سخنگوی شورای اسلامی شهر ملایرگفت: با حضور مهندس بابائی که یک فرد نترس است جلوی بسیاری از مشکلات در شهردای گرفته شده است. و همه اینها مسائلی است که برای من ارزش است و پای حمایت از شهردار ایستادهام.
به گزارش عصر همدان؛ حجتالاسلاموالمسلمین علی سبزینی به عنوان یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر ملایر دعوت این رسانه را پذیرفته و نشستی با وی حول برنامههای شورای شهر ملایر و شهردار و عملکرد وی داشتهایم. وی نظراتی درباره شهردار، شورا و وضعیت کارکنان شهرداری داشته است که توجه شما را به آن جلب میکنیم.
تقریباً دو سال از شروع کار دوره پنجم میگذرد، به نظر شما شورا تا چه اندازه توانسته اهدافی که داشته است عملی کند؟
ما مشکلات فراوانی داریم و در شرایط حساس و سخت کشور هستیم. در شورا اهدافی وجود دارد، در ابتدا مسائلی در ذهنم بود که در بخشهای عمرانی، فرهنگی و اجتماعی شهر پیش ببریم اما وقتی به دل کار میآیی آن چیزی که در ذهنت تصور میکردی بهگونهای دیگر است. ازلحاظ عمرانی نتوانستیم کاری انجام دهیم و این به دیده توده مردم است و اما درست است ما نتوانستیم مثلاً پل و یا تقاطعی بزنیم اما پروژههای نیمهکاره خوب پیگیری شده است، همانند مینی ورد، دلیل توجه به این پروژه نیز این بوده که میلیاردها تومان آنجا هزینه شده است و نمیشود آن را رها کنیم تا تخریب شود چراکه سرمایه مردم است و شاید اقدامات انجامشده در این پروژه زیاد به چشم مردم نمیآید. هدف شهرداری اجرای پروژههای نیمهکاره است و به نظرم این یک مردانگی از طرف شورا و شهرداری است که پروژههای نیمهکاره را انجام میدهد. ما میتوانیم بگوییم فقط باید یک پروژه خاص که به چشم دیده میشود اجرایی شود و مینی ورد به اسم دیگری است اما به دنبال این بوده که به بیتالمال آسیب نرسد و آنها را تکمیل کنیم. تصمیمگیری درباره هتل نیمهکاره پارک دیگر اقدام مؤثر شورای این دوره است هرچند اکنون بر سر ملکیت این پروژه اختلاف است و واقعاً تأسف دارد حال که پس از ۱۶ سال به نتیجه رسیدهایم که این پروژه را تعیین تکلیف و تکمیل کنیم ملکیت در اختیار شهرداری نیست و مالک اوقاف است و میگوید چرا در آنجا ملک ساختهاید. ساخت پارکهای کوچک و محلی یکی دیگر از اقدامات شوراست. در بخش فرهنگی نیز اقداماتی انجامشده است..
اینکه بگویم نمایندهها در انتخاب شهردار نقش نداشتند دروغ است
آیا در انتخاب شهردار سیاسیکاری وجود داشته است؟
قرار بود آقای فارسی در شورا حضور پیدا کند و مبنا بر این بود که شهردار شود و با توجه به سابقه وی در شهرداری، بخشداری و فرمانداری ملایر و با توجه به این امر که مورد مقبولیت جناحهای مختلف قرار داشت وی را شهردار انتخابشده میدانستیم اما منصرفش کردند؟! و یا حکم کردند که نباید بیایی! دقیقاًً در جریان نبودیم؛ اما بعدازظهری که میخواست در شورا حضور یابد گفتند آقای فارسی انصراف داد یا منصرفش کردند! در مورد آقای بابائی هم باید گفت: ما ابتدا روی آقای امامی نظر داشتیم هرچند امامی برای من پنجاهپنجاه بود چراکه شرایط سخت و بحرانی شهرداری را میدیدم، بااینکه هجمههای فراوانی به من بابت حمایت از امامی شد اما به این نتیجه رسیدم با شرایط آن موقع که امامی صالح است و به نظرم به درد آن برهه میخورد و نظر اول روی امامی بود اما نمیدانم آقای امامی را ترساندند! حالا از شهرداری یا از استاندارد ی نمیدانم و وی نیامد و حتی حاضر نبود در شورا حضور یابد. در مورد نقش نمایندهها هم اینکه بگویم نمایندهها در انتخاب شهردار نقش نداشتند دروغ است، بالاخره شهردار و شهرداری یکنهاد و ارگانی است که خیلی میتواند کمککار نماینده باشد و برای جلو بردن اهدافش میتواند مؤثر باشد چون با مردم درگیر است.
