محمدرضا گوهری اظهار کرد: یکی از مهمترین مسائلی که امروزه در فضای مجازی به شدت مبتلابه مردم است، موضوع خبر و تشخیص صحت و سقم آن است.
به گزارش عصرهمدان؛ محمدرضا گوهری، مدرس سواد رسانه در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه رزن گفت: یکی از مهمترین مسائلی که امروزه در فضای مجازی به شدت مبتلابه میباشد موضوع خبر و تشخیص صحت و سقم آن است.
وی افزود: روزانه هزاران خبر در گروهها، کانالها، پیجها و اکانتها منتشر میشود و مخاطب را به حالت سردرگمی فرومیبرد طوری که دیگر نمی تواند به هیچ خبری اعتماد کامل کند و یا بالعکس تمام اخبار را تا حدی درست می انگارد.
گوهری ادامه داد: اما در این میان، کارشناسان سواد رسانه راههایی را برای تشخیص خبرهای جعلی از میان اخبار پیشنهاد کرده اند که می تواند به همه در این زمینه کمک کند.
مدرس سواد رسانه تاکید کرد: خبر باید منبع معتبر داشته باشد به این معنی که خبرهایی که در استوریها و پیجهای اقوام و دوستان و در گروههای واتساپی بدون ذکر منبع منتشر میشوند نمیتوانند قابل باور و قابل اتکا باشند اما اگر از یک منبع موثق همچون خبرگزاری ایرنا(خبرگزاری جمهوری اسلامی) منتشر شوند میتوان آنها را پذیرفت.
وی ادامه داد: خبر را کامل بخوانید و به تیتر خبر اکتفا نکنید، در بسیاری از اوقات تیتر خبر برای افزایش جذابیت طوری نوشته میشود که اطلاعات ناقصی به شما بدهد.
مدرس سواد رسانه عنوان کرد: به تاریخها توجه کنید چرا که در فضای مجازی انتشار مجدد اخبار و تصاویر سالهای قبل یک امر عادی است و این ممکن است باعث اشتباه شما شود.
گوهری تصریح کرد: به عکسها و تصاویر خبر، خوب دقت کنید چرا که بسیاری از تصاویر دستکاری میشوند و یا تمام ادعایی که در خبر شده است نشانه های آن در تصویر وجود ندارد.
وی افزود: اگر به خبر مشکوکی برخورد کردید از متخصصان آن موضوع بپرسید.
مدرس سواد رسانه در پایان تصریح کرد: برای مطمئن شدن از صحت یک خبر، به گزارشها و رسانه های دیگر نیز مراجعه کنید تا ببینید آیا دیگران هم این خبر را منعکس و تایید کرده اند یا نه؟
انتهای پیام/م