یعقوب اندامی در گفتگو با خبرنگار سلامت پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» بیماری آنفلوآنزا در همدان مثل سایر استانها از اواخر آبان ماه آغاز شد، گفت: سالهای قبل معمولا در اواخر شهریور و مهرماه شیوع آنفلوآنزا را داشتیم اما امسال دیرتر شیوع این بیماری را شاهد بودیم.
وی با اشاره به اینکه تقریباً یک ماه است که شدت موارد ابتلا به بیماری آنفلوآنزا بیشتر شده است، افزود: در دو ماه اول پاییز و انتهای شهریورماه بیشترین مواردی که مشاهده میشد با علائم سرماخوردگی و علائم تنفسی و سپس ۱۰ درصد کرونا و یک یا دو درصد آنفلوآنزا بود اما این آمار از اوایل آذرماه تغییر کرد.
مدیر گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: در حال حاضر بیشتر از نیمی از بیماران که با علائم تنفسی مراجعه میکنند مبتلا به آنفلوآنزا در درجه بعدی سرماخوردگی و کمتراز یک درصد بیماران مبتلا به کرونا هستند.
اندامی با بیان اینکه آنفلوآنزا به شدت واگیردار است، تأکید کرد: همه باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند تا از شیوع بیشتر این بیماری جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه علائم بالینی کرونا آنفلوآنزا و سرماخوردگی تقریبا شبیه به یکدیگر هستند، تصریح کرد: تشخیص قطعی اینکه بیماری فرد کدام یک از این موارد است با تست پیسیآر امکانپذیر است اما اصولاً اگر حال عمومی بیمار بد باشد و درد عضلانی و تب داشته باشد از نشانههای آنفلوآنزا است.
مدیر گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: سرماخوردگی معمولی علائم شدید ندارد و همان آبریزش، عطسه و تب مختصر از نشانههای آن است و سریعتر درمان میشود.
اندامی با بیان اینکه شستشوی مکرر دستها و استفاده از ماسک خصوصاً در فضاهای شلوغ و سربسته در پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا مؤثر است، گفت: ویروس آنفلوآنزا چهار گونه اصلی دارد که هرکدام چند زیرگونه دارد و بیش از ۲۰ نوع ویروس آنفلوآنزا داریم که باعث بیمار میشود.
وی با اشاره به اینکه واکسن آنفلوآنزا که هرساله در بازار میآید برعلیه شایعترین ویروسهای آنفلوآنزا در آن سال است، افزود: سازمان به است جهانی نوعهای مختلف ویروس را در دنیا بررسی میکند و چهار نوع ویروس شایع را بررسی و واکسن علیه آنها ساخته میشود، بنابراین این موضوع که واکسن بزنیم و احتمال این که بیمار شویم باز هم وجود دارد و تزریق واکسن ایمنی کامل نمیدهد اما شدت آنفلوآنزا را کاهش میدهد.
مدیر گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان عنوان کرد: بهترین فصل تزریق واکسن آنفلوآنزا اواخر شهریور ماه است و اوایل مهرماه است اما هنوز دیر نشده و امکان تزریق واکسن آنفلوآنزا وجود دارد.
اندامی با بیان اینکه از نظر سازمان بهداشت جهانی همه افراد اگر شرایط دارند با نظر پزشک میتوانند واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند، گفت: نیاز نیست حتماً فرد بیماری خاصی داشته باشد تا واکسن را تزریق کند.
وی با اشاره به اینکه افراد در گروه خاص حتماً باید واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند، افزود: مثلا مادران باردار، کودکان زیر ۶ سال، افرادی که شیمی درمانی میشوند، بیماران تنفسی، افراد دیابتی و بیماران قلبی و عروقی حتماً باید این واکسن را تزریق کنند تا کمتر در معرض آنفلوآنزا شدید قرار بگیرند.
مدیر گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در پایان خاطرنشان کرد: واکسن آنفلوآنزا هیچ عارضه خاصی ندارد اما بیماری آنفلوآنزا اگر طولانی شود ممکن است عوارضی مثل عفونت سینوسها و گوش میانی و یا مشکلات گوارشی ایجاد کند وگرنه درختان عادی معمولاً بین پنج تا هفت روز درمان میشود.
انتهای خبر/ سع