نقش کدام نماینده بیشتر بود؟
من پشت پردهها را زیاد خبر ندارم مخصوصاً از جانب آقای کاظمی اما چون با آقای آزادیخواه همسو هستم میدانم که گزینه ایشان شخص دیگری بود.
بیان کردید که شهرداری بر تکمیل پروژههای نیمهکاره همچون بام ملایر تمرکز کرده است، تا چه اندازه آقای بابائی براساس برنامههایی که دادند پیش رفتهاند و باید پرسید در کل آیا شما برنامهای از وی برای شهرداری گرفتید؟
در پاسخ به این سؤال ابتدا باید گفت: نباید از مسیری که شهرداران و شوراهای قبلی برای شهرداری ریلگذاری کردهاند غافل شد و آن مسئله تعدد زیاد نیرو در شهرداری است. بر اساس آخرین آمار شهرداری باید ماهانه چهار میلیارد تومان حقوق بدهد و همانگونه که میدانید بر اساس قانون ۶۰ درصد بودجه شهرداری صرف امور عمرانی شهر و ۴۰ درصد صرف امور جاری میشود، اما اکنون این مسئله برعکس که شده است هیچ بلکه بیش از ۷۰ درصد بودجه صرف امور جاریشده و تنها ۲۵ تا ۳۰ درصد صرف امور عمرانی میشود و این درد بزرگی است که شهرداری در این مسیر افتاده است و هرکسی که شهردار باشد این مسائل وجود دارد. یکی از افتخارات شورا در این دوره این بوده که نیرویی به شهرداری اضافه نکرده است. حتی ما موردی داشتهایم که ۱۰ روز قبل از اتمام شورای قبلی افرادی به سرکار آورده شدهاند و هنوز هم این افراد توقع بهکارگیری دارند. شهرداری بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر نیروی اضافه دارد و در هر اتاق کوچک ۴ تا ۵ نفر ایستاده است و گاهی به شوخی بیان میشود که در هر اتاق یک نفر مسئول سلام است و یک نفر مسئول خداحافظی باکسی هم که کار داری حضور ندارد. یکی از مشاورین خوب در استان که با من دوستی دارد بیان کرده که یکی از کارکنان شهرداری نزد من آمده و بیان کرده از روی بیکاری افسردگی گرفتهام و این مسئله بسیار جالبتوجه و دردآور است. بههرحال شهرداری نسبت به اینها تعهد دارد، نمیشود کاری کرد. در بحث مینیورد هم باید گفت میلیاردها تومان آنجا هزینه شده است، حال باید چه کرد؟ آیا میشود آن را به حال خود رها کرد؟ این طرح خوبی است و جنبه توریستی دارد اگر آن را تکمیل نکنیم آیا میشود از نابودی آن جلوگیری کرد؟
درخصوص تقاطع غیرهمسطح میدان تعاون شورا مصوبهای برای آغاز به کار آن داشته است؟
جلسات تشکیل شده و تصمیمگیریها انجام شده است اما مشکلات مالی مانع انجام کار است و برنامهای برای تأمین آن نیز در شورا مطرح شده مبنیبر اینکه جلوی ملک دکتر راستان را تجاری کرده و از محل درآمد آن کمک به این طرح کنند. اگر بخواهیم قدمی برادریم باید بهاندازه وسعمان باشد اما در کل برآورد هزینهها انجامشده است و خیلی وقت است که این مسئله در شورا مطرح است.
