مریم بیگلری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری و تحلیلی«عصر همدان» با بیان اینکه چندین سال است شاهد کاهش شاخصهای جمعیتی هستیم گفت: سیاستهای جمعیتی کشور بارها بخاطر همین موضوع تغییر پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه اولین باری که سیاستهای جمعیتی کشور تغییر پیدا کرد سال ۱۳۹۳ بود افزود: این سیاستها توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی مطرح شد و از آن به بعد سیاستها دستخوش تغییر شد و چند سال اخیر به سمت فرزندآوری رفت.
کارشناس جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: درسال ۱۴۰۰ قوانین حمایت از خانواده و جوانی جمعیت توسط مجلس تصویب شد که ۷۳ ماده و ۸۱ تبصره دارد و هدف اجرای آزمایشی آن به مدت ۷ سال به تصویب مجلس رسید و توسط رئیس جمهور به دستگاههای کشور ابلاغ شد.
بیگلری با تاکید براینکه در این قانون تسهیلاتی برای فرزندآوری درنظر گرفته شده است تصریح کرد: وظایف متعددی برای دستگاهها از جمله قوای سهگانه، وزارتخانه و نهادهای دستگاههای اجرایی مشخص شده است.
وی با اشاره به اینکه گروه های مخاطبین این قانون زوجهای جوان، زوجهای نابارور، زنان باردار و شیرده، خانم های شاغل و غیر شاغل، دانشجو و طلبه هستند گفت: این تسهیلات برای خانوادههایی که دارای دو یا سه فرزند بیشتر هستند نیز شامل میشود.
کارشناس جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: عناوین تسهیلاتی شامل تسهیلات شغلی، اقتصادی، مسکن، خدمات اجتماعی و حمایت از گروههای مردمی است.
بیگلری ادامه داد: به عنوان مثال تسهیلات دوران بارداری و شیردهی شامل پوششدهی کامل بیمهای رایگان مادران در این دوران است و تا پایان پنج سالگی فرزند ادامه دارد.
وی با بیان اینکه سبد غذایی و سبد بهداشتی به مادران باردار شیرده دارای کودک زیر پنج سال نیازمند به صورت رایگان ارائه میشود افزود: اختیاری بودن غربالگری جنین، زایمان طبیعی رایگان در همه بیمارستانهای دولتی، مزایای فروش بدون نوبت و خودروی ایرانی از به دنیا آمدن فرزند دوم به بعد نیز از دیگر تسهیلات اعطایی در این قانون است.
کارشناس جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه صد در صد بیمه مادران خانه دار روستایی و عشایری که دارای سه فرزند به بالا هستند نیز از دیگر تسهیلات مشوقین در راستای قانون جوانی جمعیت است عنوان کرد: افزایش سوابق بیمهگذار با تولد فرزند چهارم و پنجم نیز به ازای هر فرزند دو سال افزایش مییابد.
بیگلری ادامه داد: مادر شاغل با تولد فرزند ۹ ماه مرخصی دارند و میتوانند چهار ماه به صورت اختیاری دورکاری کنند؛ شیفتهای شبکاری نیز برای مادران باردار و شیرده اختیاری است.
وی با بیان اینکه ایجاد مهدکودک در دستگاه ها برای راحت بودن مادران شاغل یک دیگر از مصوبات قوانین افزایش جمعیتی است اظهار کرد: کاهش سن بازنشستگی یک سال به ازای تولد هر فرزند نیز از دیگر مشوقها است که از تولد فرزندان از آبان ماه سال ۱۴۰۰ به بعد قابل قبول است.
کارشناس جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به تسهیلات اقتصادی طرح افزایش جمعیت گفت: تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی به زوجین جوانی که سن زوج زیر ۲۵ و زوجه زیر ۲۳ سال باشد در این طرح ابلاغ شده است.
بیگلری در پایان با بیان اینکه زوجین نابارور تحت پوشش بیمه هستند و ۹۰ درصد هزینه درمانی آنها در مراکز دولتی توسط دولت از بیمه پرداخت میشود خاطرنشان کرد: اگر این زوجین به مراکز خصوصی مراجعه و مرکز با بیمه قرارداد داشته باشد ۳۰ درصد هزینه را فرد پرداخت میکند و ۷۰ درصد توسط بیمه پرداخت میشود.
انتهای خبر/ سع