
یک کارشناس روابط بینالملل تأکید کرد:
«ایران قوی» تنها راهکار در برابر بیعدالتی جهانی
کارشناس روابط بینالملل، با انتقاد از رویکرد دوگانه قدرتها، همزمانی قطعنامه آژانس و حملات نظامی را هماهنگشده خواند و بر لزوم چرخش استراتژیک و تقویت قدرت ایران تاکید کرد.
امیرحسین رهبر کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با اشاره به رویکرد دوگانه قدرتهای بزرگ در عرصه بینالملل اظهار کرد: در مقابل این بیعدالتی، تنها راهکار «ایران قوی» است.
وی با اشاره به وقایع اخیر و همزمانی صدور قطعنامه آژانس بینالمللی انرژی اتمی با حملات نظامی، این اقدامات را هماهنگشده خواند و خواستار چرخش استراتژیک در تعامل با نهادهای بینالمللی شد.
این کارشناس روابط بینالملل با بیان اینکه فضای بینالمللی، علیرغم ظاهر قانونمدار خود، در عمل تابعی از منافع قدرتهای بزرگ است، گفت: تجربه نشان داده که هرگاه منافع قدرتهای بزرگ اقتضا کند، آنها به قانون مقید نیستند و ابزار قانون را صرفاً برای کنترل کشورهای فرودست مورد استفاده قرار میدهند.
وی افزود: ما تا کنون تمامی تعهداتمان را مطابق برجام و حتی پس از آن، و همچنین طبق معاهده NPT، به طور کامل انجام دادهایم، اما نه تنها از منافع آن بهرهمند نمیشویم، بلکه به خاطر گامهای برنداشته نیز مجازات میشویم.
رهبر با اشاره به قطعنامه اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی و همزمانی آن با حملات نظامی رژیم صهیونیستی و حمایت آمریکا، این اتفاقات را تصادفی ندانست و با تأکید بر اینکه باید خیلی سادهلوح باشیم که تصور کنیم همزمانی این قطعنامه خارقالعاده آژانس دو هفته پیش با حمله برقآسا و ناگهانی اسرائیل و سپس ادامه یافتنش توسط آمریکا یک تصادف بوده، افزود: حتماً این از پشت هماهنگ شده است یعنی آنچه گروسی اعلام کرد و رأیی که در شورای حکام داده شد، حتماً با یک طرح پیشینی بوده است.
وی در ادامه به سابقه ده ساله برجام اشاره کرد و گفت: در این ۱۰ سال، آژانس هرگز چنین قطعنامهای علیه ما صادر نکرده بود، حالا به استناد یک موضوع کهنه مربوط به سال ۲۰۰۳ که هیچ تهدید قریبالوقوعی هم محسوب نمیشود، و حتی ما به ساختگی بودن آن باور داریم، چنین قطعنامهای صادر کردهاند.
این کارشناس روابط بینالملل تصریح کرد: این موضوعات که به هیچ وجه مطابق پادمان آژانس تهدید قریبالوقوع محسوب نمیشود، اگر تهدید قریبالوقوع باشد، با رأی شورای حکام باید به شورای امنیت برود و در آنجا رأیگیری شود، اگر ذیل فصل هفت برود، آنگاه میتوان واکنش نظامی داشت اما میبینیم که آمریکا و اسرائیل به این روند و قاعده پایبند نیستند.
وی با اشاره به گستردگی حملات اخیر، این اتفاقات را نشانهای از برنامهریزی قبلی دانست و عنوان کرد: دقیقاً در همان زمانی که آژانس رفتار قطعنامه ۱۰ سالهاش را برمیگرداند، اسرائیل با یک شبکهسازی عمیق از این همه پهپاد و گروه جاسوس به ناگاه ورود میکند، معلوم است که اینها از قبل برنامه داشتهاند و نقطه آغاز طرح اصلیشان همین قطعنامه آژانس بوده است.
چرخش استراتژیک در تعامل با آژانس و NPT
رهبر با انتقاد از عملکرد آژانس بینالمللی انرژی اتمی، این نهاد را «بازیچه دست قدرتها» خواند و بیان کرد: آژانس که اینگونه بازیچه دست قدرتها قرار میگیرد، در جایی که باید یک نهاد حرفهای و تخصصی و نقطه اتکای سایر کشورها باشد، و در مقابل حملات مسلحانه به تأسیسات تحت نظارتش حساس باشد، وقتی نسبت به اینها چنین رفتاری نمیکند، خب میبینیم که استاندارد دوگانه دارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا عدم پذیرش NPT از ابتدا میتوانست منافعی برای ایران داشته باشد، گفت: منتقد این نظرم، شاید اگر از ابتدا NPT را نمیپذیرفتیم، الان عضو کشورهای اتحادیه اوراسیا، بریکس و شانگهای هم نمیتوانستیم باشیم، چرا که بالاخره آن کشورهایی که با ما دوست هستند، از بین ابرقدرتها، مایل به ایرانی که سلاح هستهای دارد نیستند.
این کارشناس روابط بینالملل تأکید کرد: «فکر میکنم دیگر در زمان حاضر، همکاری به شیوه سابق با آژانس بینالمللی انرژی اتمی نه تنها مفید نیست، بلکه مضر است و زمان آن فرا رسیده که ما یک چرخش راهبردی داشته باشیم.
وی به ظرفیت موشکی ایران اشاره کرد و آن را عاملی مهم در تقویت موقعیت دیپلماتیک کشور دانست.
رهبر با اشاره به سخنان پیشین شهید سردار حاجیزاده، گفت: با توجه به فکتهایی که ما از سخنرانی قبلی سردار شهید حاجیزاده و جاهای دیگر داریم، ما تا چند سال است که خزانه موشکمان را پر کردهایم و خزانه موشکی ما خیلی پرتر از خزانه پدافندی اسرائیل است.
وی افزود: حتی در تحلیلهایی که روزنامههای معتبر و برجسته آمریکایی و غربی انجام میدهند، اذعان میکنند که موشکهای پدافندی اسرائیل دیگر کارایی لازم را ندارند.
این کارشناس روابط بینالملل با تأکید بر همبستگی میدان و دیپلماسی، عنوان کرد: میدان و دیپلماسی دو روی یک سکهاند و در حقیقت ما دستاوردهایمان در میدان را که با موشکهای شلیک شده است، باید بتوانیم در میدان دیپلماسی نقد کنیم و من تصور میکنم انشاءالله اگر این هماهنگی ادامه پیدا بکند، انتظار نتایج درخشانی از آن داریم.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!