به گزارش عصر همدان؛ فریبرز نیاستی مدیرکل بیمه سلامت استان همدان در این خصوص گفت: بر اساس داده های سامانه تحلیل اطلاعات نسخه نویسی الکترونیکی؛ انسولین قلمی برای درمان بیماران دیابتی، تایسبری (در درمان بیماران ام اس) ، فاکتورهای انعقادی (بیماران هموفیلی) و آمپول ستوکسیمب (بیماران سرطانی) به ترتیب پرهزینه ترین داروهای تجویز شده برای بیماران استان همدان در سال ۱۴۰۱ بودند.
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان افزود: داروهای متفورمین ( برای بیماران دیابتی) ، آسپرین (رقیق کننده خون) ، آتورواستاتین (برای کنترل چربی خون) و داروی لوزارتان (کنترل پرفشاری خون) به ترتیب پرمصرف ترین داروها توسط مردم استان در سال ۱۴۰۱ بوده است.
مدیر کل بیمه سلامت گفت: با توجه به گزارش های سامانه تحلیل اطلاعات نسخه نویسی الکترونیکی میانگین تعداد اقلام تجویز شده توسط پزشکان استان در نسخ الکترونیک درسال ۱۴۰۱؛ ۳/۵ قلم می باشد که از میانگین اقلام کشوری که ۳/۷ قلم است ، کمتر می باشد.
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با اشاره به اجرای طرح ملی نسخه نویسی الکترونیکی توسط همه پزشکان طرف قرارداد با بیمه سلامت در استان اظهار داشت : در سال ۱۴۰۱ داروخانه های استان بیش از یک میلیون و ۵۰ هزار نسخه الکترونیک پیچیده اند .
فریبرز نیاستی با اشاره به فواید بسیار زیاد نسخهنویسی و نسخه پیچی الکترونیکی گفت: نسخه نویسی الکترونیکی در راستای اجرای طرح پرونده الکترونیک سلامت شهروندان ، از اوایل سال ۹۸ در استان همدان همزمان با سایر استانها آغاز شد اگرچه در آغاز کار با مشکلاتی از جمله در زیرساخت و سختافزار مواجه بود اما به مرور با رفع موانع و همکاری خوب پزشکان محترم طرف قرارداد، اعلام میکنیم امروز در تمام مراکز درمانی دولتی و خصوصی طرف قرارداد و داروخانه های استان ، نسخهنویسی و نسخه پیچی الکترونیک بصورت صد در صد اجرا میشود.
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان افزود : گزارش های آماری حاصله از سامانه نسخه نویسی الکترونیکی در زمینه تصمیم گیری های کلان نظام سلامت و مدیریت و ساماندهی هزینه های سلامت، کاهش تقاضاهای القایی تجویز دارو از سوی مردم و… می تواند تاثیر بسزایی داشته باشد. البته نباید نسخه نویسی الکترونیک را هدف نهایی در نظام سلامت دانست، اما در واقع یکی از راهکارهای مهم سامان دهی حوزه سلامت محسوب میشود که میتواند نقش قابل توجهی در استقرار پرونده الکترونیک سلامت هم داشته باشد.