حالت تاریک
Image
شنبه, 21 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
لزوم آگاهی عمومی نسبت به مسئله سالخوردگی جمعیت
کارشناس جمعیت عنوان کرد:

لزوم آگاهی عمومی نسبت به مسئله سالخوردگی جمعیت

کارشناس جمعیت با بیان اینکه اصلی‌ترین چالش نظام مدیریت کشور، از منظر اقتصادی و اجتماعی، تا سه دهه آینده، چالش سالخوردگی جمعیت خواهد بود، گفت: باید تلاش شود تا آگاهی جامعه نسبت به خطرات سالخوردگی جمعیت بیشتر شود.

صالحی قاسمی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه بحران سالخوردگی جمعیت به معنی سالمندی ساختار جمعیت و افزایش چشمگیر نسبت جمعیت سالمندان کشور است، گفت: این پدیده‌ای جهانی است، اما آنچه این روند را در ایران به یک بحران و چالش اجتماعی بزرگ تبدیل می‌کند، دو ویژگی بسیار منحصر به فرد است.

وی با اشاره به اینکه سرعت فوق‌العاده بالای این روند در کشور نگران‌کننده شده است، افزود: کشورهای توسعه‌یافته این گذار از جوانی به سالمندی را در قریب به ۱۴۰ تا ۱۵۰ سال طی کردند اما در ایران، ما داریم همین روند را در یک بازه زمانی بسیار کوتاه، حدوداً ۲۵ ساله تجربه می‌کنیم.

کارشناس جمعیت ادامه داد: این سرعت انفجاری به ساختارهای اقتصادی، اجتماعی و مدیریتی کشور فرصت هماهنگی و تطبیق نمی‌دهد، نظام مدیریت کشور در مواجهه با این سرعت، به سادگی عقب می‌ماند.

قاسمی با بیان اینکه ترتیب زمانی نامناسب نیز موضوع دیگری است که موجب نگرانی می‌شود، عنوان کرد: در اغلب قریب به اتفاق کشورهای دنیا، سالخوردگی، پس از توسعه یافتگی و رشد اقتصادی اتفاق افتاده است اما در ایران، متأسفانه روند سالخوردگی جمعیت پیش از توسعه در حال وقوع است. 

وی با اشاره به اینکه یعنی قبل از آنکه ما رشد اقتصادی پایدار، صنعتی شدن کامل و توسعه یافتگی را تجربه کنیم، ساختار جمعیتیمان به سرعت به سمت سالمندی می‌رود، گفت: به این ترتیب نیروی کار جوان و مولد خود را از دست می‌دهیم، این موضوع، پیامدهای سالخوردگی را در ایران مضاعف و بسیار پیچیده‌تر می‌کند.

کارشناس جمعیت خاطرنشان کرد: با قاطعیت می‌گویم که اصلی‌ترین چالش نظام مدیریت کشور، از منظر اقتصادی و اجتماعی، در حدود دو تا سه دهه آینده، همین چالش و ابربحران سالخوردگی جمعیت ایران خواهد بود. 

قاسمی با بیان اینکه این پدیده، آسیب‌های گسترده‌ای به همه ساختارهای کشور وارد خواهد کرد، افزود: مهم‌ترین آسیب‌ها قطعاً در حوزه اقتصادی ظاهر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کاهش شدید نیروی کار مستقیماً منجر به کاهش تولید ملی و درآمد ملی خواهد شد، گفت: برای جبران کمبود نیروی کار داخلی، ورود گسترده و اجتناب ناپذیر نیروی کار خارجی اتفاق خواهد افتاد که خود می‌تواند گسست‌های فرهنگی و چالش‌های امنیتی ایجاد کند.

کارشناس جمعیت خاطرنشان کرد: ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی با افزایش نسبت سالمندان به افراد شاغل رخ خواهد داد، این صندوق‌ها توان پاسخگویی به نیازهای مالی سالمندان را از دست خواهند داد.

قاسمی با بیان اینکه فشار سنگین بر نظام بهداشت و درمان در پی افزایش سالخوردگی رخ می‌دهد، تصریح کرد: هزینه‌های سلامت سالمندان به مراتب بیشتر است و شبکه بهداشت و درمان کشور زیر بار این فشار عظیم ممکن است دچار فروپاشی شود.

وی در پایان با اشاره به اینکه در مجموع باید تلاش شود تا آگاهی جامعه نسبت به خطرات سالخوردگی جمعیت بیشتر شود، گفت: با افزایش نیروی جوان می‌توان از بحران‌ها عبور کرد.

 

انتهای خبر 

 

 

 

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!