اگر همکاران شهرداری بخواهند شهردار را به زمین بزنند بهراحتی این اقدام را انجام میدهند
حال که افرادی تخلف کردهاند و نیروی مازاد به شهرداری تحمیلشده، شورای شهر بهعنوان نماینده مردم چه تدابیری برای حل این مشکل دارد و شهردار و شهرداری تا چه وقت باید دغدغه پرداخت حقوق داشته باشند؟
ما باید از آقای بابایی تقدیر کنیم به این دلیل که وی در ابتدا با توجه به تعدد نیروها اضافهکاری برخی را حذف کرد اگرچه حریف نشد و خواصش نیز علیهش شدند، اما باید این را بدانیم اگر همکاران شهرداری بخواهند شهردار را به زمین بزنند بهراحتی این اقدام را انجام میدهند. وی وقتی دید نمیشود اضافهکاریها را حذف کرد به اینجا رسید که الآن تمام بعدازظهرها آن نیروها به سرکار میآیند. این مسئله را من به چشم خودم دیدم که در بلوار ۳۲ متری شهید مطهری دو کارگر سه پله با یک رمپ را سه روز طول دادند درحالیکه این کار یک روز هم نیست. دردی وجود دارد و هر طرفش را بگیریم یک سمتش زمین میماند و به نظر خودم آقای بابائی تلاشهای زیادی کرده است. یکی دیگر از اقدامات خوب آقای بابایی این بوده که جلوی کسانی که اصلاًً به شهرداری نمیآمدند یا هر موقع که دلشان میخواست میآمدند و در آخر ماه نیز حقوق دریافت میکردند که این مسئله واقعاً جای تأسف دارد ایستاد و این مسائل را جمع کرده است. سوءاستفادههایی در بهشت هاجر میشده است و روزانه صدهاهزار تومان پولهای اضافی گرفته میشده که با ورود شورا و مهندس بابائی که یک فرد نترس است جلوی این امر گرفته شده است. همه اینها مسائلی است که برای من ارزش است و پای حمایت از شهردار ایستادهام.
همه اینها که فرمودید باز هم شد مسائل درونسازمانی، برای شهر چه اقداماتی شده است؟
اگر درون را نسازی که نمیشود بیرون را درست کرد تا از درون شروع نکنی مشکلات در بیرون درست نمیشود و این دستور قرآن است که از درون شروع کنی و اگر بدنه را درست نکنی قطعاً نمیتوان کار را ادامه داد.
حقوق ماهانه شما چقدر است؟
حقوق اعضای شورا بهصورت حق جلسه و ساعتی ۴۵ هزار تومان است که حداکثر آن ماهانه ۶۰ ساعت است، قبلاً متناسب با مدرک شهردار بود اما قانون تغییر کرد. دو ماه اول چون بر مبنای مدرک شهردار بود یکمیلیون و ۴۰۰ هزار تومان گرفتم و پس از تغییر قانون که حق جلسه بر مبنای جمعیت شهر پرداخت میشود بین ۲ میلیون و ۴۰۰هزار تا ۳ میلیون تومان متغیر است که ۱۰ درصد نیز بهعنوان مالیات کم میشود.
شنیده شده که چند نفر از اعضای شورا چندین جلسه در صحن شورا حضور نیافتند، علت چه بوده است؟
اختلافاتشان با شهردار دلیل عدم حضور اعضای شورا در صحن شورپا بوده است و هدفشان این بود که شهردار را کنار بگذارند و کسی که مدنظر خودشان است را به شهرداری بیاورند.
در گفتگویی که با آقای احمدی داشتیم بحث عوارض غیرقانونی که در شهرداری گرفته میشود را مطرح کردند، نظرتان دراینباره چیست؟
قوانینی وجود دارد که میگوید گرفته شود اما تفسیرها متفاوت است و اما این را باید دانست که هر آنچه بهعنوان عوارض دریافت میشود پس از تصویب در شورا به کمیته تطبیق میرود که شخص فرماندار در آن حضور دارد که فرماندار و در پرانتز باید گفت که آقای ولدی بسیار ریزبین است و بسیار ریزبینانهتر مصوبات بررسی میشود، همچنین رئیس دادگستری و یک نماینده از شورای شهرستان در آن حضور دارند و هر آنچه برخلاف قانون باشد در آنجا رئیس دادگستری حضور دارد و رد میکنند.
