• امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
2

ثبت ملی ترشی گردوی تویسرکانی ها به عنوان یک اثر معنوی

  • کد خبر : 61344
  • 02 اردیبهشت 1399 - 12:51
ثبت ملی ترشی گردوی تویسرکانی ها به عنوان یک اثر معنوی

اسحاق ترکاشوند از ثبت ملی تهیه ” ترشی گردوی تویسرکان” در کنار هشت اثر معنوی دیگر استان همدان خبر داد. اسحاق ترکاشوند، مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تویسرکان در گفتگو با خبرنگار عصر همدان؛ اظهار کرد: بر اساس اعلام مونسان وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کشور، تهیه ” ترشی گردوی تویسرکان” […]

اسحاق ترکاشوند از ثبت ملی تهیه ” ترشی گردوی تویسرکان” در کنار هشت اثر معنوی دیگر استان همدان خبر داد.

اسحاق ترکاشوند، مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تویسرکان در گفتگو با خبرنگار عصر همدان؛ اظهار کرد: بر اساس اعلام مونسان وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کشور، تهیه ” ترشی گردوی تویسرکان” با شماره ثبت ۲۰۳۷ به همراه هشت اثر ناملموس (معنوی) دیگر از استان همدان ثبت ملی شد.

وی اظهار کرد: مراسم سینه زنی مهاجران، پخت آبگوشت کلم قمری همدان، مهارت پخت نان گردویی همدان، مراسم شب عید قربان در روستای خورونده رزن، مهارت تهیه شربت پالوده در لاله‌جین، مهارت بافت قالی نهاوند، مهارت پخت شیرینی کلوا در روستای گوراب ملایر و عنوان “استاد حاج محمد ضرابیان ” گنجینه زنده بشری در حلبی سازی در فهرست ملی نادره کاران؛ اثرهای معنوی دیگری بودند که با ابلاغیه های جداگانه ای ثبت ملی آن اعلام شد.

به گزارش عصر همدان؛ گردو با پوست و خون مردم خونگرم تویسرکان درآمیخته است، نه تنها اقتصاد مردم این دیار به گردو گره خورده است بلکه فرهنگ و سنت های بومی ـ محلیشان هم رنگ و بویی از این محصول بی نظیر دارد.

ناگفته نماند که دی ماه سال گذشته گردوی تویسرکان مراحل ثبت و جهانی شدن خود در دو سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو) و سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO)، گذرانده بود تا با تثبیت موقعیت و برندسازی این محصول، زمینه لازم به منظور توسعه اقتصادی شهرستان فراهم شود.

ثبت ملی آثار معنوی مرتبط با گردو می تواند مسیر جهانی شدن مرغوبترین گردوی جهان را هموار سازد.

انتهای پیام/ز

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=61344

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

6 − سه =