه بگردند تا خانه ای را با قیمت کم پیدا کنند و اینجاست که صدای پر درد و بی رمقشان در پس شیوع ویروس کرونا گم است و گویا به گوش مسئولی نمی رسد.
در شهر اسدآباد بنا به گفته رئیس اتحادیه املاک شهرستان بیش از ۲۰ درصد جامعه این شهر مستأجرند و این روزها دردشان در فضای مجازی پیچیده و به گوش می رسد که باید خانه اجاره ای را تخلیه کرده و در پی خانه ای دیگر باشند.
قیمتها حبابی است و جانمان به لب رسیده!
یکی از مستأجران می گوید: بنده در شهرک خزایی زندگی می کنم، شهرکی که از وجود بازار، مدرسه و امکانات خالی است و این در حالی است که برای اجاره نشینی باید جانمان به لب برسد، چرا باید اینقدر اجاره ها بالا برود و یک آپارتمان که پارسال ۲۰ میلیون تومان رهن بوده امسال به ۴۰ میلیون افزایش بها پیدا کند؛ انصاف کجاست! قانون کجاست!
مستأجر دیگری که میخواهد تنها صدایش به گوش دادستان برسد تا بر دردهایش دوایی باشد، گفت: آقای دادستان از طریق اداره ثبت اسناد برای مناطق مختلف اسدآباد قیمت گذاری کند تا دلالان و بنگاه ها نتوانند جولان بدهند، مستأجری در اسدآباد پیدا نمی کنید که از وضعیت امروزش خرسند باشد، همه به تنگ آمده اند و شب و روز ندارند.
شهرکها خالی از امکانات اما قیمت اجارهنشینی سربه فلک کشیده
این مستأجر هم که از نبود امکانات در شهرک پاسداران گلایه می کرد اظهار کرد: این شهرک چه امکاناتی دارد که بعضی املاکیها قیمت منازل را بی دلیل بالا می برند.
مستأجر دیگری که به تازگی ازدواج کرده با ابراز گلایه از گرانی مسکن و اجاره خانه بیان کرد: چند ماهه است که ازدواج کردم و هر چه پول داشتم برای وسایل زندگی خرج کردم حال باید ۶۰ الی ۷۰ میلیون تومان برای رهن خانه از کجا بیاورم؛ اینگونه که پیداست اگر ما مستاجرها چادر بزنیم، راحت تریم؛ چون هر بنگاهی مراجعه میکنیم هر کدام یک نرخ می دهند.
بنگاهداران انصاف را رعایت کنند
دادستان شهرستان اسدآباد در گفتگو با خبرنگار عصر همدان، با هشدار جدی به بنگاههای متخلف که اقدام به ثبت قرارداد اجاره مسکن و یا خرید می کنند، تصریح کرد: تمامی واحدهای صنفی املاک انصاف را سرلوحه فعالیت روزمره صنفی خود قرار دهند.
علیرضا سلطانیمتهور بر پایان دادن فعالیت واحدهای صنفی در فضای مجازی، تصریح کرد: متصدیان این واحدها دلالان یا واسطه گران را از مرکز انجام معاملات خود اخراج کرده و اجازه دخالت در انجام تنظیم قرارداد ها و معاملات خود را به هیچ فردی ندهند.
بنگاهداران دست دلالان مسکن را قطع و قراردادهای بالا بین مؤجر و مسأجر را قبول نکنند
وی با بیان اینکه واحدهای صنفی املاک بدون پروانه کسب، پلمب و اجازه فعالیت به آنها داده نخواهد شد، افزود: متصدیان واحدهای صنفی املاک قیمت های بالا و کاذب را به هیچ عنوان قبول نکرده و انجام ندهند و هر گونه موارد مشابه را سریعاًً گزارش بدهند.
مسئول اتحادیه املاک شهرستان اسدآباد در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه به مشکلات مستأجران واقف هستیم، اظهار کرد: متأسفانه اجاره بها بین مستأجر و صاحبخانه است که باعث افزایش اجاره خانه مستأجران شده است.
رحمتالله ولایی ادامه داد: زمانی که قیمت بالا از سوی صاحبخانه برای اجاره بها به مستأجر داده می شود، باید بنگاهدار نسبت به ثبت آن اقدام نکند تا عدالت در این بین رعایت شود.
ارزشگذاری مسکن برای رهن و خرید و اجاره منطقهای میشود
وی گفت: باتوجه به افزایش قیمت زیاد اجاره بها مسکن چه برای رهن و چه خرید، دادستانی ورود پیدا کردند که در جلسه ای با رئیس اتاق اصناف و هیأت مدیره اتحادیه قرار شد تیم کارشناسی برای ارزشگذاری مسکن برای رهن، اجاره و خرید و حتی زمین و آپارتمان در هر منطقه ای ایجاد شود.
مسئول اتحادیه املاک شهرستان اسدآباد بر ساماندهی بنگاهها برای رعایت امور بین مؤجر و مستأجر تاکید کرد و گفت: البته یکی از دلایل افزایش قیمت مسکن هزینههای گزافی است که از سوی نظام مهندسی در ساخت و ساز ها اخذ میشود و این موضوع باعث شده که قیمت ها افزایش پیدا کند.
شهرداری اجازه بلند مرتبه سازی نمیدهد
وی با بیان اینکه از دیگر مواردی که موجب افزایش قیمت مسکن شده، این است که شهرداری اجازه بلند مرتبهسازی را برای ساخت و ساز جدید نمیدهد، افزود: قرار است که تیم کارشناسی قیمتگذاری املاک را به صورت منطقهای انجام دهد تا بتوان بر قیمت ها و اجاره بهای مسکن نظارت کرد.
وی ادامه داد: درصدد هستیم با حمایت دادستان در خردادماه ارزش گذاری قیمت مسکن را انجام داده و به بنگاه های معاملاتی ابلاغ کنیم درصورت عدم توجه به این امر و افزایش قیمت برای خرید، اجاره بنگاه معاملاتی تا شش ماه پلمب خواهد شد.
ولایی با بیان اینکه ۱۶۲ واحد املاک در شهرستان وجود دارد، افزود: از این تعداد ۱۲۰ واحد فعال و مابقی به دلایل مختلف غیر فعال شدهاند و البته تعداد ۸ مورد دیگر در حال اخذ مجوز است.
بیش از ۲۰ درصد اسدآبادیها مستأجرند
وی با بیان اینکه بیش از ۲۰ درصد از جامعه اسدآباد مستأجر هستند، گفت: افزایش قیمت خانه برای اجارهنشینی را قبول داریم و دنبال حل مشکل هستیم.
مسئول اتحادیه املاک شهرستان اسدآباد با بیان اینکه برخی صاحبخانهها می گویند که ما مسکنی که میخواهیم به عنوان اجاره در اختیار مستأجر قرار دهیم، ۵۰۰ میلیون ارزش دارد، افزود: باید با توجه به قیمت مسکن و اجاره بهای آن کرایه را برای مستأجر در نظر گرفته شود که این نیازمند راهکارهایی است.
انتهای پیام/لیلا نظری فرهودی