به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، سعید عباسی در دوره تخصصی تربیت مدرس سواد رسانهای که در دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار شد، با بیان اینکه انقلاب چهارم انقلاب فناوریها است، اظهار کرد: در این انقلاب فناوریهایی مانند اینترنت اشیا، فناوریهای ابری، نانو فناوریهای، رباتهای هوشمند و اتومبیلهای خودران و هوش مصنوعی دنیا را متحول کرده است.
وی با بیان اینکه چندین سال پیش پذیرش فناوریهایی که امروز برای ما کارایی دارند سخت و غیر قابل باور بود، گفت: امروز تمام اشیایی که در دنیا وجود دارد را وارد اینترنت کردهایم.
مدرس هوش مصنوعی با اشاره به اینکه امروز در کشورهای پیشرفته چیزی به نام صرفهجویی در مصرف گاز و برق ندارند؛ کشوری باید از در مصرف انرژی صرفهجویی کند که برنامه مُدونی برای مردم کشورش نداشته باشد، تصریح کرد: امروز اینترنت با اشیا سیستم گرمایشی به اینترنت وصل میشود و با ورود و خروج افراد از منزل تنظیم میشود و صرفهجویی علمی صورت میپذیرد.
وی با بیان اینکه در چند سال اخیر پروندههای قضایی با موضوع بلاکچین افزایش یافته است، گفت: بلاکچین یکی از تکنولوژیهای امروزی و داراییهای دیجیتال است که مردم با آن درگیر هستند.
عباسی با بیان اینکه مردم بدون آگاهی و بدون آموزش وارد این فضا شدهاند و ارزهای دیجیتال آنها سرقت میشود، ادامه داد: از آنجایی که در این فضا احراز هویت نداریم امکان ردیابی و شناسایی سارقین وجود ندارد و برای برای پولشویی از ارز دیجیتال استفاده میشود.
وی با بیان اینکه اگر در ده سال آینده جزء ۱۰ کشور برتر هوش مصنوعی در جهان نباشیم زیان خواهیم کرد، مطرح کرد: مقام معظم رهبری در دیدار با دانشجویان در سال ۱۴۰۰ بر استفاده از هوش مصنوعی تأکید کردند و این نشان میدهد که ایشان درک کردهاند که در آینده هوش مصنوعی یکی از مولفههایی است که میتواند ایران را نجات دهد.
مدرس هوش مصنوعی با اشاره به اینکه رهبری در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری و دیدار وزرا با رهبر به هوش مصنوعی تأکید کردند، یادآور شد: در دولت قبل اقدامات خوبی انجام شد اما ناکافی بود.
وی با تأکید بر لزوم اقدام در عرصه هوش مصنوعی توسط دولت با بیان اینکه هوش مصنوعی به توانایی کامپیوترهای دیجیتال و رباتهای تحت کنترل کامپیوتر که برای انجام وظایف خود نیازمند هوش، استعداد و توانایی یادگیری هستند، ادامه داد: تا قبل از ظهور و بروز هوش مصنوعی سیستمهای ما درکی از استعداد و یادگیری نداشتند، کامپیوترها کارهایی که ما از آنها میخواستیم انجام میدادند.
عباسی با بیان اینکه امروز ما از طریق هوش مصنوعی توانایی استعدادها را به کامپیوتر دادهایم و اجازه دادیم فکر کنند و تصمیم بگیرند، عنوان کرد: امروز هوش مصنوعی تصمیمگیری، پیشگیری و پیشگویی میکند.
وی با اشاره به اینکه هوش مصنوعی به بهبود کیفیت زندگی بشر، افزایش بهرهوری و حل مسائل پیچیده کمک میکند، بیان کرد: هوش مصنوعی حس خوب را به بشر منتقل میکند که باید علم آن را آموخت.
مدرس هوش مصنوعی با بیان اینکه هوش مصنوعی به مانند یک درخت است که ریشه آن علم ریاضیات، فیزیک، شیمی، زیستشناسی و غیره است، ادامه داد: تنه اصلی این درخت علم کامپیوتر است امروز در پردازش تصویر ه ما کمک میکند.
وی با بیان اینکه یادگیری ماشینی یکی دیگر از ابزار هوش مصنوعی است که ما با دادهها را با ویژگیها برای آن مفهوم را تعریف میکنیم، تأکید کرد: خوراک اصلی هوش مصنوعی دیتا و داده است.
عباسی با بیان اینکه انتشار ویروس کرونا در سال ۹۸ باعث شد همه مردم ایران از کودکان تا افراد سن بالای ایران وارد فضای مجازی شوند و از این طریق دادهها را در اختیار شبکهها قرار گرفت، مطرح کرد: دادهها به سه نوع غیرساختاریافته، نیمهساختاریافته و ساختار یافته تقسیم میشوند که از طریق منابع آزاد به دست میآیند.
وی با تأکید بر اینکه امروز یکی از منابع بازی که از آن اطلاعات برمیدارند شبکههای اجتماعی است، گفت: در هوش مصنوعی مانند چت جیپیتی تمام محتوای اینترنت دنیا وجود دارد و با ما تعامل دارد.
مدرس هوش مصنوعی با بیان اینکه از ویژگیهای هوش مصنوعی پردازش متن، فیلم و غیره است، خاطرنشان کرد: امروز به کارگیری هوش مصنوعی لازم و ضروری است.
انتهای خبر/حا