• امروز : سه شنبه, ۲۹ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 19 November - 2024
0
پایگاه بسیجی که به کارگاه اشتغال‌زایی تبدیل شد؛

گره‌گشایی از نیازمندان با گره بر دار قالی

  • کد خبر : 228375
  • 29 آبان 1403 - 6:13
گره‌گشایی از نیازمندان با گره بر دار قالی
سه تن از بانوان ملایری با راه‌اندازی یک کارگاه قالیبافی در یکی از مناطق محروم توانسته سهم مهمی در اشتغال و محرومیت‌زدایی داشته باشند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ بسیج را می‌توان یکی از مهم‌ترین بازوهای انقلاب اسلامی ایران دانست.

از زمان شکل‌گیری این نیروی مردمی، همواره بسیجیان در رأس دفاع از انقلاب اسلامی قرار داشته‌اند و در پیچ‌های مهم و حیاتی تاریخ انقلاب اثرگذار بوده‌اند.

نیابد این امر را فراموش کرد که در دوران جنگ تحمیلی نقش بسیج بی‌بدیل بوده و این مسئله بر کسی پوشیده نیست و پس از آن نیز بسیج در امنیت آفرینی و سازندگی کشور نقشی اساسی داشته است.

پس از گذشته بیش از ۴۶ سال از انقلاب اسلام ایران امروز یکی از اهداف اصلی بسیج محرومیت‌زدایی است و پس از ابلاغ فرمان اقتصاد مقاومتی بسیجیان توانستند در راستای محرومیت‌زدایی و تولید در کشور اثرگذار باشند.

بسیج سازندگی از بخش‌های مهم نیروی مردمی بسیج است که با راه‌اندازی کارگاه‌های اشتغال سهمی مهم در رونق تولید و اشتغال‌زایی داشته است.

۳ بانوی بسیجی ملایری با راه‌اندازی یک کارگاه قالیبافی و به‌کارگیری بانوان نیازمند و جویای کار در یکی از محلات محروم ملایر با گره بر دار قالی گره‌گشایی کنند.

خانم‌ها بابایی، بختیاری و فرهادی دست در دست یکدیگر گذاشته و امروز بیش از ۸۰ نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم از کارگاه آنان درآمد کسب می‌کنند.

* پایگاه بسیج تبدیل به کارگاه اشتغال‌زایی شد

خام بابایی یکی از این سه بانوی کارآفرین ملایری است که در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به روند راه‌اندازی این کارگاه قالیبافی عنوان کرد: مکان کنونی کارگاه ما در ابتدا یک پایگاه بسیج بوده است.

وی افزود: ما ابتدا یک صندوق قرض‌الحسنه مردم یار راه‌اندازی کردیم و به بانوان برای ایجاد اشتغال و کمک به نیازمندان ماهانه یک فقره تسهیلات اعطا می‌کردیم.

این کارآفرین ملایری عنوان کرد: پس از صندوق قرض‌الحسنه ما به فکر ایجاد کارگاه قالیبافی افتادیم و با همکاری پایگاه حنانه و در اختیار قراردادن محل این پایگاه و حمایت‌های بسیج سازندگی و کارگاه خود را راه‌اندازی کردیم.

وی با بیان اینکه ابتدا کار خود را با ۵ دار قالی آغاز کردیم، تصریح کرد: با به‌کارگیری بانوان علاقه‌مند فعال در پایگاه و محله پایگاه کار را شروع کردیم.

بابایی گفت: کم‌کم کار خود را ارتقا دادیم و امروز بیش از ۸۰ نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم از کارگاه ما کسب درآمد می‌کنند.

وی با بیان اینکه ما در کنار کار اشتغال‌زایی کارهای فرهنگی نیز انجام می‌دهیم تصریح کرد: فرش‌بافی هنر اصیل ایرانی است و نقش‌های قالی ملایری در کشور شناخته شده و ثبت ملی هستند.

این کارآفرین ملایری با بیان اینکه طرح چهارچنگ روستای کسب دارای برند ملی است تصریح کرد: بانوان در این کارگاه طرح‌های فرش دستباف چهارچنگ و پیچ جوزان و کله گلی نهاوند می‌بافند.

* کارآموز به استاد قالیبافی تبدیل می‌شود

خانم بختیاری یکی دیگر از بانوان کارآفرین است که دست در دست دو بانوی دیگر کارگاه تولیدی را راه انداخته است و در گفتگو با خبرنگار ما عنوان کرد: یکی از اهداف ما در کارگاه آموزش است.

این کارآفرین ملایری بیان کرد: ما در کارگاه به علاقه‌مندان با حضور اساتید آموزش قالیبافی را می‌دهیم و بانوان همه در فنی حرفه‌ای مدارک خود را دریافت می‌کنند.

