• امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
0
کارشناس جمعیت:

نگرش‌ها الگوی فرزندآوری را تغییر دادند

  • کد خبر : 226520
  • 07 آبان 1403 - 14:00
نگرش‌ها الگوی فرزندآوری را تغییر دادند
کارشناس جمعیت با بیان اینکه دانستن اینکه نگرش جامعه و ارزش‌های اجتماعی چه قضاوتی درمورد فرزنددار شدن دارند تأثیر زیادی بر تصمیم خانواده‌ها برای فرزندآوری دارد، گفت: باید بدانیم فرهنگ عمومی نگرش‌های موجود در جامعه در الگوی فرزندآوری مهم هستند، به عبارتی ارزش‌گذاری‌ها در الگوی فرزندآوری بسیار مهم‌اند و ما با مفاهیم و تعاریفی روبه رو هستیم که به مرور زمان دچار دگرگونی شدند و در روند تغییر الگوی فرزندآوری تأثیر گذاشتند.

صالح قاسمی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با بیان اینکه الگوی فرزندآوری تابعی است که از متغیرهای زیادی تأثیر می‌گیرد، گفت: مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و نگرشی بر الگوی فرزندآوری خانواده‌ها تاثیر دارند.

وی با اشاره به اینکه وزن متغیرهای حوزه فرهنگ و نگرش در موارد بسیار زیادی از متغیرهای اقتصادی و اجتماعی بیشتر است، افزود: به عبارت دیگر باورها انگاره‌های اجتماعی و آداب و سنت‌ها بعضاً تبدیل به سبک زندگی شدند و بر الگوی فرزندآوری تأثیر گذاشتند.

کارشناس جمعیت ادامه داد: مثلا کمال‌گرایی در ازدواج و بر فرزندآوری تأثیر مستقیم دارد و بر تربیت فرزند نیز تأثیر دارد، کمال‌گرایی که زوجین در نقطه آغاز زندگی ترسیم کردند یعنی مسائل ر اقتصادی و رفاهی را در بالاترین کیفیت قرار دادند و این موضوع با باور عمومی، ازدواج را تبدیل به ازدواج سخت کرده است.

قاسمی با بیان اینکه در موضوع فرزندآوری همین زوجین کمال‌گرا، با فرزند را تبدیل به موجود گران و پر مشقت می‌کنند، گفت: در نتیجه حاضر نخواهند بود فرزند دیگری به دنیا آوردند چون تحمل هزینه‌ها برایشان سخت است.

وی با اشاره به اینکه کمال‌گرایی امروز یک باور عمومی و انگاره اجتماعی شده است، تصریح کرد: این موضوع علاوه بر بالا رفتن سطح توقعات، بر فرزندآوری، تربیت فرزند و حتی و کیفیت رشد فرزند تأثیر گذاشته و منجر به رشد تک فرزندی در جامعه شده است.

کارشناس جمعیت خاطرنشان کرد: باید به زندگی واقع‌بینانه و براساس توقعات اجتماعی نگاه کرد، باید به زندگی اصیل و دقیق ایرانی و اسلامی خود رجوع کنیم؛ درحال حاضر استان همدان یکی از استان‌هایی است که در مسیر مدرنیته و صنعتی شدن قرار گرفته و همین موجب رواج سبک زندگی مدرن در استان شده است.

قاسمی با بیان اینکه در شرایط فعلی ازدواج‌ها گران‌تر، سخت‌تر و نادر و کمیاب‌تر شدند، گفت: به دنبال آن تعداد خانواده‌ها کمتر می‌شود و انصراف از فرزندآوری افزایش و نگهداری حیوانات خانوادگی جای آن را می‌گیرد.

وی با تأکید بر اینکه باید از انحرافات سبک زندگی جلوگیری کرد، افزود: توجه به فرهنگ اصیل بومی، ایرانی و اسلامی در این مورد اهمیت دارد، متغیرهای حوزه فرهنگی و نگرشی سهم بسیار زیادی در الگوی فرزندآوری خانواده‌ها دارند.

کارشناس جمعیت ادامه داد: اینکه نگرش جامعه و ارزش‌های اجتماعی چه قضاوتی درمورد فرزنددار شدن دارند تأثیر زیادی بر تصمیم خانواده‌ها برای فرزندآوری دارد.

قاسمی در پایان با بیان اینکه باید بدانیم فرهنگ عمومی نگرش‌های موجود در جامعه در الگوی فرزندآوری مهم هستند، عنوان کرد: به عبارتی ارزش‌گذاری‌ها در الگوی فرزندآوری بسیار مهم هستند و ما با مفاهیم و تعاریفی روبه رو هستیم که به مرور زمان دچار دگرگونی شدند که در روند تغییر الگوی فرزندآوری تأثیر گذاشتند.

انتهای پیام/ سع

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=226520

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

یازده − هشت =