حالت تاریک
Image
پنج‌شنبه, 19 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
مجموعه نرجسانه، پیشرو در تحول فرهنگی نوجوانان
مسئول مجموعه دخترانه نرجسانه همدان عنوان کرد:

مجموعه نرجسانه، پیشرو در تحول فرهنگی نوجوانان

مسئول مجموعه فرهنگی تربیتی نرجسانه همدان گفت: مجموعه نرجیانه رویکردی نوآورانه، بستری پویا برای رشد و بالندگی نوجوانان فراهم کرده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»، محدثه حیدری‌جوان پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به فقدان پاتوقی امن و هدفمند برای دختران در همدان، اظهار کرد: مجموعه نرجسانه در سال ۱۳۹۸ با هدف پر کردن این خلاء فرهنگی آغاز به کار کرده، توانسته است در مدت کوتاهی به یکی از بزرگترین و موفق‌ترین مجموعه‌های فرهنگی تربیتی دخترانه در سطح کشور تبدیل شود.

وی افزود: سال ۹۷ حدود یک سال کارهای زیرساختی را انجام دادیم، جلسات متعددی برگزار شد، افراد متخصص را شناسایی و گرد هم آوردیم و در نهایت در عید غدیر سال ۱۳۹۸، مجموعه نرجسانه رسماً افتتاح شد.

مسئول مجموعه نرجسانه با بیان اینکه در ابتدای فعالیت، تنها ۳۰ نفر مخاطب داشتند، عنوان کرد: ما افقی را برای خودمان تعریف کرده بودیم که در مدت ۵ سال، مخاطبانمان به حداقل هزار نفر برسند. اما امروز با افتخار اعلام می‌کنم که مجموعه نرجسانه تقریباً سه هزار نفر مخاطب دارد که در برنامه‌های عمومی و خصوصی ما شرکت می‌کنند.

وی به دشواری‌های آغاز کار، به دلیل عدم وجود الگوی بومی در همدان اشاره کرد و افزود: ما مجموعه‌های موفق در قم و اصفهان را شناسایی کردیم و برای بهره‌مندی از تجربیات آن‌ها، از نزدیک با فعالیت‌هایشان آشنا شدیم، با این حال، به دلیل تفاوت‌های فرهنگی و اجتماعی شهرها، تنها بخش کوچکی از این تجربیات قابل استفاده بود و ما مجبور شدیم الگوها را بومی‌سازی کنیم.

حیدری‌جوان گفت: برخی از فعالیت‌های ما عمومی است، مانند جشن گلارام که ویژه ولادت حضرت معصومه (س) و اجتماع بنات‌الحسین که مخاطب عام دارد. اما برخی دیگر از برنامه‌های ما تخصصی و با رده‌بندی سنی مشخص برگزار می‌شود، به عنوان مثال اعتکاف امسال ما ویژه گروه سنی ۱۵ تا ۱۸ سال بود. این تفکیک سنی به دلیل ارائه محتوای متناسب با نیازهای هر گروه انجام می‌شود.

وی به ساختار منسجم و مشارکت گسترده داوطلبان در این مجموعه اشاره کرد: ما تقریباً ۲۵۰ خادم فعال داریم که شامل ۵۰ خادم مادر و ۱۰ خادم پدر نیز می‌شوند. این والدین، یا خودشان از خانواده‌های دختران عضو مجموعه هستند و یا علاقمند به فعالیت‌های فرهنگی و تربیتی هستند.

مسئول مجموعه نرجسانه به واحدهای تخصصی مجموعه از جمله واحد رسانه با یک مسئول و ۲۰ زیرمجموعه، واحد فرهنگی هنری با ۲۰ نفر زیرمجموعه و واحد تربیت با ۵ نفر متخصص اشاره کرد که همگی به صورت تخصصی در زمینه‌های مربوط به خود فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه یکی از بخش‌های فعال و تأثیرگذار مجموعه نرجسانه، خیریه خاتون است که از سال ۱۳۹۹ آغاز به کار کرده و ۱۸ خانواده دختردار را تحت پوشش دارد، تأکید کرد: فعالیت این خیریه فراتر از کمک‌های معیشتی است؛ ما در خیریه خاتون بر مسائل فرهنگی، آموزشی و درمانی دختران تمرکز داریم، به عنوان مثال، در ایام محرم و فاطمیه، روضه‌های خانگی را در منازل این خانواده‌ها برگزار می‌کنیم. تمام هزینه‌ها از پذیرایی و مداح و سخنران گرفته تا پرچم و ملزومات روضه توسط مجموعه تأمین می‌شود و خانواده‌ها تنها میزبان مهمانان خود هستند. 

حیدری‌جوان ادامه داد: این طرح بازخوردهای بسیار مثبتی داشته و حتی خانواده‌ها اکنون خودشان متقاضی برگزاری این روضه‌ها هستند. 

وی همچنین به طرح اطعام عید غدیر اشاره کرد که در آن خانواده‌ها مواد اولیه پخت غذا را دریافت کرده و خودشان اقدام به طبخ و پخش نذری در محله می‌کنند، این رویکرد، عزت نفس خانواده‌ها را حفظ کرده و آنها را از دریافت‌کنندگان صرف به توزیع‌کنندگان تبدیل می‌کند.

