به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» پیش از ظهر امروز عبدالله روحی در دوره تخصصی مدرسی سواد رسانهای با بیان اینکه مهارت ارتباطی در جامعه کنونی اهمیت زیادی دارد، گفت: کسی که مهارت ارتباطی ندارد در جامعه زمینگیر شده و سَربار دیگران هم میشود.
وی با اشاره به اینکه معمولا قشر مذهبی نسبت به اقشار دیگر نمیتواند ارتباط درستی برقرار کند، افزود: البته این موضوع علت تاریخی دارد، از نظر ابن سینا علوم شامل علوم حکمی و غیر حکمی یا عملی میشود.
این نویسنده و پژوهشگر ادامه داد: علوم حکمی برای رفاه انسان لازم است مثل تجارت، پزشکی، زراعت و این چنین موضوعات اما با این که لازم هستند، هدف انسانی نیستند بلکه هدف انسان حکمت نظری و حکمت عملی است.
روحی با بیان اینکه انسان در حکمت نظری فقط با آنچه هست کار دارد و نظر انسان در آن دخیل نیست، تصریح کرد: در حکمت نظری انسان به دنبال حق میگردد اما در حکمت عملی انسان به دنبال خیرها میگردد و رابطه بین این دو حکمت به این شکل است که هر خبری از درون حق بیرون نمیآید.
وی با اشاره به اینکه عقل است که تعیین میکند به چه صورت خیرها را به دست آوریم، افزود: انسان در کسب خیرها موضوعیت دارد و حالا دانستن مهارتهای ارتباطی میتواند در این زمینه به انسان کمک بزرگی کند.
این نویسنده و پژوهشگر خاطرنشان کرد: در حکمت عملی بوعلی سینا تدبیر نفس، تدبیر منزل و تدبیر مدینه به مسائلی همچون روانشناسی و اخلاق، علوم تربیتی و اقتصاد، سیاست و حقوق اشاره دارد، حال اگر به دنبال ساختن یک انسان با مهارت ارتباطی هستیم باید به این حکمتها توجه کنیم.
روحی با بیان اینکه هنر ارتباط این است که با زبان طرف مقابل با او صحبت کنیم، گفت: هدایتگری در برقراری ارتباط از اهداف مهم است و برای تأثیرگذاری بر مخاطب باید فرآیند ارتباط را درست برقرار کنیم.
وی با اشاره به اینکه تأثیرگذاری بر مخاطب به مرور شکل میگیرد، افزود: هدایتگری اصولی دارد که هرکدام از اصول نیازمند تمرین و کسب مهارت است.
این نویسنده و پژوهشگر خاطرنشان کرد: مهارت محور بودن، داشتن هدف از برقراری ارتباط، نحوه شروع ارتباط با دیگران، داشتن علم مخاطب شناسی، مهارت نفوذ در ضمیر ناخودآگاه مخاطب، قدرت پرسش و پاسخ، بیطرف بودن، بروندینی و درون دینی، فلسفه و منطق و ارزشی نکردن همه مباحث از اصول هدایتگری هستند.
روحی با بیان اینکه گفتگوی بدون پیشفرض و گذاشتم راه فرار برای مخاطب در هدایتگری مهم است، عنوان کرد: باید بتوانیم با مخاطبان ایجاد گفتمان داشته باشیم و از تکنیک کچینگ که به تازگی مطرح شده است استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه کنترل احساسات همراه با همدلی در ایجاد هدایتگری لازم است، خاطرنشان کرد: موضوع مهم خودسازی است و کسی که خودسازی نداشته باشد نمیتواند هدایتگر باشد.
این نویسنده و پژوهشگر تأکید کرد: در جامعه نیازمند به گفتگوی سالم هستیم و برای داشتن گفتگوی سالم باید بتوانیم به خوبی ارتباط برقرار کنیم و تا میتوانیم برای آموزش ارتباط و فن بیان در کلاسها شرکت کنیم و کتاب بخوانیم.
روحی در پایان با بیان اینکه زیباترین تعریف از ارتباط در یک جمله خلاصه میشود، گفت: علم و هنر تأثیرگذاری در محیط عاطفی براساس نیازها، ارتباط است.
انتهای خبر/ سع