• امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
3

تست روزانه ۴۰ تا ۶۰ کیت آزمایش کرونا در دانشگاه علوم پزشکی همدان/ «جوانان جهادی» در آزمایشگاه تشخیص کرونا

  • کد خبر : 61347
  • 03 اردیبهشت 1399 - 10:04
تست روزانه ۴۰ تا ۶۰ کیت آزمایش کرونا در دانشگاه علوم پزشکی همدان/ «جوانان جهادی» در آزمایشگاه تشخیص کرونا

آزمایشگاه تشخیص ویروس کووید ۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی همدان آزمایشگاهی است که روزانه از کل استان نمونه هایی را بررسی و نتایج آن را اعلام می کند و به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان روزانه بین ۴۰ تا ۶۰ مورد تست کیت آزمایش کرونا را انجام و نتایج را اعلام می […]

آزمایشگاه تشخیص ویروس کووید ۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی همدان آزمایشگاهی است که روزانه از کل استان نمونه هایی را بررسی و نتایج آن را اعلام می کند و به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان روزانه بین ۴۰ تا ۶۰ مورد تست کیت آزمایش کرونا را انجام و نتایج را اعلام می کنند.

به گزارش عصر همدان؛ یکی از اقشاری که در حوزه مدافعان سلامت از آنها غافل شده ایم و کمتر به آنها پرداخته شده است، جهادگرانی هستند که در حوزه آزمایشگاه تشخیص کووید ۱۹ فعالیت می کنند، یکی از معدود آزمایشگاه های فعال و پیشرو در سطح کشور، آزمایشگاه تشخیص تخصصی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان است.

در بدو ورود برای بازدید از این آزمایشگاه با هماهنگی هایی که اتفاق افتاد مراحل استریل و ضدعفونی انجام و پس از زدن ماسک، دستکش و سایر الزامات ایمنی و بهداشتی وارد محوطه آزمایشگاه شدیم.

براساس توضیحات مسئولان امر این آزمایشگاه جزو معدود آزمایشگاه هایی بود که از ابتدای امر برای ارائه خدمات بهتر و بیشتر راه اندازی شده است.

اعلام نتایج ابتلا یا عدم ابتلا به کرونا در یک روز در دانشگاه علوم پزشکی همدان

آزمایشگاه قابل تشخیص ویروس کووید ۱۹ آزمایشگاهی است که به صورت روزانه نمونه هایی از کل استان به این آزمایشگاه ارسال و در همان روز نتایج اعلام می شود در حالی که آمارهای شیوع اپیدمی ویروس کرونا در استان‌هایی که آزمایشگاه به روز ندارند، زمان پاسخگویی  ۴۸ تا ۷۲ ساعت طول می کشد اما به همت جهادی که در همدان اتفاق افتاده آمار لحظه ای و روزانه اعلام می شود و این یک نقطه عطف بسیار خوبی در بحث کنترل و مهار ویروس کرونا خواهد بود.

نکته جالب توجه در این آزمایشگاه، حضور اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در کنار دانشجویان جوان است که قرار است در آینده نزدیک رسالت سنگین پزشکی را در حوزه علوم آزمایشگاه ویروس شناسی دنبال کنند.

خودجوش و جهادی در آزمایشگاه تشخیص کرونا

در این آزمایشگاه تلاش دانشجویان و جوانانی که بعضی از آن ها به صورت خودجوش وارد میدان شده اند بر کسی پوشیده نیست. یکی از این دانشجویان خانم دکتری است که علیرغم همدانی بودن، دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان است و با توجه به اینکه هیچ تعهدی نسبت به دانشگاه علوم پزشکی همدان ندارد، به صورت جهادی در این امر خطیر و مهم مشارکت جدی دارد.

در این بازدید نکات قابل تاملی هم مشاهده شد. برای مثال متخصصانی که در این آزمایشگاه فعالیت می‌کردند برای جهاد در مسیر سلامت استان همدان تعطیلات را بر خودشان حرام کرده بودند.

در چهل و چند روزی که فعالیت می کنند به صورت جهادی همه روزه از صبح تا پاسی از شب کارها را پیگیر هستند تا  بتوانند در بحث های تشخیصی به پزشکان و تیم های پزشکی کمک شایانی داشته باشند.

نکته ای که در این بین اهمیت دارد این است که تقریباً تمامی نمونه هایی که از ویروس‌های کرونا گرفته می‌شود، از کل استان همدان به این منطقه و به این آزمایشگاه ارسال می شود.

زحمات متخصصان آزمایشگاه تشخیص کرونا فراتر از تقدیر است

معمولاً در مقابل زحمات و تلاش های درمانی پرستارانی که در خط اصلی مبارزه با کرونا دیده می شوند، تقدیر و تشکر می شود اما زحمات این متخصصان آزمایشگاه تشخیص کرونا واقعاً بسیار فراتر از تقدیر هایی است که اتفاق می افتد.

نکته جالب توجه درخواست‌های آن هاست که می گویند ما هیچ چشمداشت مادی نداریم اما نیاز به تجهیزات به روز و بهتری در آزمایشگاه داریم بطور مثال یکی از این دستگاه‌های مورد نیاز «میکروسکوپ الکترونیـکی» است که براساس چیزی که دوستان گفتند نهاد ریاست جمهوری تا ۵۰ درصد هزینه اش را تقبل می کند.

دستگاه دوم تفکیک ویروس و تشخیص آن از ویروس های مشابه  است که در مجموع حدود ۴ میلیارد تومان برای خرید این دو دستگاه مورد نیاز است که امیدواریم مسئولین اجرایی استان این قضیه بسیار کلیدی و حیاتی را مدنظر قرار دهند که اگر این آزمایشگاه تجهیز شود به طور قطع در اقدامات درمانی و خدمات بهتر به مردم استان همدان ثمر بخش خواهد بود.

در این خصوص و برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این آزمایشگاه گفتگویی با منوچهر کرمی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان انجام دادیم که در ادامه می خوانیم.

تمام نمونه ها ظرف ۱۶ ساعت مورد آزمایش قرار می گیرند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان در گفتگو با خبرنگار عصر همدان؛ در خصوص چگونگی انجام کیت آزمایش کرونا در دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: دو نوع آزمایش کیت کرونا در این آزمایشگاه انجام می شود که در نوع اول آزمایش به صورت پی سی آر و نمونه های حلقی است که به صورت روتین و روزانه انجام می شود.

وی ادامه داد: در تست کیت آزمایشی بعدی که در مرحله تحقیقاتی است، تست کیت آزمایشی ال آی به صورت نمونه گرفتن از خون بیمار انجام می شود.

کرمی افزود: هدف از گرفتن آزمایش کیت کرونا در نوع دوم این است که آیا جمعیت هدف سابقه مواجهه با ویروس را دارد یا نه؟ البته این آزمایش نیاز به اجرا ندارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با بیان اینکه تمام نمونه های واجد شرایط پس از انتقال از مراکز به آزمایشگاه تشخیص کیت آزمایش کرونا، ظرف ۱۶ ساعت مورد آزمایش قرار می گیرند، گفت: موردهای نمونه گیری کیت آزمایش کرونا، هم افراد مشکوک و هم موارد بستری در بیمارستان هاست.

وی خاطرنشان کرد: روزانه بین ۴۰ تا ۶۰ مورد تست کیت آزمایش کرونا در آزمایشگاه علوم پزشکی همدان انجام و نتایج آن نیز در همان روز پاسخ داده می شود.

انتهای پیام/ف

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=61347

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

15 − 8 =