• امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
0
یادداشت؛

سواد رسانه‌ای محافظ جامعه

  • کد خبر : 225658
  • 25 مهر 1403 - 12:43
سواد رسانه‌ای محافظ جامعه
با وجود خطرات فراوان رسانه‌ها البته در کنار فوایدشان نیازمند نیرویی هستیم تا بتواند جامعه را از خطرات احتمالی محفوظ نگه‌دارد؛ سواد رسانه‌ای همان نیرویی محسوب می‌شود که دغدغه بزرگی در دنیای امروز است چرا که غفلت از آن می‌تواند ما را در سیاه‌چاله‌ای از اطلاعات نادرست انداخته که بیرون آمدن از آن دشوار است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» رسانه به وسیله‌ای است که اطلاعات و اخبار را به مخاطبان منتقل می‌کند.

انواع رسانه شامل رسانه‌های سنتی مانند رادیو، تلویزیون، روزنامه، مجله و رسانه‌های جدید مانند اینترنت، شبکه‌های اجتماعی و وبلاگ‌ و وبسایت می‌شود.
رسانه‌ها تأثیرگذاری بزرگی در شکل‌دهی به نگرش‌ها، اعتقادات و رفتارهای انسان‌ها دارند.

رسانه‌های مدرن، به ویژه اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، امکان دسترسی آسان و سریع به اطلاعات و اخبار را فراهم کرده‌اند، اما در کنار ویژگی‌های مثبت و فواید می‌توانند خطراتی نیز داشته باشند.

انتشار اطلاعات غلط و افترا، انتشار خبرهای جعلی، افزایش خشونت و نفرین آنلاین، افزایش اعتیاد به تکنولوژی، نقض حریم خصوصی و برهم خوردن سیستم زندگی واقعی در جامعه از خطرات رسانه‌ها خصوصا رسانه‌های مدرن و شبکه‌های اجتماعی محسوب می‌شود.

از آنجا که اینترنت فضایی بدون کنترل برای انتشار اطلاعات است، ممکن است افراد اطلاعات غلط یا افترا را منتشر کنند، برخی از افراد یا گروه‌ها ممکن است خبرهای جعلی یا تبلیغات کذب را منتشر کنند که ممکن است افراد را گمراه کنند.

رسانه‌های اجتماعی ممکن است محلی برای افرادی باشد که از آنجا برای انتشار خشونت استفاده می‌کنند و یا برای برهم ریختن نظم سیاسی و ثبات کشورها از آن سوء استفاده می‌کنند.

استفاده فراوان از رسانه‌های مدرن می‌تواند منجر به اعتیاد و از میان بردن تعادل در زندگی شخصی شود و از سوی دیگر استفاده از اینترنت و رسانه‌های مدرن ممکن است به نقض حریم خصوصی افراد منجر شود.

بنابراین، اندیشیدن و انتخاب هوشمندانه از رسانه‌های مدرن و اطلاعاتی که از آن‌ها به‌دست می‌آید، بسیار مهم است تا از خطرات آن‌ها جلوگیری شود.

در این میان با وجود خطرات فراوان رسانه‌ها نیازمند نیرویی هستیم تا بتواند جامعه را از خطرات احتمالی محفوظ نگه دارد؛ سواد رسانه‌ای همان نیروی قدرتمندی است که می‌تواند جلوی اثرات مخرب رسانه‌ها را گرفته و موجب شود تا فواید رسانه‌ها بر زندگی و جامعه ما چیره شود.

سواد رسانه‌ای اصطلاحی است که به استفاده صحیح از رسانه‌ها و وسایل ارتباط جمعی به منظور ترویج ایدئولوژی‌ها، ارسال اطلاعات، پیام و تمیز دادن اطلاعات غلط از صحیح مربوط می‌شود.

نداشتن سواد رسانه‌ای دغدغه بزرگی در دنیای امروز به حساب می‌آید چرا که غفلت از آن می‌تواند ما را در سیاه‌چاله‌ای از اطلاعات نادرست انداخته که بیرون آمدن از آن دشوار است.

بسیاری از افراد در فضای امروز رسانه از نداشتن سواد رسانه‌ای جامعه استفاده کرده و اطلاعات کم یا نادرست به جمعیت ارائه می‌دهند تا نگرانی‌ها، واقعیت‌ها یا نظرات افراد را جلب کرده و آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهند. این روش به طور گسترده در سیاست، تبلیغات و رسانه‌ها به کار گرفته می‌شود.

داشتن سواد رسانه، به افراد کمک می‌کند تا اطلاعات رسانه‌ها را به درستی درک و ارزیابی کنند، به عبارتی افراد با داشتن سواد رسانه، قادرند اخبار و اطلاعات مختلف را از بین گزینه‌های مختلف ارزیابی کنند و به تصمیم‌گیری‌های بهتری دست پیدا کنند.

با داشتن سواد رسانه، افراد می‌توانند خبرهای جعلی یا اطلاعات نادرست را تشخیص دهند و فریب‌ نخوردند.
سواد رسانه به افراد کمک می‌کند تا تحلیل کنند، اطلاعات را ارزیابی کنند و نقد کنند. این مهارت‌ها در زندگی روزمره و در مواجهه با اطلاعات مختلف بسیار حیاتی است.
درک مسائل اجتماعی و اتفاقات جاری از دیگ ‌فواید داشتن سواد رسانه‌ای است، در واقع افراد با کسب اطلاعات و خبرهای مهم و موضوعات روز به خوبی محتوای آن‌ها را درک می‌کنند.

به طور کلی، داشتن سواد رسانه به افراد کمک می‌کند تا به عنوان شهروندانی مسئول، منطقی و آگاه در جامعه‌ عمل کنند.

زینب سعیدی

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=225658

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

5 × یک =