• امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
5

بهشت غرب، زادگاه شاعران عارف پیشه

  • کد خبر : 180258
  • 03 فروردین 1402 - 21:45
بهشت غرب، زادگاه شاعران عارف پیشه

رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تویسرکان گفت: این شهرستان با بیش از ۲۲۱ اثر تاریخی، گردشگری و طبیعت بکرش، میزبانی شایسته برای گردشگران نوروزی است و آرامگاه میررضی آرتیمانی نیز می تواند محلی شورانگیز برای گردهمایی شاعران عارف پیشه باشد. «اسحاق ترکاشوند» در گفتگو با خبرنگار عصرهمدان؛ از قدمت فرهنگی و تاریخی بهشت […]

رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تویسرکان گفت: این شهرستان با بیش از ۲۲۱ اثر تاریخی، گردشگری و طبیعت بکرش، میزبانی شایسته برای گردشگران نوروزی است و آرامگاه میررضی آرتیمانی نیز می تواند محلی شورانگیز برای گردهمایی شاعران عارف پیشه باشد.

«اسحاق ترکاشوند» در گفتگو با خبرنگار عصرهمدان؛ از قدمت فرهنگی و تاریخی بهشت غرب ایران یعنی ویسرکان حرف ها به میان آورد و گفت: این شهرستان از گذشته های دور تاکنون در فرهنگ و هنر سرآمد بوده و هست، چنانچه میررضی آرتیمانی از شاعران عارف پیشه در این دیار دیده به جهان گشوده است.

وی اظهار کرد: این شاعر سخنور در قرن یازدهم همزمان با دوران شاه عباس صفوی جز سرآمدترین شاعران مشرق زمین بوده و زادگاه اصلی او آرتیمان از توابع تویسرکان است.

رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی توسرکان افزود: میررضی اهل سفر بود تا جایی که پس از گذراندن دوران کودکی راهی همدان و اصفهان می شود و به دلیل نشان دادن توانمندی های خود در حوزه شعر و ادب فارسی، منشی درباره شاه عباس شد و عنوان دامادی این شاه بزرگ صفوی را هم به دست می آورد.

ترکاشوند عنوان کرد: این شاعر بزرگ ایران زمین در روزهای پایانی عمر خود به زادگاه خویش باز می گردد و در سال ۱۰۳۷ هجری قمری چشم از دنیا می بندد.او را در تپه ای خوش آب و هوا به نام همینه به خاک می سپارند و برایش آرامگاهی بنا می کنند.

وی ادامه داد: آرامگاه قبلی وی بر اثر گذشت زمان کم کم رو به خرابی می گذارد تا اینکه در سال ۱۳۵۴ توسط انجمن آثار ملی میراث فرهنگی، بازسازی این بنای فعلی شروع و در سال ۱۳۵۶ به اتمام می رسد.

رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی توسرکان تصریح کرد: طراح این بنا مهندس جودت و معمار آن حاج هادی کهزادی اهل و ساکن تویسرکان بودند، بنایی زیبا درخور شأن یک شاعر.

ترکاشوند همچنین گفت: تنها اثر برجای مانده از میر رضی الدین آرتیمانی ۱۲۰۰ بیت شعر است که ساقی نامه و سوگند نامه او در دنیا بی نظیر است، فرزند او ابراهیم ادهم نام داشت که در شعر و شاعری به مانند پدر بود و در هند به خاک سپرده شد.

بخشی از ساقی نامه میررضی آرتیمانی:

الهی به مستان میخانه‌ات
به‌عقل آفرینان دیوانه‌ات
به دردی کش لجه کبریا
که آمد به شأنش فرود انّما
به درّی که عرش است او را صدف
به ساقی کوثر، به شاه نجف
به نور دل صبح خیزان عشق
ز شادی به انده گریزان عشق

انتهای پیام/ز

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=180258

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

هفده − 7 =