• امروز : جمعه, ۹ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 29 November - 2024
3

عرصه کتاب روزگار خوبی ندارد/ « روز  قلم» جایگاه حقیقی خود را پیدا نکرده است

  • کد خبر : 73990
  • 14 تیر 1399 - 16:36
عرصه کتاب روزگار خوبی ندارد/ « روز  قلم» جایگاه حقیقی خود را پیدا نکرده است

فاطمه نامدار گفت: در حوزه کشوری و استانی و شهرستانی « روز  قلم» جایگاه حقیقی خود را پیدا نکرده است؛ رسانه ها و اهالی فرهنگ و ادب بیش از این ها باید برای شناساندن این روز به مردم و جامعه تلاش کنند. به گزارش عصر همدان؛ جایگاه رفیق قلم و نویسنده در معرفت شناسی ایرانی […]

فاطمه نامدار گفت: در حوزه کشوری و استانی و شهرستانی « روز  قلم» جایگاه حقیقی خود را پیدا نکرده است؛ رسانه ها و اهالی فرهنگ و ادب بیش از این ها باید برای شناساندن این روز به مردم و جامعه تلاش کنند.

به گزارش عصر همدان؛ جایگاه رفیق قلم و نویسنده در معرفت شناسی ایرانی و اسلامی چنان مشخص و آشکار است که همواره دغدغه و آرزوی خانواده های ایرانی در طول تاریخ داشتن فرزندی با دانایی و مهارت  نوشتن بوده است.

به عبارت دیگر قلم همانی است که از اسطوره های ایرانی تا قرآن عظیم الشان یک رکن و محور حیات واقعی و آگاهی انسان به شمار می آید.

۱۴ تیرماه روز قلم در تقویم ایرانی فرصتی است تا با بررسی چالشها و مسائل اهالی قلم و فرهنگ نگاهی مجدد به این نخبگان داشته باشیم.

فاطمه نامدار، نویسنده رزنی کتاب تکثر از نگاه ابن عربی در گفتگو با عصر همدان گفت: نویسندگان و شاعران عاشق کار خود هستند، معمولا این قشر  در شرایط دشورای زندگی می کنند و از حداقل امکانات برخوردارند و با سطح پایینی از شرایط اقتصادی روبرو هستند. 

وی اظهار کرد: من به عنوان شاگرد مدرسه اهل قلم روزهای خوبی رو در عرصه کتاب و کتابخوانی نمی بینم.

نویسنده حوزه فلسفه و عرفان با اشاره به مهجوریت نخبگان فرهنگی و اهالی قلم ،ادامه داد: در حوزه کشوری، استانی و شهرستانی « روز  قلم» جایگاه حقیقی خود را پیدا نکرده است؛ رسانه ها و اهالی فرهنگ و ادب بیش از این ها باید برای شناساندن این روز به مردم و جامعه تلاش کنند.

نامدار با بیان اینکه  بسیاری از خود اهل قلم از تاریخ دقیق این روز و علت نامگذاری آن بی خبر هستند، اضافه کرد: از طرف دیگر همه ما می دانیم صرفا با نامگذاری مشکلی درست نمی شود. 

دانش آموخته ادیان و عرفان با اشاره به برخی مشکلاتی دامنگیر  نویسندگان شهرستان ،گفت: نبود فضای مطالعه و تحقیق و  عدم دسترسی به منابع تخصصی از مهمترین این مشکلات است.

نامدار با اشاره به  وجود جوانان مستعد در حوزه نویسندگی که صدایشان به جایی نمی رسد و مهجور واقع شده اند، ادامه داد: این جوانان در نوشتن مشکلی ندارند بلکه باید  دید چقدر  مورد توجه قرار می گیرند یا به حاشیه رانده می شوند.

این نویسنده تشکیل انجمن های ادبی بدون قوام لازم را از دیگر مسائل برشمرد و گفت: این انجمنها بعضاً  با قوت تمام  تشکیل نمی شوند.

وی شهرت طلبی را از دیگر مشکلات برشمرد و افزود: بعضی از نویسندگان  و شاعران دچار  مرض  شهرت طلبی می شوند که این آفت است. 

نامدار حفظ منزلت پیشکسوتان اهل قلم را وظیفه همگان دانست و گفت: اکثر مواقع به جوانان در کنار پیشکسوتان  بهاء داده نمی شود.

نویسنده رزنی با بیان اینکه بعضاً خود نویسندگان جوان در چاپ آثار خود عجله می کنند بدون اینکه آثارشان نقد  و بررسی شود ،اضافه کرد: عدم حمایت  مالی در زمینه چاپ آثار نویسندگان و پرداخت هزینه بالا برای ارسال مقاله جهت داوری و چاپ در مجله از دیگر مشکلات جدی اهالی قلم در سطح استان و منطقه است.

به گزارش عصر همدان؛ آنچه که برای اهالی قلم بیش از هر مسئله ای حیاتی است نگاه مسئولین در ارج گذاشتن به اندیشه های آن‌ها در جهت رشد و تکامل فرهنگ و اندیشه به منظور رسیدن به آرمان‌های متعالی اسلامی و ایرانی است.

 

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=73990

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

3 − دو =