• امروز : شنبه, ۷ مهر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 28 September - 2024
3

برنامه مشخصی در حوزه سیاست گذاری برای شبکه‌های اجتماعی نداریم

  • کد خبر : 18437
  • ۱۴ شهریور ۱۳۹۸ - ۸:۴۵
برنامه مشخصی در حوزه سیاست گذاری برای شبکه‌های اجتماعی نداریم

یک کارشناس داده کاوی شبکه های اجتماعی با بیان اینکه هرچه برای فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی برنامه داشته باشیم آفت ها و صدمات آن کمتر می‌شود گفت: برنامه مشخصی در حوزه سیاست گذاری برای شبکه‌های اجتماعی نداریم. محسن فینی زاده در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان با بیان اینکه شبکه های اجتماعی […]

یک کارشناس داده کاوی شبکه های اجتماعی با بیان اینکه هرچه برای فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی برنامه داشته باشیم آفت ها و صدمات آن کمتر می‌شود گفت: برنامه مشخصی در حوزه سیاست گذاری برای شبکه‌های اجتماعی نداریم.

محسن فینی زاده در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان با بیان اینکه شبکه های اجتماعی در کشور ما در مقایسه با کشورهای دیگر یکسری آفت های عجیب و غریبی دارد اظهار داشت: این آفت‌ها در همه کشورهای دنیا وجود دارد اما در کشور ما شیب تندتری دارد.

وی افزود: این آفت ها ناهمگونی شناختی آدم ها در فضای مجازی و ناهمگونی شخصیت حقیقی و مجازی افراد است.

کارشناس داده کاوی شبکه های اجتماعی با بیان اینکه در شبکه‌های اجتماعی کاربر و سلبریتی در جای خود قرار نگرفته اند عنوان کرد: در شبکه های اجتماعی سلبریتی هنری در همه مسائل و موضوعات اظهارنظر می‌کند و کاربر هم وقتی از مطلبی خوشش نمی آید شروع به توهین می‌کند.

فینی زاده با اشاره به از هم گسیختگی فضای مجازی در کشور خاطر نشان کرد: اگر در ۱۰ سال گذشته وضعیت شبکه‌های اجتماعی را بررسی کنیم به این می رسیم که نظم ساختاری نداریم و شبکه های اجتماعی ما افسار گسیخته هستند. یک روز در وایبر، یک روز در تلگرام و یک روز در واتس اپ هستیم و این معلوم نیست چه سیاستی است.

وی با بیان اینکه ما در حوزه فضای مجازی سیاست مشخص و مدونی نداریم تاکید کرد: در این فضا یک مشکلاتی از سمت کاربر، یک مشکلاتی از سمت سلبریتی و یکی هم از طرف سیاست گذاران وجود دارد. یک روز تصمیم می گیریم که تلگرام فیلتر شود خب چرا ابتدا اجازه دادیم که رشد کند بعد بخواهیم فیلتر کنیم؟

این کارشناس حوزه شبکه های اجتماعی افزود: روز دیگر تصمیم می گیریم که واتس اپ را باز کنیم پس چرا فیلتر کرده بودیم؟ روز دیگر تصمیم می گیریم که شبکه های بومی ها را بالا بیاوریم، مگر بومی ها قبل نبودند، چرا آن موقع که تلگرام را آوردیم و رشد دادیم بومی ها را نیاورده ایم؟

فینی زاده با بیان اینکه کاربران ما معلوم نیست دنبال چه چیزی هستند اظهار داشت: ما در کشور فرهنگ سازی شبکه اجتماعی نداشتیم و در حوزه سیاست گذاری نیز هنوز هم برای شبکه‌های اجتماعی برنامه مشخصی نداریم و بر اساس سیاست‌هایی در یک بازه زمانی یک دفعه تصمیم می گیریم که از دنده یک به دنده چهار برویم!

وی در ادامه با اشاره به مزایای شبکه های اجتماعی و فضای مجازی گفت: یک نگاه ایجابی هم به فضای مجازی وجود دارد و شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام ۴۰ میلیون و تلگرام ۴۰ تا ۵۰ میلیون کاربر دارد یعنی بیش از نیمی از افراد در شبکه‌های اجتماعی فعال هستند در واقع فضای مجازی یک بستر فوق‌العاده ای ایجاد کرده است. این فعال فضای مجازی با بیان اینکه امروزه ما از طریق فضای مجازی به یک روستای دور افتاده دسترسی داریم اضافه کرد: ما می توانیم در زمینه آموزش، دولت الکترونیک، مطالبه گری از دولت و مسئولان و همچنین در راستای انتشار اندیشه های انقلابی و اسلامی از این فضا استفاده کنیم و این ظرفیت را فضای مجازی ایجاد کرده‌ است.

فینی زاده با تاکید بر اینکه مردم ایران از نظر جامعه شناختی نیاز به گفتن و شنیدن دارند بیان کرد: اگر برای این مردم برنامه مشخص و سیاست درست نداشته باشیم در شبکه های اجتماعی یک ناهنجاری اتفاق می افتد.
این کارشناس داده کاوی اظهار داشت: شبکه اجتماعی باید مبتنی بر کار درست و علمی باشد اما شبکه‌های اجتماعی بومی ما چقدر مبتنی بر مخاطب هستند؟ شبکه اجتماعی بومی ۸۰ مگابایت آپلود می‌کند درحالی که تلگرام تا چند گیگ آپلود می کند.

وی با بیان اینکه ما فکر نکردیم که شبکه های اجتماعی باید مخاطب محور باشند و همچنان دستوری برخورد می‌کنیم و به فکر دستورالعمل هستیم. سیاست گذار فضای مجازی کاربران را کنشگر نمی داند و به این قائل نیست که کاربر تصمیم می‌گیرد.

فینی زاده با تاکید بر اینکه باید بستر میل مخاطب را به شبکه های داخلی هماهنگ کنیم تصریح کرد: با بودجه میلیاردی و بخشنامه ای نمی‌شود میل مخاطب را ایجاد کنیم برای این کار باید خدمات ارایه دهیم.

کارشناس داده کاوی با اشاره به آسیب های شبکه های اجتماعی در دیگر کشور ها عنوان کرد: شبکه‌های اجتماعی در همه جا هم خدماتی داشته اند و هم آسیب‌ها و صدماتی زده اند بطور مثال در آمریکا مشکلات اجتماعی به وجود آورده و در اروپا هم آسیب هایی بر خانواده داشته و همچنین در کشورهای عربی هم همینطور بوده است.

وی با بیان اینکه هرچه برای فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی برنامه داشته باشیم آفت ها و صدمات آن کمتر می‌شود خاطر نشان کرد: این آفت ها در کشورهای دیگر هم هست اما نسبت به ما کمتر است و در بعضی از کشور ها فضای مجازی نظم بیشتری دارد، مدیریت می شود و حداقل برای دفع آفت ها برنامه دارند اما ما برنامه نداریم و باید در این خصوص سیاست کلان داشته باشیم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=18437
  • دیدگاه‌ها برای برنامه مشخصی در حوزه سیاست گذاری برای شبکه‌های اجتماعی نداریم بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.