• امروز : چهارشنبه, ۱۹ دی , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 8 January - 2025
0
عضو هیات امنای موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌(ره) تاکید کرد:

جاری کردن اسلام در همه صحنه‌ها

  • کد خبر : 232434
  • 17 دی 1403 - 22:20
جاری کردن اسلام در همه صحنه‌ها
عضو هیات امنای موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌(ره) گفت: برای رسیدن به اهداف جمهوری اسلامی اگر بخواهیم یک نقشه را ترسیم کنیم، اول باید هدف را مشخص کنیم،‌ بزرگترین آرمان جمهوری اسلامی این است که در همه صحنه‌ها اسلام را جاری کنیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ عصر امروز حجت‌الاسلام والمسلمین علی مصباح یزدی در خصوص«جایگاه علوم انسانی اسلامی در نقشه جامع علمی کشور»؛ در دانشگاه بوعلی‌سینا، اظهار کرد: شهید سلیمانی و مرحوم مصباح یزدی هر دو یک هدف را در ابعاد مختلف دنبال کردند و سیره آن دو  بزرگوار چراغ راهی برای مسیر ما‌ست.

وی افزود: گاهی بخش‌هایی از نظریات و  توصیه‌هایی که علوم غربی دارند با اسلام سازگاری ندارد یک نمونه خیلی روشن آن بحث ربا بوده که محور خیلی از فعالیت‌ها و ابزار تنظیم بعضی از روابط اقتصادی است.

عضو هیات امنای موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌(ره)، ادامه داد: در دیدگاه اسلام ربا یعنی جنگ با خدا، پس باید یک کاری کنیم که یک مسلمانی که  دغدغه دارد با مشکل مواجه نشود.

مصباح یزدی خاطرنشان کرد: به هر حال دغدغه اسلامی کردن علوم انسانی بین متفکران مسلمان به‌ وجود آمده بود که با تشکیل نظام مقدس جمهوری اسلامی این مسئله در داخل کشور یک رنگ و بوی دیگری گرفت، به دلیل اینکه این نظام قرار بود که همه روابط فردی، اجتماعی و نظامات اجتماعی خود را براساس دین و اسلام پایه‌گذاری کند.

وی اضافه کرد: سندی که در موسسه آموزش و پژوهشی امام خمینی زیر نظر آیت‌الله مصباح برای تولید علوم انسانی_اسلامی تهیه شده بود برای این بود که بتواند نقشه راهی باشد که ما در موسسه چه کاری باید انجام بدهیم و چه هدفی را دنبال کنیم.

عضو هیات امنای موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌(ره) با بیان اینکه برای علوم انسانی در مکاتب مختلف و در دوره‌های مختلف اسامی مختلفی وضع شده و قلمرو آن دائماً در حال تغییر است، عنوان کرد:  بنابراین لازم بود که ما یک تعریفی را برای آن انتخاب کرده که جامع بوده و همه عناصر را در آن اتخاذ کرده باشد.

مصباح یزدی ادامه داد: علوم انسانی علومی هستند که به شناخت انسان و توصیف، تبیین و تفسیر پدیده‌های انسانی از آن جهت که انسان هستند و به جهت‌دهی افعال و انفعالات انسان می‌پردازد.

وی با اشاره به اینکه هر کدام از این کلمات ناظر به یک ویژگی است که موضع ما را نسبت به دیدگاه‌های دیگر مشخص می‌کند، بیان کرد: در فلسفه علوم انسانی تعریفی برای علوم انسانی کرده و در ادامه روش و هدفی را پیشنهاد می‌کنند.

عضو هیات امنای موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌(ره) با تاکید بر اینکه شناخت انسان طبیعتاً زیربنای همه علوم انسانی است، تصریح کرد: اینکه ما انسان را چگونه بشناسیم، خیلی تعیین‌کننده بوده که در علوم جامعه شناسی، روانشناسی، اقتصاد و سیاست چگونه گام برداشته و نظریه‌پردازی کنیم و آن را برای جامعه توصیه کنیم.

مصباح یزدی افزود: علوم انسانی علومی هستند که به شناخت انسان می‌پردازند، این اولین قدم و پایه برای هر نظریه‌پردازی در علوم انسان برای پدیده‌های انسانی است،  دو وظیفه علوم انسانی یکی شناخت پدیده‌هاست که بدانیم چی بوده، از کجا آمده و برای ارزش‌گذاری کارها برای مراحل بعدی تحقیقات علوم انسانی لازم است که ما کارها و پدیده‌های انسانی را تفسیر کنیم.

وی با بیان اینکه یکی از وظایف علوم انسانی توصیف، تفسیر و تبیین کارها بوده، تاکید کرد: وظیفه دوم علوم انسانی مجموعه دستوری و هنجاری علوم انسانی بوده و به ارزیابی پدیده‌ها می‌پردازد که آنها را ارزش‌گذاری کرده و برای آنها راه حل پیدا کند.

عضو هیات امنای موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌(ره) بیان کرد: علوم انسانی به توصیف، تفسیر و تبیین پدیده‌های انسانی می‌پردازد، پدیده‌های انسانی ممکن است جنبه‌های طبیعی هم داشته باشد، پدیده طبیعی ممکن است بین انسان و حیوان مشترک باشد.

وی ادامه داد: علوم انسانی علومی است که موضوع آن پدیده‌ها، ابعاد و انفعالات انسانی است، سعی می‌کند که این کارها را توصیف، تبیین، تفسیر و جهت‌دهی کند.

عضو هیات امنای موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌(ره) با بیان اینکه علوم انسانی_اسلامی، یعنی علومی که همین کارها را با توجه به آموزه‌های اسلامی انجام داده و یک پدیده را براساس مبانی اسلامی توصیف، تفسیر و تبیین می‌کند.

مصباح یزدی یادآور شد: برای رسیدن به اهداف جمهوری اسلامی اگر بخواهیم یک نقشه را ترسیم کنیم، اول باید هدف را مشخص کنیم،‌ بزرگترین آرمان جمهوری اسلامی این است که در همه صحنه‌ها اسلام را جاری کنیم.

وی تصریح کرد: در تعلیم و تربیت اسلامی باید‌ فرزندان را بر طبق، اصول و مبانی اسلامی تربیت کنیم، ‌در علوم انسانی_اسلامی باید نظریه‌ها با اصل اسلام منافات نداشته باشد.معیار و شاخص ما در نظریه‌ها، آموزه‌های اسلامی بوده، باید در کشور نظریه‌پرداز تربیت کنیم و به‌ دنبال آن کسانی این نظریه‌ها را برای حل مسائل کاربردی‌تر کنند.

انتهای خبر/ سا

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=232434

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

یازده + هشت =