علیاکبر کامرانی صالح در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ اظهار کرد: در بحث جوانی جمعیت باید دیدگاه مردم عوض شود و برای اینکه این مسئله حل شود، لازم است مشاوران و روانشناسان پایکار آمده و در این زمینه هماندیشی کنند تا مشکل حل شود.
وی با بیان اینکه اقتصاد در زندگی جایگاه خودش را داشته و سبک زنگی و تربیت خانوادهها نیز جای خود را دارند، عنوان کرد: در حوزه روانشناسی یکی از بحرانهایی که داریم بحران چالشهای تکفرزندی است.
مدیرعامل مرکز جامع تحکیم خانواده تاکید کرد: بحران آشیانههای خالی یکیدیگر از مسائل مهم ما در حوزه روانشناسی است، بحران افسردگیهای میانسالی نیز مسئله قابل تامل است که باید برای آن فکری شود.
کامرانیصالح افزود: متاسفانه خیلی به مسئله و بحران افسردگی میانسالی پرداخته نمیشود، وقتی در مدارس برای والدین دانشآموزان که قشر خیلی زیادی از جامعه ما را تشکیل میدهند، در رابطه با عوارض تکفرزندی، آشیانههای خالی و افسردگیهای میانسالی صحبت کنیم، آنها این مسئله را بهتر درک خواهند کرد.
وی همچنین با خطاب قرار دادن مسئولان ادامه داد: ما باید هزینهای را صرف این کنیم که بدانیم در رابطه با فرزندآوری اقتصاد و فرهنگ به چه میزان تاثیرگذار هستند.
مدیرعامل مرکز جامع تحکیم خانواده گفت: متاسفانه در جامعه یک کار پژوهشی دقیق در رابطه با علل کاهش فرزندآوری نداریم و وقتی در جامعه در رابطه با کاهش فرزندآوری صحبت میشود، بیشتر مردم فکر میکنند در بهوجود آمدن این مسئله مهم و حاد، اقتصاد مهمترین عامل است.
کامرانیصالح همچنین اضافه کرد: تک عاملی پنداشتن مسئله حاد کاهش فرزندآوری و منتسب کردن آن تنها به عامل اقتصادی بیشتر جو روانی داشته و درست نیست.
وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه سه عامل سبک زندگی، اقتصادی و تربیتی جزء مهمترین عوامل تاثیرگذار بر روی جوانی جمعیت هستند، یادآور شد: دولت در بحث اقتصادی یکسری ماده قانونهایی را طراحی کرد و در این راستا زحمتهای زیادی هم کشیده شد، اما اگر این ماده قانونها کامل پیاده شوند قشر زیادی از مردم به امر فرزندآوری تمایل پیدا خواهند کرد.
انتهای خبر/ سا