مسئول مجموعه نرجسانه با بیان اینکه مجموعه نرجسانه واحد مشاوره‌ای نیز دارد که خدمات مشاوره تحصیلی، تربیتی و خانوادگی را به ۲۵۰ خادم مجموعه ارائه می‌دهد، مطرح کرد: همچنین واحد قبیله کتاب‌خوان با برگزاری نقد و معرفی کتاب، مسابقات کتاب‌خوانی و غرفه امانت و فروش کتاب در گعده‌های هفتگی، به ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در میان دختران می‌پردازد.

وی به گعده‌های ثابت هفتگی پناه در روزهای چهارشنبه اشاره کرد و نکته قابل توجه را، مدیریت و اجرای این برنامه‌ها توسط دختران دهه هشتادی دانست و گفت: تیم راهبری و منتوری مجموعه از دهه شصتی‌ها و هفتادی‌ها تشکیل شده، اما تمام این فعالیت‌ها و مدیریت واحدها بر عهده دختران دهه هشتادی است.

حیدری‌جوان بیان کرد: موضوعات برنامه‌های پناه نیز بر اساس نیازها و درخواست‌های خود دختران انتخاب می‌شود و ما تلاش می‌کنیم با انتخاب عناوین جذاب و محتوای نوجوان‌پسند، آن‌ها را از فضای مجازی دور کرده و به برنامه‌ها جذب کنیم. 

وی به موفقیت این رویکرد در جذب مخاطب اشاره کرد و مثال‌هایی مانند عنوان موزمار برای کارگاه سواد رسانه‌ای را مطرح کرد که کنجکاوی بسیاری از نوجوانان را برانگیخته بود.

مسئول مجموعه نرجسانه تأکید کرد: مجموعه نرجسانه به عنوان اولین مجموعه دخترانه در همدان، توانسته است نقش جریان‌سازی را در این حوزه ایفا کند. 

وی با اشاره به اینکه این ادعا صرفاً نظر خودش نیست و مورد تأیید مسئولین سازمان تبلیغات و مجموعه‌های فرهنگی شهر نیز هست، گفت: بعد از راه‌اندازی نرجسانه، خوشبختانه بسیاری از مجموعه‌های دخترانه دیگر در همدان تشکیل شدند.

حیدری‌جوان به افتخار کسب عنوان هیئت برگزیده در رویداد ملی مهرواره هوای نو در اسفند ماه سال گذشته اشاره کرد و این موفقیت را نتیجه تلاش‌های شبانه‌روزی و لطف اهل بیت دانست و ابراز کرد: مجموعه نرجسانه همچنین به دلیل تجربیات موفق خود، به کرات برای معرفی و ارائه تجربیات به سایر مجموعه‌های نوجوان‌محور در سطح کشور دعوت شده است.

وی در خصوص تأمین مالی فعالیت‌های گسترده مجموعه توضیح داد: ما افتخار می‌کنیم که در کنار مجموعه ثارالله و تحت عنوان هیئت دخترانه مجموعه ثارالله فعالیت می‌کنیم. هزینه‌های ما کاملاً مردمی است و نهادی در تأمین آن نقشی ندارد. به عنوان مثال، جشن گل‌داران با هزینه‌ای بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان برگزار شد که تنها ۱۰ میلیون آن توسط اداره تبلیغات اسلامی تأمین شد و ۹۰ میلیون تومان مابقی توسط خود مجموعه از طریق کمک‌های مردمی و خیریه تأمین گردید.

مسئول مجموعه نرجسانه به مشارکت فعال خود دختران در تأمین مالی اشاره کرد: دختران دهه هشتادی ما خودشان دغدغه مسائل مالی را دارند و به دنبال جذب کمک هستند. واحد فرهنگی ماهانه مبلغی را جمع‌آوری می‌کند تا هدایا و رزق برنامه‌ها تأمین شود. علاوه بر این، کارهای اقتصادی کوچک نیز در مجموعه انجام می‌شود. به عنوان مثال، واحد آه خدمات فضاسازی و تزئینات برای مدارس، هیئت‌ها و جشن‌ها را ارائه می‌دهد که هم برای بچه‌های فعال در این واحد درآمدزایی دارد و هم بخشی از آن به مجموعه تعلق می‌گیرد.

وی افزود: غرفه‌های فروش در برنامه‌ها اجاره داده می‌شود و یا با فروشندگان خود مجموعه، مانند غرفه لوازم التحریر، درصدی از سود برای مجموعه در نظر گرفته می‌شود. این فعالیت‌ها به تقویت استقلال مالی مجموعه و ایجاد روحیه کارآفرینی در دختران کمک می‌کند.

حیدری‌جوان با بیان اینکه امسال هم مثل همیشه، برنامه‌های متنوعی رو برای شما عزیزان تدارک دیدیم که شامل ۷ روز روضه دخترانه، اجتماع بزرگ بنات‌الحسین (ع) در ۸ محرم، و برنامه «لبیک یا حسین»در سوم عاشورا می‌شود ادامه داد: علاوه بر این، میزبان شما و خانواده‌هاتون در روضه‌های شبانه خانوادگی دهه اول هستیم و یک برنامه خاص «پدر و دخترانه» برای شهادت حضرت رقیه (س) داریم و بعد از دهه اول هم گعده‌های هفتگی هیئت برقرار خواهد بود و یک اجتماع ویژه بانوان زینبی با همکاری ستاد امر به معروف نیز خواهیم داشت.

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!