وی گفت: هدف ما این‌گونه تعریف شده که افرادی آموزش‌دیده در کارگاه رها نشده و پس از یادگیری در کارگاه به‌کارگیری می‌شوند تا بتواند برای خود کسب درآمد کنند.

بختیاری با اشاره به بازار فروش محصولات تصریح کرد: فرش‌های دستباف تولید شده در کارگاه را ما در تهران و همدان به فروش می‌رسد.

وی افزود: برخی افراد نیز سفارش‌هایی به ما داده که بر اساس درخواست‌های مشتریان و متراژ خواست آنها فرش دستباف تولید می‌شوند.

این کارآفرین ملایری گفت: صندوق قرض‌الحسنه مردم یار ما برای کمک به افرادی که توانایی شروع با کار در این رشته هنری را ندارند همچنان فعال است و گاهی نیز به نیازمندان تسهیلاتی اعطا می‌کنیم.

وی با اشاره به آمار اشتغال‌زایی این کارگاه قالیبافی عنوان کرد: کارگاه ما در استان همدان بی‌نظیر است و ۳۰ نفر به‌صورت مستقیم و ۵۰ نفر غیرمستقیم با ما همکاری می‌کنند.

بختیاری عنوان کرد: کارگاه قالیبافی ما از صبح فعالیت خود را آغاز کرده و تا شب یکسره به کار ادامه می‌دهد و بانوان در زمان‌هایی که می‌توانند در کارگاه حاضر شده فرش‌های دستباف خود را می‌بافند.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در کارگاه قالیبافی گفت: در کارگاه تمامی کارهای مربوط به قالیبافی از جمله چله‌کشی نیز توسط یکی از بانوان انجام می‌شود.

این کارآفرین ملایری تصریح کرد: در کنار اشتغال‌زایی و کمک به نیازمندان هدف ما تبدیل کارآموزان به استادکار است.  وی به میزان بافت فرش در کارگاه قالیبافی اشاره و بیان کرد: در هر ماه به طور متوسط ۲۰ مترمربع قالی و فرش در کارگاه بافته می‌شود.

بختیاری عنوان کرد: هدف ما این است که بانوانی که مشغول به کار هستند در سود قالیبافی سهم شوند و سعی کردیم واسطه‌ها را از روال فروش حذف و فرش را به خریدار واقعی برسانیم.  وی گفت: برخی بانوان در کارگاه به قالیبافی مشغول هستند و برخی نیز در خانه خود این هنر سنتی ایرانی را انجام می‌دهند.

* کیفیت و بافت هدف ما در تولید است

خانم فرهادی نیز در گفتگو با خبرنگار ما عنوان کرد: در مراحل تولید فرش دستباف، سعی ما این است که به بهترین نحو اجرا شود.  وی افزود: ما سعی کرده از بهترین نخ‌ها برای کار استفاده کنیم و از کارخانه ریسندگی و رنگرزی واقع در حسین‌آباد شاملو نخ موردنیاز خود را خریداری می‌کنیم که تمامی مشتریان راضی بوده‌اند.

این کارآفرین ملایری تصریح کرد: ما کار خود را با ۵ دار قالی آغاز کردیم و اکنون بیش از ۳۵ قالی داریم که در متراژهای مختلف فرش تولید می‌کنیم.

* به دنبال صادرات مستقیم هستیم  

وی افزود: فرش‌های ۹ متری، ۶ متری، دو زر و نیم زر اندازه‌های فرش‌های دستباف تولیدی ما در کارگاه است.  فرهادی با اشاره به اهداف کارگاه بیان کرد: در صورت حمایت و دریافت تسهیلات ما ظرفیت توسعه کارگاه را داریم و هدف نهایی ما صادرات مستقیم فرش‌های دستباف است.

این کارآفرین ملایری افزود: فرش‌های ایران در دنیا خواستاران زیادی دارد و در صورت فراهم‌شدن شرایط می‌توانیم به فکر صادرات این هنر اصیل ایرانی باشیم.

 * بیمه قالیبافان فعال شود  

وی با اشاره به مهم‌ترین نیازهای کارگاه عنوان کرد: یکی از نیازهای ما دریافت تسهیلات است که بتوانیم زمینه توسعه و اشتغال‌زایی بیشتر را فراهم کنیم.  فرهادی فعال‌شدن بیمه قالیبافی را از درخواست‌های مهم فعالان این بخش دانست و گفت: یکی از نیازهای اصلی بانوان فعالی در این بخش بیمه است.  محمد گل محمدی

انتهای خبر/ گ

 

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=228375

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

دو × 3 =