• امروز : یکشنبه, ۳ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 23 March - 2025
0
در گفتگو با کارشناس تغذیه مطرح شد:

از خواص عسل تا تشخیص عسل طبیعی

  • کد خبر : 236164
  • 29 بهمن 1403 - 8:42
از خواص عسل تا تشخیص عسل طبیعی
کارشناس تغذیه با بیان اینکه به دو شکل عسل تقلبی تولید می‌شود، گفت: در روش اول از شکر استفاده می‌شود و حالت نیمه تقلبی دارد اما برخی عسل‌ها هستند که هیچ ربطی به تولید توسط زنبور ندارند و همه محتوای آن ترکیبی از مواد شیمیایی و اسانس است.

آزاده آذرپیرا در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه عسل به وسیله آنزیمی به نام اینورتاز در اندامی از بدن زنبور که به عنوان معده می‌شناسیم ذخیره و تبدیل به عسل می‌شود، گفت: در واقع عسل در سلول‌های لایه‌ای زنبوری در کندو قرار می‌گیرد و از تغییر شیمیایی شهد گرفته شده از گل و جوانه‌های میوه به وسیله زنبور عسل تشکیل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه آنزیم اینورتاز ساکاروز داخل شهد گل را معکوس و به قند ساده فروکتوز و گلوکز تبدیل می‌کند، افزود: برای آن‌که عسل تخمیر نشود زنبور آب اضافی آن را می‌گیرد و تبخیر می‌کند و با پوشش موم گرفته می‌شود تا محافظت شود.

کارشناس تغذیه ادامه داد: عسل یک عطر مخصوص به خود را دارد اما تقلب در این عرصه آنقدر زیاد شده است که حتی کسانی که عسل تقلبی تولید می‌کنند از اسانس عسل استفاده می‌کنند و تشخیص عسل تقلبی و اصل کمی سخت است.

آذرپیرا با بیان اینکه به دو شکل عسل تقلبی تولید می‌شود، گفت: در روش اول از شکر استفاده می‌شود، و حالت نیمه تقلبی دارد اما برخی عسل‌ها هستند که هیچ ربطی به تولید توسط زنبور ندارند و همه محتوای آن ترکیبی از مواد شیمیایی و اسانس است.

خواص عسل

وی با اشاره به اینکه یک قاشق غذاخوری عسل حدود ۶۴ کیلو کالری انرژی دارد، تصریح کرد: حدود ۱۷ درصد قند دارد و PH اسیدیته عسل باعث جلوگیری از رشد باکتری می‌شود.

کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: ویتامین اسیداسکوربیک، ویتامین پانتوتنیک اسید، نیاسین، ریبوفلاوین و مواد معدنی مثل کلسیم مس آهن منیزیم منگنز فسفر پتاسیم و روی در اصل وجود دارد.

آذرپیرا با بیان اینکه خواص عسل‌ها با یکدیگر متفاوت است، گفت: چون در شهد و گرده گل‌ها خواص متفاوتی وجود دارد در نتیجه خواص عسل بستگی به استفاده زنبورها از گل‌ها دارد.

وی با اشاره به عسل در مناطق کوهستانی درصد رطوبت کم‌تر و غلیظ‌تری دارند، افزود: اما عسل مناطق شمالی کمی رطوبت بالاتری دارند رقیق‌تر هستند و این دلیل بر کیفیت خوب و پایین عسل نیست بلکه اثر رطوبت محیط بر آن است.

کارشناس تغذیه ادامه داد: اگر عسل در ظرف دربسته و عایق هوا نگهداری شود تاریخ انقضا ندارد و فاسد نمی‌شود؛ تشخیص عسل طبیعی به‌ وسیله فاکتوری به اسم UHF انجام می‌شود و این فاکتور چندین آنزیم هست که اندازه‌گیری می‌شود.

آذرپیرا با بیان اینکه نسبت مشخص آنزیم‌ها در آزمایش اندازه‌گیری می‌شود، تصریح کرد: اگر نسبت اندازه آنزیم‌ها کم و زیاد شود یعنی عسل طبیعی نیست و عسل مصنوعی این فاکتور را ندارد.

وی با اشاره به اینکه مصرف عسل با موم یا بدون موم فرقی ندارد، گفت: فقط هنگام مصرف باید دقت کرد که زنبور در موم عسل نباشد که باعث آسیب به دهان و گلو نشود.

کارشناس تغذیه ادامه داد: عسل خام مستقیم از کندو به‌دست می‌آید و بیشترین مقدار آنتی‌اکسیدان را دارد، اما برای پاستوریزه کردن عسل حتما آن را صاف می‌کنند و هاگ و باقی‌مانده بال زنبور جدا می‌شود که ایجاد آلرژی و حساسیت نکند.

آذرپیرا با بیان اینکه افرادی که آلرژی غذایی دارند باید در استفاده از نوع عسل دقت کنند، افزود: با مصرف عسل صنعتی می‌توان از ایجاد حساسیت پیشگیری کرد.

وی با اشاره به اینکه عسل‌هایی که با عناوین مختلف به فروش می‌رسند خواص مختلف دارند، گفت: مثلا عسل سدر از شکوفه درخت سدر است و رنگ کهربایی تیره دارد، عطر و طعم گیاه سدر را دارد و به راحتی از سایر عسل‌ها قابل تشخیص است.

کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: برخی عسل‌ها برای افراد دیابتی مفیدتر است و ساکاروز آن زیر عدد ۲ است و طبع برخی عسل‌ها گرم‌تر است.

آذرپیرا در پایان با بیان اینکه عسل طبیعی ممکن است شکرک بزند، افزود: البته هر عسلی که شکرک بزند طبیعی نیست و اگر عسل طبیعی شکرک بزند مصرف آن مشکلی ندارد.

انتهای خبر/ سع

 

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=236164

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

چهار × 2 =