رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان:

توجه به کیفیت پخت نان، می تواند مرهمی بر زخم دل مردم باشد/لزوم جلوگیری از احداث بیش از حد نانوایی های ماشینی

آخرین ویرایش در:
حجت الاسلام ناصر صفری افلاکی با اشاره به افزایش قیمت نان گفت: انتظار می رود با افزایش قیمت نان، کیفیت آن نیز ارتقا یابد.

به گزارش عصرهمدان؛ حجت الاسلام ناصر صفری افلاکی، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه و افزایش بی رویۀ قیمت ها و در شرایطی که سفره مردم کوچکتر شده است، توجه به کیفیت نان می تواند مرهمی بر زخم دل مردم باشد.

وی به واقعیتی تلخ در همدان اشاره کرد که: متاسفانه در سال جاری در شهر همدان، ۱۳۰ واحد از ۱۸۷ واحد سنگکی، به صورت ماشینی طبخ نان می کنند! در حالی که آمار سنگکی های ماشینی در سالهای قبل تنها ۳۵ واحد بوده است! تبدیل واحدهای پخت سنتی نان به صنعتی با چنان سرعتی پیش میرود که تنها در همین ۲ ماه اخیر ۸ واحد سنگکی، دستگاه های بی کیفیت ماشینی را جایگزین تنور و سنگ طبیعی کرده اند که این زنگ خطری بزرگ برای شهر همدان است! با این سرعت تا ۶ ماه دیگر، بوی عطر و صفای نان ریگ در همدان به خاطره تبدیل خواهد شد!

صفری افلاکی با بیان اینکه در همدان هیچ توجهی به کیفیت نان نمی شود اظهار داشت: یکی از نیازهای اولیۀ انسان ها در هر جامعه ای تولید و عرضۀ نان خوب است که امروزه برخی متصدیان نانوایی¬ها بدون در نظر گرفتن کیفیت این فرآوردۀ غذایی، آن را در اختیار مردم قرار می دهند. در گذشته نانواها برای تولید و پخت نان وقت بسیاری صرف می گردند و با صبر و حوصله خمیر را با صرف زمان کافی خود تهیه می کردند؛ اما اکنون اینگونه نیست گاهی مواقع نیم و یا یک ساعت قبل از پخت، شاگرد نانوا اقدام به تهیۀ خمیر می کند که این امر نقش بزرگی در کاهش کیفیت نان دارد.

وی اظهار داشت: مردم انتظار دارند با افزایش قیمت نان، نظارت بیشتری نیز بر کیفیت آن صورت گیرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان در ادامه به تذکر چندین باره به مسئولان در این رابطه اشاره کرد و گفت: بارها ضرورت توجه به کیفیت نان و ارتقای آن با مسئولان مربوطه در میان گذاشته شده است، اما علی رغم وعده و وعیدهای مسئولان برای حل این مشکل، اقدامی جدی در این رابطه صورت نگرفته است!

صفری افلاکی با بیان اینکه حضور نان بی کیفیت در سبد غذایی مردم ، منجر به بروز بسیاری از بیماری¬های روحی، روانی و جسمی در آنان از جمله بیماریهای گوارشی می شود اضافه کرد: این امر تاثیرات اجتماعی نیز در پی خواهد داشت از جمله اینکه زمینه ساز اعتراض خفته و بحق مردم نسبت به حاکمیت خواهد شد! بر این اساس آیا لازم نیست دغدغه مندان حزب اللهی و منتقدین انقلابی برای نان مردم هم دست به مطالبه گری بزنند!؟

این عضو شورای اسلامی شهر همدان تاکید کرد: انتظار می رود با تدابیر مسئولان مربوطه، نظارت جدی، معنادار و موثری بر پخت نان صورت پذیرد و این مطالبۀ به حق مردم برآورده گردد! از جملۀ تدابیری که در این زمینه می تواند راهگشا باشد ممنوع کردن استفادۀ نانوایی¬ها از دستگاه های صنعتی پخت نان به دلیل مضرات بسیار آن است. راهکار دیگر می تواند تفاوت ۱۰ درصدی قیمت نان سنگک سنتی با صنعتی باشد؛ بدین صورت که قیمت نان صنعتی به میزان ده درصد کاهش یابد! و قیمت نان سنگک سنتی نسبت به نان سنگک صنعتی ۱۰ درصد افزایشُ.. این تفاوت می تواند رغبت نانوایان را به پخت نان سنتی افزایش دهد.

انتهای پیام/

آخرین مطالب