به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ دوباره تعطیلات مکرر در همدان و برخی از استانهای کشور بهعلت سرما و برودت هوا آغاز شده است.
تعطیلاتی که در زمستان امسال به اوج خود رسیده و شاید این میزان تعطیلات در هیچ یک از سالهای گذشته نبوده است.
تعطیلات مکرر بهمنماه طوری بود که ۱۰ روز متوالی مدارس تعطیل بودند و بسیاری از والدین دانش آموزان نیز به این تعطیلات اعتراض داشته و دارند و معتقدند که تعطیلات مکرر باعث اُفت تحصیلی و بههم ریختگی برنامههای فرزندانشان شده است.
و حالا نیز دو روز است که مدارس و ادارات استان همدان با تصمیم مسئولان تعطیل هستند.
به احتمال زیاد این تعطیلات تا پایان هفته ادامه خواهد داشت و با این حساب فقط یکروز از این هفته را هیچ نهاد و اداره تعطیل نبوده است.
چرا که روز شنبه ۴ اسفند نیز مدارس استان همدان بهعلت بارش برف تعطیل بودند.
کارشناسان اعداد متغیّری را در خسارت اقتصادی برای هر روز تعطیلی در ایران عنوان میکنند که این عدد در کل کشور تا ۲۰۰ هزار میلیارد ریال مطرح میشود.
یعنی روزانه ۲۰۰ هزار میلیارد ریال میزان خسارت وارد شده بر اقتصاد کشور به بهانه تعطیلات عنوان میشود.
یکی از علل و عوامل اصلی تعطیلات استان همدان و استانهای سردسیر کشور، موضوع صرفه جویی در مصرف گاز و انرژی است.
مسئولان مربوط معتقدند با تعطیلات مدارس و ادارات مصرف برق و گاز کاهش یافته و میزان ناترازی انرژی مدیریت خواهد شد.
البته که تعطیلات یکی از راههای مدیریت مصرف انرژی است اما تعطیلات ادارات به مدارس و برنامه آن بایستی در کنار دیگر تمهیدات و برنامهها قرار گیرد.
یکی از سیاستهای تنظیم تعطیلات ادارات و مدارس در روزهایی است که جامعه هدفی که تعطیل شدند در خانه بمانند تا مدیریت مصرف سوخت انجام پذیرد.
با برنامه تعطیلاتی که هفته جاری اتفاق افتاده است به احتمال زیاد تا پایان هفته استان همدان تعطیل خواهد بود و اتصال تعطیلات دستوری با تعطیلات آخر هفته کارمندان، معلمان و اولیای دانشآموزانی را که جامعه هدف تعطیلات هستند را ترغیب مسافرت خواهد کرد.
افزایش مسافرت موجب افزایش مصرف سوخت در کشور میشود و افزایش مصرف سوخت خود یکی از علتهای ناترازی انرژی است.
هنگامی که مسافرتها افزایش یافت قطعاً مصرف سوخت نیز افزایش مییابد و سیاست کاهش مصرف سوخت با ابلاغ تعطیلات با چالش مواجه میشود.
و در این شرایط مدیریت ناترازی انرژی با ناترازی در مدیریت رقابت میکند.
از طرفی اسفندماه آخرین ماه سال است که امسال با ماه رمضان متقارن شده است و مردم در آستانه ماه رمضان آخرین روزهای سال در تکاپو و جنب و جوش کارهای ناتمام، خانه تکانی و برنامهریزی تعطیلات نوروز خواهند بود که تعطیلات مکرر و مداوم در اسفندماه میتواند در انجام برخی از این امور خلل ایجاد کند.
مسئولان بایستی در سطح کلان کشور فکری به حال مدیریت مصرف انرژی و برنامه صحیح و درست در تعطیلات داشته باشند.
زمستان ۱۴۰۳ شاید رکورددار تعطیلات زمستانی در سالهای أخیر و یا چند دهه أخیر باشد و میتواند تجربهای برای مدیران باشد که بتوانند در آینده برنامه بهتری را برای مدیریت مصرف سوخت در کشور اجرا کنند.
از طرفی افزایش تورم در زمستان امسال موجب نارضایتی مردم شده است افزایش تعطیلات نیز رونق اقتصادی و بازار را تحت تأثیر قرار میدهد که تعطیلات در رُکود بازار تأثیر گذاشته و موجب نارضایتی کسبه نیز میشود.
و بهنظر میرسد بایستی در کنار مدیریت ناترازی انرژی، برای تصمیمات و مدیریت تصمیمگیریها نیز راهکاری اندیشیده شود.
حامد عیوضی