• امروز : پنجشنبه, ۸ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 28 November - 2024
2

وقتی که آلودگی نوری، زیبایی تویسرکان را به تاراج می برد/شهردار: برخی مردم تویسرکان ضد نور هستند و سیاهی دوست دارند

  • کد خبر : 78190
  • 11 مرداد 1399 - 13:37
وقتی که آلودگی نوری، زیبایی تویسرکان را به تاراج می برد/شهردار: برخی مردم تویسرکان ضد نور هستند و سیاهی دوست دارند

آلودگی نوری و استفاده نامناسب و نامتناسب از المان های نوری در مدیریت زیباسازی تویسرکان مشهود است و با وجود آنکه شهرداری این شهر بیش از یک میلیارد تومان به شرکت برق بدهکار است، همچنان به همشهریان گلایه مند از این اوضاع، برچسب “ضد نور و دوستدار سیاهی” می زند! به گزارش خبرنگار عصر همدان؛ […]

آلودگی نوری و استفاده نامناسب و نامتناسب از المان های نوری در مدیریت زیباسازی تویسرکان مشهود است و با وجود آنکه شهرداری این شهر بیش از یک میلیارد تومان به شرکت برق بدهکار است، همچنان به همشهریان گلایه مند از این اوضاع، برچسب “ضد نور و دوستدار سیاهی” می زند!

به گزارش خبرنگار عصر همدان؛ به طور معمول دو دهه نخست مرداد ماه هر سال به دلیل گرم شدن شدید هوا در تابستان، مصرف انرژی خنک کننده های برقی از جمله کولر به اوج می رسد، در سال جاری مهمان ناخوانده ای به نام کرونا هم بر بسیاری از مشکلات مردم افزوده است، چرا که گفته شده تهویه مناسب هوا در واحدهای مسکونی، اداری و تجاری به عنوان یکی از راه های جلوگیری از انتشار کرونا ویروس مؤثر است و این گونه بیش از همیشه با افزایش پیک مصرف برق روبرو شده ایم.

همزمانی پیک کرونا با افزایش پیک مصرف برق

از سویی دیگر با وجود آن که می گفتند کرونا در تابستان چهره خود را تا حدودی می پوشاند اما این گونه نشد و این روزها افزایش پیک شیوع این ویروس هزار چهره را در روزهای گرم نظاره گر هستیم.

تمامی این موارد می گوید اگر بخواهیم چرخ صنعت بچرخد و با خاموشی ناخواسته و پی در پی برق روبرو نشود و یا منازل روشنایی داشته باشند باید از مصرف بی رویه برق خودداری کنیم و جمله همیشگی بابا برقی را تابستان امسال بیشتر به خاطر آوریم؛ «هرگز نشه فراموش لامپ اضافه خاموش».

و اما در شهرستان ۱۰۳ هزار نفری تویسرکان، نیز این روزها هوای گرم مرداد ماه همزمان با کرونا یکه تازی می کند.

صرفه جویی مشترکین در مصرف برق از خاموشی ها می کاهد

در این باره «رضا جلیلوند» مدیر توزیع نیروی برق تویسرکان در گفتگو با خبرنگار عصر همدان؛ گفت: در هفته گذشته و هفته جاری مطابق هر سال با افزایش مصرف برق از سوی مشترکین روبرو بوده و هستیم و اگر مشترکین در  مصرف برق صرفه جویی نکنند، خاموشی برق دور از انتظار نیست.

وی با بیان اینکه در ۱۰ روز آینده هوا گرمتر می شود و به طور قطع استفاده از کولر و دیگر وسایل خنک کننده برقی و تهویه هوا هم افزایش می یابد، اظهار کرد: در این صورت بی تردید حتی خاموش کردن یک لامپ اضافه از سوی هر مشترکی می تواند از قطعی برق و آسیب رساندن به ترانسفورماتورها جلوگیری کند.

طلب ۸ میلیاردی شرکت برق تویسرکان از دستگاه های اجرایی و مردم

مدیر توزیع نیروی برق تویسرکان در ادامه با اعلام طلب هشت میلیارد تومانی این شرکت از مردم و دستگاه‌های اجرایی، افزود: در این میان شهرداری و آب و فاضلاب دو دستگاهی هستند که هر کدام بیش از یک میلیارد تومان به اداره برق بدهی دارند.

جلیلوند تصریح کرد: اگر طلب مشترکین برق به موقع وصول شود، بی تردید در خدمت رسانی به خود آنان نیز مثمر ثمر خواهیم بود.

وی از تمامی مشترکین برق خواست تا با صرفه جویی و درست مصرف کردن برق، خود را یاری رسانند، تا با خاموشی برق مواجه نشوند.

اتخاذ سیاست تشویقی برای مشترکین صرفه جو

مدیر توزیع نیروی برق تویسرکان با بیان اینکه رسانه ها می توانند در اطلاع رسانی ما را یاری کنند، افزود: فراموش نشود که یکی از سیاست های تشویقی ما در راستای کاهش مصرف برق در ساعات پیک مصرف است و اگر کشاورزانی که از چاه آب برخوردار هستند در ساعات ۱۳ تا ۱۷ از استفاده از برق اجتناب کنند، ۲۰ ساعت مابقی روز را می توانند از برق مجانی بهره مند شوند.

آلودگی نوری، زیبایی تویسرکان را به تاراج برده است

در صحبت های جلیلوند مدیر توزیع نیروی برق تویسرکان از بدهی بیش از یک میلیارد تومانی شهرداری به اداره برق حرف به میان آمد، این که دستگاه های مختلف از یکدیگر طلب داشته باشند امری بدیهی است اما اگر این روزها در برخی نقاط شهر تویسرکان با آلودگی نور یا استفاده نامناسب و بسیار از نور آن هم بدون توجه به مصرف برق روبرو باشیم حرفی دیگر است.

