• امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
2

پدیده کراش یابی، از تفنن تا تبعات!

  • کد خبر : 74385
  • 17 تیر 1399 - 10:28
پدیده کراش یابی، از تفنن تا تبعات!

نام بردن از ویژگی های فردی به شکلی که قابل تشخیص است ، باعث انگشت‌نما شدن آن طرف مقابل می شود. رفتاری که در فضایی خارج از مجازی و در محیط آموزشی ممکن است باعث رنجش افراد به خصوص دختران شود. به گزارش عصر همدان؛ به نقل از راه دانا، کراش اصطلاحی ست که در […]

نام بردن از ویژگی های فردی به شکلی که قابل تشخیص است ، باعث انگشت‌نما شدن آن طرف مقابل می شود. رفتاری که در فضایی خارج از مجازی و در محیط آموزشی ممکن است باعث رنجش افراد به خصوص دختران شود.

به گزارش عصر همدان؛ به نقل از راه دانا، کراش اصطلاحی ست که در مورد کسی که به دیگری علاقه مند شده اما طرف مقابلش خبر ندارد، به کار برده می شود. حال کانال هایی تحت عنوان کراش یاب  توسط شخص دانشجویان در دانشگاه ها راه اندازی شده است که با استقبال دختران و پسران دانشجو همراه شده است. ماهیت سوژه بودن، تفنن و همچنین تفاوت هایی که زمینه ساز درک متقابل، تمایل دوسویه و هماهنگی و همکاری جدی بین این دوجنس را فراهم آورده باعث شده جمع قابل توجهی از دانشجویان وارد این فضا شوند .

محتویات کانال فهرست شکیلی از مشخصات ظاهری افراد اعم از رشته ی شخص، ورودی و حضور وی در دانشگاه می باشد. اینکه یک فرد، کراش مورد نظر خود را در چه قسمتی از دانشگاه دیده، در چه حالتی و به طور کلی آدرسی از فرد مد نظرش را برای ادمین کانال ارسال می کند و در کانال قرار می گیرد و به اشتراک گذاشته می شود.

این در حالتی ست که حریم شخصی افراد و ویژگی های ظاهری افراد برای ادمین و اعضای آن کانال اصلاًً قابل توجه نیست و برای یافتن شخص مورد نظر از گفتن هیچ چیزی دریغ نمی کنند و گاهاً با ادبیاتی نامتعارف و بی حد و مرز آدرس می دهند.

کراش یابی؛ بیان احساسات بدون دور اندیشی

داستان به این شکل است که بعد از فرستادن مشخصات مکروش، شخص تشخیص می دهد که این مشخصات مربوط به اوست و لذا می توانند از طریق ادمین، شماره و یا آیدی تلگرامی یکدیگر را بیابند و وارد فضای گفتگوی دونفره شوند و تلاش مجازی آن فرد، به ارتباط گیری ختم شود.

اینکه مشخصات ظاهری و شخصی فردی با یک جمع چندهزارنفری به اشتراک گذاشته شود، به خودی خود وجه ی منفی و خارج از مسیر صحیح را نمایان می کند.

نام بردن از ویژگی های فردی به شکلی که قابل تشخیص است، باعث انگشت‌نما شدن آن طرف مقابل می شود. رفتاری که در فضایی خارج از مجازی و در محیط آموزشی ممکن است باعث رنجش افراد به خصوص دختران شود و در واقع بدون اینکه کم ترین اعتنایی و ارزشی برای حریم خصوصی افراد قائل شوند، صرفاً به فکر بیان احساس خودشان هستند. آن هم بدون لحظه ای دوراندیشی! که سرانجام این نوع رفتار چیست!

