حالت تاریک
Image
پنج‌شنبه, 09 مرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
جنگ ۱۲ روزه؛ ریشه‌های عمیق استراتژی صهیونیستی
عضو هیات‌علمی دانشگاه بوعلی‌سینا تاکید کرد:

جنگ ۱۲ روزه؛ ریشه‌های عمیق استراتژی صهیونیستی

عضو هیات‌علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه بوعلی‌سینا، جنگ ۱۲ روزه اخیر رژیم صهیونیستی علیه ایران را نتیجه یک بازبینی استراتژیک عمیق در سیاست‌های امنیتی تل‌آویو دانست که از سال ۱۴۰۰ آغاز شده و با جدیت پیگیری می‌شود.

رضا سلیمانی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با بیان اینکه طبق راهبرد مرگ با هزاران جراحت، رژیم صهیونیستی به جای وارد آوردن یک ضربه کاری، به دنبال صدها زخم کوچک ترکیبی است؛ اظهار کرد: زخم‌هایی نظامی، اطلاعاتی، دیپلماتیک، اقتصادی و رسانه‌ای که هدفشان تضعیف توان ایران برای ادامه سیاست‌های داخلی و منطقه‌ای است.

وی افزود: این شامل جمع‌آوری گسترده اطلاعات، شبکه‌سازی جاسوسی، خرابکاری صنعتی در زیرساخت‌های هسته‌ای و نظامی، و ترورهای هدفمند دانشمندان و فرماندهان است.

عضو هیات‌علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه بوعلی‌سینا گفت: در بعد دیپلماتیک، لابی‌گری برای تشدید تحریم‌ها و محدود کردن برنامه‌های ایران دنبال می‌شود و در داخل نیز تحریک و موج‌سواری بر ظرفیت‌های اغتشاش‌زا برای افزایش فشار بر نیروهای امنیتی ایران از ارکان اصلی این راهبرد است.

وی «دکترین اختاپوس» را که توسط نفتالی بنت معرفی شد، نقطه اوج این راهبردها دانست و تصریح کرد: بر اساس این دکترین، ایران به سر اختاپوس مقاومت تشبیه می‌شود و هدف اصلی، حمله مستقیم به تهران و قلب فرماندهی نیروهای مقاومت است، نه صرفاً درگیر شدن با بازوهای منطقه‌ای آن.

سلیمانی عنوان کرد: موساد در یک خطای محاسباتی، زمان اجرای این دکترین در خرداد ۱۴۰۴ را مناسب دید، با این تصور که بازوهای مقاومت ایران تضعیف شده‌اند و ریزش سرمایه اجتماعی داخلی ایران نیز زمینه را برای چنین حمله‌ای فراهم کرده است.

وی با اشاره به استراتژی امنیتی «میر داگان» مطرح کرد: این راهبرد بر این باور استوار است که عملیات نظامی تنها پس از حذف فرماندهان ارشد نظامی و نخبگان علمی طرف مقابل موفق خواهد بود.
 
عضو هیات‌علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه بوعلی‌سینا با اشاره به اظهارات اخیر دیوید بارنیا، رئیس کنونی موساد، که رسماً از ترور مقامات بلندپایه ایرانی سخن گفته بود، این رویکرد را یک راهبرد امنیتی بلندمدت و پایدار توصیف کرد که نشان می‌دهد تهدیدها فراتر از جنگ روانی هستند و می‌توانند به «جنایت» تبدیل شوند.

وی بر ضرورت هوشیاری ایران تأکید کرد و سه راهکار مقابله‌ای را پیشنهاد داد: اولاً، باید به طور جدی پیگیری حقوقی تهدیدات ترور مقامات را در مجامع بین‌المللی دنبال کنیم. ثانیاً، اگر مقامات ما ترور شوند، مقامات هم‌رتبه رژیم صهیونیستی نیز باید بهای آن را بپردازند تا هزینه اقدامات آن‌ها افزایش یابد. ثالثاً، باید در روش‌های ضدجاسوسی خود تجدیدنظر اساسی کرده و حفره‌های امنیتی را مسدود کنیم.


انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!