در شرایطی که از یک سو ویروس کرونا جولان می دهد و از سویی دیگر با افزایش مصرف برق مواجه هستیم برای آن که با خاموشی برق حتی در مراکز درمانی مواجه نشویم بیش از همیشه نیازمند درست مصرف کردن هستیم اما امان از المان های نوری نامناسب و نامتناسب در شهر تویسرکان آن هم بدون توجه به خصیصه های بومی شهر.

برق مصرفی المان های نوری تویسرکان پایین است!

در این باره احسان پیری شهردار تویسرکان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: برق مصرفی این المان ها کم است و هر لامپ در حد نیم وات و در مجموع هر کدام از المان ها به طور میانگین به اندازه ۱۵۰ تا ۲۰۰ وات مصرف برق ندارد و برق مصرفیشان پایین است.

وی اظهار کرد: مدیریت شهری تویسرکان برای تنوع بخشی از این المان ها استفاده کرده است و شنیده ایم کسانی که وارد شهر می شوند اعلام رضایت داشته اند.

شهردار تویسرکان افزود: اگر پا را از این شهر فراتر بگذاریم مشاهده می شود که از المان های نوری برای زیباسازی استفاده می کنند.

 برخی مردم تویسرکان اصلاً ضد نور هستند و سیاهی دوست دارند!

پیری تصریح کرد: حالا شاید در بین جمعیت ۵۰ هزار نفری تویسرکان ۵۰ نفر با این المان ها مخالف باشند، سلیقه ای است، اصلاً شاید این نفرات ضد نور بوده و سیاهی دوست داشته باشند!

وی عنوان کرد: از انتقاد استقبال می کنیم و هر شخصی طرحی دارد ارائه دهد.

به گزارش عصر همدان؛ سخنان شهردار تویسرکان بسیار قابل تامل است، او مدعی است که المان های نوری، نیروی برق چندانی مصرف نمی کند و تعدادشان بالا نیست در حالی که ضرورتی ندارد در روزهایی غیر از مناسبت ها و اصلاً در اعیاد آن همه ریسه های لامپ در خود محل شهرداری استفاده شود، این مکان با این همه مصرف برق چلچراغ شود چه زیبایی به شهر می بخشد؟!

همچنین تعداد لامپ های به کار رفته در ریسه ها در حدود دو هزار عدد است یعنی دو هزار وات برق مصرف می شود آن هم در این اوضاع و احوال که باید همگی ما در مصرف برق صرفه جویی کنیم.

شهردار تویسرکان به نظر بر خلاف ظاهر امر از انتقادات وارده استقبال نمی کند و نگاهش به انتقادات صفر یا صد است.

آیا نظرسنجی شهرداری درخصوص المان های نوری، غیرعلمی و بر اساس نگاه به چهره مردم است؟

او مدعی است که تنها عده اندکی از وضعیت المان های نوری گلایه مند هستند و هیچ گاه مشخص نکرد که این‌ مطلب و نظرسنجی را بر اساس چه آمار علمی از چه جامعه هدفی اعلام می کند. شاید به تازگی نگاه کردن به چهره مردم وسیله نظرسنجی برخی مسئولان در شرایط سخت امروز شده است.

 المان های نوری در تویسرکان به دور از مبنای علمی است؟

شهردار تویسرکان، اعتراض منطقی و علمی آن دست از همشهریان که از آلودگی نوری گلایه هستند را سلیقه ای به حساب می آورد و به این افراد می گوید ضد نور و مدعی شده این افراد سیاهی را دوست دارند!

در حالی که این گونه نیست اگر پای صحبت منتقدان بنشینیم متوجه می شویم که در کلام آنان، یک مدیریت شهری علمی چنین آلودگی نوری را نمی پذیرد.

این روزها برخی از همشهریان در این زمینه شجاعانه مطالبه گر هستند و بر اساس مشاهده های خود از زیبایی های المان های نوری در شهرهای دیگر که به جا، به اندازه، درست و به دور از آلودگی نوری، حرف به میان می آورند و حق دارند چرا که حرفشان این نیست که مطلق تاریکی باید باشد آنان تاکید دارند از هر وسیله ای باید به اندازه و تعادل استفاده کرد آن هم بر پایه مسائل رواشناسی، جامعه شناسی و منطبق با علوم مدیریت زیبایی شهری و شهرسازی.

خرج و دخل شهرداری تویسرکان چند؟

و همچنان این سوال بی پاسخ مانده که شهرداری تویسرکان که گاها از وضعیت بودجه های اندک شهرداری سخن به میان می آورد و حتی به سختی منابع مالی برای تامین حقوق نیروهای خود را فراهم می کند چگونه در صرفه جویی برق آن گونه که باید وارد میدان نمی شود؟!
بارها شنیده ایم که از قدیم گفته اند به اندازه درآمدت خرج کن. سعدی شاعر بزرگ ایران زمین می گوید: بر احوال آن مرد باید گریست که دخلش بود نوزده خرج بیست
ناگفته نماند که در گفتگوی شهردار تویسرکان با خبرنگار ما مسائلی از جمله سد معبر و نامناسب بودن عنوان میادین با المان های موجود هم مطرح شد که در گزارش های آتی به آن می پردازیم.

امید آن که شهرداری تویسرکان به خواسته های مردم با نگاهی فراشهری نظری بیاندازد چرا که این مردم شایسته بهترین ها هستند.

انتهای پیام/ز

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=78190

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

1 × یک =