دوازدهمین نشست شهراندیشی مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای شهر همدان برگزار شد
به گزارش عصر همدان، «گفتوگوی مطلوب، شهر مطلوب»؛ عنوان دوازدهمین نشست شهراندیشی مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر همدان بود که با حضور کارشناسان و مسئولان شهری به گفتوگو و تبادلنظر پیرامون تأثیر گفتوگوی مطلوب در راستای ایجاد اجتماع و شهری مطلوب پرداخته شد.
سلماسی: امیدواریم تالار گفتوگو برای حمایت از اهداف سازنده داشته باشیم
رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر همدان در این نشست با اشاره به اهمیت گفتوگوی موثر در روابط اجتماعی، گفت: این مرکز پژوهشی، موضوع «گفتوگوی مطلوب، شهر مطلوب» را به این دلیل در دستور کار خود قرار داد تا فضای اجتماعی را به سمتی سوق دهد که این موضوع مهم در فضاهای علمی مورد بررسی قرار گیرد و بتوانیم در راستای دستیابی به شرایط مطلوبی درارتباط افراد جامعه از طریق گفتوگو و تعامل موثر گام برداریم.
رضوان سلماسی افزود: یکی از مسائلی که موجب می شود علیرغم مجاورت فیزیکی نتوانیم بهره کافی را در راستای اهداف مناسب و بیان خواسته ها و نیازها در خانواده و جامعه به کار ببریم، عدم توانایی افراد در برقراری گفتوگوی مطلوب است که در این راستا لازم است بتوانیم خواسته قلبی خود را به راحتی به زبان آوریم و قادر به دفاع از نظرات و اظهارات خود باشیم و در عین حال شنونده خوبی باشیم و به خواسته ها و نیازهای دیگران نیز توجه کنیم تا از همافزایی ایجاد شده در این ارتباطات، در مسیر رشد و تعالی همه جانبه جامعه بهره ببریم.
به گفته وی؛ با توجه به اهمیت موضوع مطرح شده، لازم است گفتوگو در تمامی سطوح شامل سطح خرد (خانواده)، سطح میانی (اجتماعات محلی) و سطح کلان (جامعه) نهادینه شود تا ارتباطات موثر در این جوامع منجر به رشد جامعه شود. البته برای این اهداف باید ارتباط مستقیم با جوامع مذکور برقرار باشد و باب گفتوگو در این سه جامعه برای نیل به اهداف مطلوب باز باشد؛ از اینرو در تلاشیم برگزاری کارگاه های مربوطه را در هر سه حوزه مطرح شده، با مشارکت شهرداری همدان و دانشگاه بوعلی سینا و با محوریت مرکز مطالعات و پژوهش های شورای شهر، پیگیری کنیم.
سلماسی با تأکید بر اینکه نحوه برنامه ریزی و شکلگیری گفتوگوی موثر نیازمند آموزش است؛ افزود: بخشی از ارتباطات مستقیماً با خانواده ها در سطح شهر، در زمان های مناسب و در فضایی ایمن برقرار خواهد شد. البته در اجتماعات مختلف نیز آموزش گفتوگوی هدفمند و سازنده را پیگیری خواهیم کرد و در این مسیر از مشارکت اجتماع نظیر سازمان های مردم نهاد و تشکل های اجتماعی و سایر اجتماعات مرتبط با مدیریت شهری بهره لازم را خواهیم گرفت تا استفاده از حضور و مشارکت شهروندان منجر به بهبود کیفیت عملکرد مدیریت شهری و دستیابی به نتایج مطلوب شود.
رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای شهر همدان اظهار کرد: دستیابی به شهر مطلوب توام با آرامش و رضایت مندی نیازمند آموزش زندگی خوب و مسالمت آمیز و افزایش ارتباطات موثر و تعاملات شایسته است که تجربه نشان میدهد در سالیان اخیر به دلیل گفتمان غیرموثر و نادرست، میان آنچه مدیران ارشد شهری برای مردم برنامهریزی و اجرا کردهاند و خواسته و مطالبه اصلی شهروندان، شکاف و اختلاف وجود داشته و لازم است این مشکل به حداقل برسد.
سلماسی افزود: اجرای طرحهایی از قبیل همیاران محله میتواند کارآمدی پروژه ها و برنامه ها را با در نظر گرفتن خواسته ها و نیازهای شهروندان، افزایش دهد؛ از اینرو در گامهای بعدی باید آموزشهای لازم برای اجتماعات مختلف از جمله همیاران محله فراهم شود تا دستیابی به شهر مطلوب در بستر گفتوگوی مطلوب با همکاری و هماهنگی شهرداری و مجموعههای دانشگاهی فراهم شود.
وی همچنین تأکید کرد: ایجاد این فضا در شهر همدان در گام نخست، بسیار دشوار است؛ اما امیدواریم در آینده ای نه چندان دور بتوانیم تالار گفتوگویی برای دستیابی به این اهداف مشترک دایر کنیم تا با کاهش تنشهای موجود، از اهداف درست و سازنده حمایت کنیم.
سلماسی عنوان کرد: در صورتی که بتوانیم با برنامهریزی مناسب به اهداف مطلوب مدنظرمان دست یابیم، قادر خواهیم بود شهر همدان را به مکانی مناسب، زیبا، دوستداشتنی، مطلوب و آرمانی برای شهروندان همدانی تبدیل کنیم.
وجدیهویدا: لازمه افزایش مشارکت شهروندان؛ گفتوگوی مطلوب مدیریتشهری با شهروندان است
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری همدان نیز در این نشست با اشاره به جایگاه پر اهمیت گفتوگو در تعاملات شهری گفت: مولفههایی برای گفتوگوی مطلوب تعریف شده که مباحث گفتوگو، زمان گفتوگو و کیفیت گفتوگو بهویژه در حوزه گفتوگوی شهروندی بسیار اثرگذار و مهم است.
انتهای پیام/ط