شما رئیس کمیسیون فرهنگی هستید، درباره ترکیب کمیسیون فرهنگی توضیح میدهید؟
سعی کردیم از اشخاص متنوعی استفاده کنیم، کسانی که در دوره قبل بودهاند استفادهنشده است. من مصوبات قبل را خواندم سعی شده نفرات جدید بیاید تا از ایدههای جدید استفاده شود و از روحانیون، معلمان، از ارشاد، از فعالهای فرهنگی و انجمن ادبی در این کمیسیون حضور دارند.
انتقادی مطرح است که شورای این دوره با اصحاب رسانه ارتباطی نداشته است؟ دلیل این امر چیست؟
ارتباط ضعیف بوده است و من این مسئله را قبول دارم.
به بهشت هاجر و سوءاستفادههایی در این مکان اشاره کردید، لطفا با صراحت بیشتری دراینباره صحبت کنید؟
معضلات عجیبی در بهشتهاجر وجود داشت که ازجمله میتوان به خریدوفروش قبر اشاره کرد و با توجه به اینکه این مکان وقفی است خریدوفروش مطلقاً ممنوع است. متأسفانه سالیان گذشته که انتقادی نیز به کمیسیون فرهنگی وقت وجود دارد جلوی این مسئله گرفته نشده است. ۱۸۰ قبر پیشفروش شده که در این دوره بهشدت جلوی آن ایستادیم و من شخصاً به دفتر مراجع رفتم و استفتاء کتبی را آوردهام که خریدوفروش ممنوع است. رزرو قبر دیگر بحث است که بعضی از اعضای شورا دنبال این بودند که این نیز خلاف شرع و عرف است و از ضعف مدیریت سابق بهشت هاجر بوده است. حتی مورد داشتهایم که در جوی آب قبر را به کسی داده بودند. بحث آبی که از بهشت هاجر از سالهای گذشته به مکانهای خاص داده شده است که بعضی از سال ۷۴ و عمده از ۸۳ آب بهشت هاجر برده شده و یک قرارداد ترکمانچای با شهرداری داشته و برخی اصلاًً قرارداد نداشته و رایگان از آب بهشت هاجر استفاده میکنند را داشتیم. باید اینها جلو بیایند طبق قوانین و مقررات آبی که بردهاند را محاسبه کنند قرارداد جدید نیز نوشته شود و هزینه آب را پرداخت کنند. از دیگر کارهایی که در بهشت هاجر شده این بوده که در قبور آجر برداشتهشده و بلوک استفاده میشود چراکه در حفرههای مابین آن خاک ریخته میشود و از داخل سیمان میشود که بو به بیرون نیاید. از اهدافی نیز که در این مکان دنبال شده رسیدگی به غسالخانه است که وضعیت نابسامانی دارد و به دنبال این بوده که با استفاده از کمک خیرین آن را ساماندهی کنیم. بحث نصب گلدان نیز در قطعات جدید ممنوع است.
برای جلوگیری از دزدی آلومینیومهای قبور برنامهای ندارید؟
واقعاً در مقام عمل نمیشود جلوی این را گرفت، مگر اینکه تصمیمگیری درستی شود، این مسئله در شورا مطرح شد و بیان شد که تمام اینها بریده شود و خرج بهشت هاجر شود اما بیان کردم که ما مالک اینها نیستم و چنین حقی نداریم و اینها مربوط به بازماندههای اموات است و این اقدام با حق مالکانه مردم منافات دارد. نتیجه شد که بنری زده شود و اطلاعرسانی شود که مالکین و بازماندهها این اجازه را به شهرداری دهند که آنها را جمعآوری کند و برای بهشت هاجر هزینه کند.
به عنوان سؤال آخر به شهردار و شورای شهر ملایر از ۲۰ چه نمرهای میدهید؟
به شهردار نمره ۱۸ میدهم و به شورا هم در همین حد.
محمد گلمحمدی
انتهای پیام/