• امروز : جمعه, ۲۷ مهر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 18 October - 2024
7
«عصر همدان» گزارش می‌دهد؛

پیشگیری از اعتیاد جوانان به مواد مخدر

  • کد خبر : 220036
  • 21 تیر 1403 - 7:00
پیشگیری از اعتیاد جوانان به مواد مخدر
اعتیاد در نوجوانان می‌تواند تاثیر عمیقی روی زندگی آن‌ها بگذارد، نوجوانانی که مواد مخدر مصرف می‌کنند سلامتی و امنیت خود را به خطر می‌اندازند، بنابراین صحبت کردن با آن‌ها راجع به عواقب و خطرات سوء مصرف مواد می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا انتخاب‌های سالم‌تری داشته باشند.

در خصوص پیشگیری از اعتیاد جوانان به مواد مخدر خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان به گفتگو پرداخت.

حسین عسگری با بیان اینکه اعتیاد یکی از آسیب‌های اجتماعی اولویت دار در سطح جامعه است، افزود: اعتیاد جرم شناخته نشده و بیماری است که باید درمان شود.

وی ادامه داد: اقدامات خاصی به دستگاه قضایی علی‌الخصوص معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه محول شد.

عسگری اظهار کرد: مداخله معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با توجه به فلسفه و تاسیس خود این معاونت در دادگستری استان تعریف شده و نیز در اجرای مفاد قوانین و اصول بالادستی از جمله بند ۵ اصل ۱۵۰ قانون اساسی و سیاست‌های کلی نظام در حوزه مواد مخدر ابلاغیه مقام معظم رهبری و سند همکاری مشترک با ستاد مبارزه با مواد مخدر و همچنین تفاهم‌نامه‌هایی امضا شد که بعضی اقدامات به معاونت پیشگیری از وقوع جرم محول شود.

مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان با اشاره به اینکه اعتیاد یکی از ۵ آسیب اجتماعی اولویت‌دار است، گفت: این آسیب اجتماعی اولویت‌دار مورد توجه کشور است و به استان‌ها ابلاغ شده، اتفاقاتی در جهت کاهش اعتیاد انجام شود.

وی با اشاره به پیشگیری طرح اعتیاد در حوزه دانش‌آموزان و دانشجویان اذعان داشت: کارگاه‌هایی توسط خود معاونت اجتماعی و مواد مخدر برگزار شده است که در جهت آشنایی دانش آموزان و دانشجویان بوده است، اقدامات شاخصی برگزار شده جلساتی که در طرح خود‌کنترل دستگاه‌ها و شناسایی عوامل فسادزا در درون دستگاه‌ها در حوزه اعتیاد به مخدر صنعتی و پیشگیری از دخیل شدن کارکنان دستگاه‌های اجرایی در مواد مخدر می‌توان به آن اشاره کرد.

 

عسگری افزود:چالش‌هایی که موجب می‌شود جوانان به اعتیاد گرایش پیدا کنند دسترسی آسان جوانان و نوجوانان به مواد مخدر، ضعف قوانین است که در این خصوص قوانین خیلی بازدارنده نبوده است.

وی از دلایل دیگر گرایش به اعتیاد گفت: افت تحصیلی، عدم تعلق و تعهد به مدرسه و دانشگاه، والدین معتاد، سابقه فامیلی مصرف مواد مخدر در خانواده‌های مشکل دار و از عوامل خطر فردی، اختلالات روانی، اختلالات شخصیت، افسردگی، مشکلات جسمی و جنسی است.

مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان عمده مشکلات در حوزه اعتیاد را ناتوانی اشخاص در حل مشکلات زندگی دانست و گفت: این ناتوانی باعث افسردگی و گوشه‌گیری آن‌ها و انگیزه برای کشش به مواد مخدر می‌شود همچنین مصرف سیگار که مقدمه مصرف مواد مخدر صنعتی و سنتی است.

عسگری ادامه داد: در خانواده‌های سختگیر یا سهل‌گیر شاهد بروز اعتیاد جوان‌ها و اعضای خانواده هستیم، از دلایل دیگر اعتیاد در خانواده می‌توان به غیبت طولانی والدین، مرگ یکی از والدین، تضادهای والدین، مشغله‌‌های والدین، عدم آگاهی نسبت به رفتارهای پر خطر، همانندسازی فرزندان و قربانی شدن آنان، خانواده‌های نا به سامان،خانواده‌های پر‌مشغله که همیشه به دنبال کار هستند و همیشه به دنبال منافع اقتصادی خودشان هستند و از فرزندان خود غافل‌اند.

