حالت تاریک
شنبه, 23 خرداد 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
فرهنگ؛ محور اصلی کاهش فرزندآوری در جامعه ایران
مدیرکل تبلیغات اسلامی همدان عنوان کرد:

فرهنگ؛ محور اصلی کاهش فرزندآوری در جامعه ایران

مدیرکل تبلیغات اسلامی همدان با اشاره به اهمیت فرهنگ در موضوع جمعیت گفت: مشکل اصلی کاهش فرزندآوری، ریشه فرهنگی دارد و اصلاح این فرهنگ می‌تواند بر مشکلات اقتصادی غلبه کند.

حجت‌الاسلام علی‌اصغر گرجی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»؛ با تأکید بر نقش فرهنگ در تداوم نسل‌ها، تصریح کرد: ریشه اصلی کاهش نرخ زاد و ولد در جامعه امروز ایران، مشکل فرهنگی است و صرفاً اقتصادی نیست.

وی گفت: در حالی که بسیاری از تحلیل‌ها بر عوامل اقتصادی تمرکز دارند، واقعیت آن است که نگرش و باور مردم نسبت به فرزندآوری تغییر کرده و این تغییر فرهنگی موجب شده خانواده‌ها به داشتن فرزند کمتر گرایش پیدا کنند.  

مدیرکل تبلیغات اسلامی همدان افزود: هرچند شرایط اقتصادی، اشتغال، مسکن و فشارهای معیشتی بی‌تردید در تصمیم خانواده‌ها بی‌تأثیر نیستند، اما اگر فرهنگ فرزندآوری در جامعه اصلاح شود و ارزش داشتن فرزند دوباره در ذهن مردم تقویت گردد، اقتصاد نمی‌تواند مانع فرزندآوری شود.  

گرجی با اشاره به تجربیات دهه نخست انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: در آن دوران، کشور درگیر جنگ تحمیلی و محاصره اقتصادی بود، بسیاری از صنایع داخلی و امکانات تولیدی که امروز وجود دارند، آن زمان شکل نگرفته بود و مردم با مضیقه‌های فراوان اقتصادی روبه‌رو بودند؛ با این حال، نرخ فرزندآوری بسیار بالا بود.  

به گفته او، این تفاوت تنها به دلیل فرهنگ حاکم بر جامعه آن زمان بود؛ فرهنگی که فرزند را نعمتی الهی و خانواده پرجمعیت را مایه افتخار می‌دانست.

این مقام مسئول تأکید کرد: امروز باید همان باور فرهنگی بازآفرینی شود تا نگرش جامعه از نگاه مصرفی و فردگرایانه به نگاه خانواده‌محور و آینده‌نگر بازگردد.  

 گرجی در پایان تصریح کرد که اصلاح فرهنگ فرزندآوری، کلید اصلی مقابله با بحران جمعیت است و باید در کنار سیاست‌های حمایتی اقتصادی، به سیاست‌های فرهنگی و آموزشی در این حوزه توجه جدی شود.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!