به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» پیش از ظهر امروز مسعود ویژه در کارگروه اجتماعی و فرهنگی استان همدان با بیان اینکه اقدامات خوبی برای تدوین نقشه فرهنگی در همدان انجام شد، گفت: تدوین این سند همزمان با نقشه مهندسی کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی بود و استان همدان هشتمین استانی بود که این نقشه فرهنگی را به تصویب رساند.
وی با اشاره به اینکه نماینده ولیفقیه در در استان همدان در راستای تدوین و اجرای این سند فرهنگی بسیار دغدغهمند هستند، افزود: آیتالله شعبانیموثقی در خصوص نحوه اجرای این سند گلایهها و تذکراتی نیز داشتند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان خاطرنشان کرد: برای تدوین نقشه فرهنگی در همدان به جمع آوری دادههای آماری و پژوهشی پرداخته شد و در گام بعدی استخراج مسائل استان و درنهایت تدوین سند انجام شد.
ویژه با بیان اینکه چارچوب نقشه مهندسی کشور برای اقدامات در استان در نظر گرفته شد، گفت: در گام نخست مباحث تقسیم بندی و در پنج مسئله اولیه و کمیتههای مورد نظر تشکیل شد که شامل کمیته اجتماعی، زنان و خانواده، کمیته دینی، تعلیم و تربیت و فرهنگ و رسانه میشوند.
وی با اشاره به اینکه در مجموع برای کمیتهها ۶۵ سوال تقسیمبندی و جمعبندی شد، تصریح کرد: از کارشناسان و صاحبنظران در این زمینه کمک گرفته شد تا نقشه فرهنگی همدان تکمیل شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان ادامه داد: در نهایت در مرداد ۱۴۰۰ پنج مسئله اساسی استان استخراج شد که شامل تضعیف بنیان خانواده، کاهش جمعیت، ضعف فرهنگ اداری و مسائل اقتصادی، تولید و مشارکت و آسیب مجازی مطرح شد.
ویژه با بیان اینکه تطبیق نقشه فرهنگی استان با اسناد بالا دستی نقشه مهندسی و فرهنگی کشور در نظر گرفته شد، عنوان کرد: در مجموع ۴۰۲ برنامه و فعالیت برای همه مسائل طراحی شد.
وی با اشاره به اینکه در رفت و برگشتهای مختلف در شورای فرهنگ عمومی و تخصصی اصلاحات متعدد صورت گرفت، افزود: بعداز تأیید شورای عالی فرهنگ انقلاب کشور این سند در سفر رئیس جمهور به استان رونمایی و آماده اجرا شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان خاطرنشان کرد: متأسفانه در چندسالی که این سند رونمایی شده است اما به درستی عملیاتی نشده دلایل مختلفی دارد که دلیل اصلی آن نبود اعتبار مورد نیاز است، تخصیص اعتبار از قولهایی بود که عملیاتی نشد و حالا شاهد هستیم که این نقشه اجرایی نشده است.
ویژه با بیان اینکه استاندار تأکید بر اجرای این نقشه فرهنگی در استان همدان دارد، گفت: با تخصیص اعتبار برای اجرای این سند فرهنگی میتوان شاهد تحول بود.
اعتبار کشور برای اجرای سند فرهنگی محقق نشده است
سید مهدی وفایی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی سال ۱۴۰۱ حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال برای اجرای سند فرهنگی کشور مصوب کرد، گفت: سهم همدان ۳۰۰ میلیارد ریال بود که این اعتبار تاکنون محقق نشده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی همدان خاطرنشان کرد: با این وجود به هر بخشی که برنامه آماده و مدون تقدیم کرده اعتباراتی تخصیص یافته است.
وی با بیان اینکه اگر دستگاهی میگوید منتظر ابلاغ این سند برای اجرا بودیم این صحبت را قبول نمیکنیم، افزود: تصویب سند توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور به منزله ابلاغ این سند به دستگاهها است.
انتهای خبر/ سع