وی از عوامل حفاظت‌ کننده اشخاص در جامعه به رابطه‌ی نزدیک والدین با مدرسه و جوانان و فرزندان، شناختن دوستان فرزندان، مشارکت در برنامه‌های فرزندان، رفاه نسبی اجتماعی و اقتصادی اشاره کرد و گفت: حاکمیت اگر بتواند رفاه اجتماعی و اقتصادی در جامعه پیاده کند و شغل خوبی جوانان داشته باشند شاید کمتر بیکاری و فقدان شغل باعث تنوع طلبی و لذت گرایی شود.

مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان افزود: رسانه‌ها علل خصوص خبرگزاری‌ها، رسانه‌های ملی، فضاهای اجتماعی، فضای مجازی در آموزش و اطلاع‌رسانی سوء مصرف مواد مخدر فعالیت داشته باشند.

عسگری از عوامل محافظت‌کننده در دانشگاه‌ها گفت: آموزش مهارت‌های زندگی، ایجاد ساز و کار و پیوند آموزان با مدرسه، تقویت حس تعلق به جامعه و وطن دوستی، از عوامل محافظت کننده در خانواده می‌توان به پیوند عمیق والدین با فرزندان، نظارت درست والدین با فرزندان، وضع قوانین خاص در بحث حوزه‌ی خانواده، کسب آگاهی والدین از اعتیاد و پیشگیری از آن، رفتار مناسب والدین از جمله عواملی است که در پیشگیری از مواد مخدر موثر است.

وی اذعان داشت: کارشناسان دانشگاه حوزه‌ دانشگاه علوم پزشکی، مشاورین بهداشتی، معلمین، پزشکان، کارکنان سیستم بهداشتی، رسانه‌های عمومی، پلیس مبارزه با مواد مخدر که با حضور در دانشگاه‌ها و مدارس نسبت به آگاهی‌بخشی اقدام کنند، و در طی اتخاد سطح آگاهی جامعه تلاش داشته باشند.

مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان گفت: یکی از اقداماتی که در حوزه معاونت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم انجام شد، جذب سمن‌ها و خیرین در حوزه‌ حمایت از جوان‌ها که در معرض خطر اعتیاد در مناطق محروم و پر خطر هستند شناسایی شده و طرح‌هایی در مداخله و ناامن‌سازی تولید، توزیع و خرید و فروش مواد مخدر در مناطق آلوده به مواد مخدر صنعتی بود.

عسگری ادامه داد: دانش آموزان و دانشجویان دارای والدین و دوستان معتاد شناسایی و ارائه‌ خدمات مشاوره‌ و حمایتی آموزشی و مددکاری و پیگیری رفع وضعیت موجود انجام شد.

عسگری اظهار داشت: در سال ۹۹ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان وضع شد و اطفال و نوجوان که در معرض خانواده‌های دارای اعتیاد هستند در این قانون به آن‌ها توجه شده است.

وی تاکید کرد: پیشگیری از اعتیاد در دوره حساس زندگی در دوره نوجوانی و جوانی نه تنها سهل‌الوصول‌تر بلکه کم هزینه‌تر است.

مدیر پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان با بیان اینکه در جهت کسب شرایط مطلوب لازم است همه دستگاه‌ها آموزش و پرورش وزارت علوم کمک کنند تا قشر نوجوان و جوان علاوه بر حمایت‌های آموزشی از حمایت‌های روانشناسی، تربیتی و همچنین حمایت‌هایی که در حوزه پیشگیری مواد مخدر است برخوردار شوند.

خانواده‌ها و خود جامعه نقش اساسی در پیشگیری از اعتیاد خواهند داشت اختلال مواد مخدر عامل جرم است و عامل آسیب‌هایی مثل طلاق، فقر، فرار از خانه، گسترش حاشیه نشینی است‌، ولیکن بخشی از جرم‌ها متاثر از اعتیاد است، سرقت ، خشونت نسبت به خانواده است بنابراین خانواده و جامعه می‌تواند نقش خیلی مهمی در پیشگیری از اعتیاد داشته باشد.

خانواده و جامعه کمک کنند پیشگیری اولیه از همان دوران نوجوانی، جوانی یا از همان دوران تحصیل که خیلی از مسائل جوانان با آن مرتبط هستند و در مواجه با اعتیاد است دچار پدیده شوم نشوند.

انتهای خبر/ب

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=220036
  • دیدگاه‌ها برای پیشگیری از اعتیاد جوانان به مواد مخدر بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.