هنرمندی این تکنولوژی این است که در این عصر، توانسته بر قوه تخیل بشری نفوذ کند و انسان در وهم و تخیل خودش عمیقا درگیر مسائل شود و بدون هیچ محدودیتی برای خود پیش برود. انباشت تخیلات و احساسات بدون هیچ منطق و عقلانیتی، اولا واقع بینی را سلب می کند و ثانیا  به همین سطح از واکنش مجازی در کانال های تلگرامی ختم نخواهد شد. نفس سیری ناپذیری که درنهایت امنیت و آرامش روانی فرد را از او خواهد گرفت، در لحظه لحظه ی زندگی روزانه اش، در حین مطالعه، کلاس درس، حضور در دانشگاه، ورزش و در رخت خواب، این اوهام خود ساخته و تقویت شده دست از افکار و اندیشه ی او نخواهد شست. این وضعیت  شرایط تسلیم پذیری را برای جوان به همراه خواهد داشت و به تدریج آسیب های حاد اجتماعی را پدید خواهد آورد که گریبان گیر خود آنها می باشد.

چنین چیزی را در فرانسه ندیدم!

حسن حسینی جامعه شناس و استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در خصوص ریشه یابی رفتار دانشجویان ما در بروز علاقه و احساسات خود در کانال‌های تلگرامی تحت عنوان کراش می گوید: جامعه ما ارتباط میان دختر و پسر نامحرم را رد می‌کند و به تبع آن دسته بندی‌های گروهی و دوستی در این خصوص تحت عنوان آنچه در غرب عرضه می‌شود در کشور ما وجود ندارد. به همین خاطر در ایران به صورت مخفی کارانه این احساسات بروز داده می‌شوند که یکی از وجوه آن ابداع پدیده کراش و زدن کانال‌های چند هزار نفری برای بروز احساسات عاشقانه دانشجویان است.

وی ادامه داد: من در طی ۲۸ سال سابقه تدریس خود در دانشگاه‌ها شاهد بسیاری از جریانات عاطفی میان دانشجویان بوده ام که تعدادی از آن‌ها به ازدواج منجر شده و تعداد دیگری به علت مخالفت خانواده ها، عوامل فرهنگی و… منتفی شده اند و همین عوامل که منجر به هم خوردن ازدواج میان جوانان شده است، گفتمان مستقیم را زایل کرده است. من در جامعه دانشگاهی فرانسه چنین پدیده‌ای ندیدم که دانشجویی در یک کانال مجازی به دانشجوی دیگر بگوید فلانی که لباس سبز داری و دانشجوی ترم شش فلان رشته هستی من به تو علاقه دارم آن هم بدون این که طرف مقابل اصلاً متوجه ابزار علاقه این فرد شود، چون عاقلانه و منطقی‌ترین رفتار این است که طرف مقابل رودرو علاقه خود را ابراز کند که یا طرف مقابل می‌پذیرد یا قبول نمی‌کند.

مع الاسف، ما مبتلا به پوچی و بی هدفی شده ایم!

ابتذال در دغدغه ها، ناامیدی، توانمندی تشخیص و اندیشیدن به مسیرهای صحیح و متعالی را از ظرفیت وجودی مان، جدا کرده است. ارتباط انسان ها با یکدیگر، خواه در خانواده و خواه در جامعه، نیازمند خطوط و مرزهایی است که به وضوح مناسبات و روابط انسانی را انتظام می بخشد. اصلاح روابط اجتماعی افراد، بر پایه تحکیم روابط اخلاقی استوار است و می بایست در بستر چهارچوب و اخلاق؛ این رفتارهای حساس بین دو جنس مخالف را مدیریت شود.

برقراری ارتباط از طریق این روش و کانال های کراش یاب، هیچ ماهیت درستی را نمی تواند به خود بگیرد و عقلانیتی در آن وارد نیست. زیرا که این ارتباط نه به حدی قائل است و نه مرزی را می شناسد. لذا شخص برای خودش آزادی کامل را مفروض می شود.

متاسفانه عده ی زیادی از دانشجویان توسط چهره ی خوش آلایش کانال و پیام های درج شده خود را باخته و در پازل بی حیایی نسل جوان قدم بر می دارند.

یقینا اگر دانشجویان از تاثیرات بسیار سو این اقدام آگاهی لازم را کسب نمایند از این نوع کانال ها فاصله خواهند گرفت.

انتهای پیام/ بازنشر

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=74385

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

4 × 1 =