• امروز : سه شنبه, ۲۹ آبان , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 19 November - 2024
0

بحران انرژی حاصل تصمیمات عجولانه

  • کد خبر : 228409
  • 29 آبان 1403 - 11:00
بحران انرژی حاصل تصمیمات عجولانه
یک کارشناس انرژی با انتقاد از تصمیمات گرفته شده در این حوزه تأکید کرد: دولت بدون مشورت با متخصصان حوزه انرژی تصمیم‌گیری می‌کند و این روند به بهبود وضعیت انرژی کشور کمکی نخواهد کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان» یونس نوراللهی، کارشناس حوزه انرژی، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا، با انتقاد از تصمیمات دولت در زمینه مدیریت منابع انرژی کشور اظهار کرد: ۱۰ دانشگاه در کشور که دارای دانشکده انرژی یا گروه مهندسی انرژی هستند، وجود دارد که در پی تصمیمات اخیر دولت، بنده تماسی با مدیران این گروه‌ها داشته و متوجه شده که دولت در اتخاذ تصمیمات این حوزه، به مشورت با کارشناسان خارج از مجموعه خود توجهی نکرده است، در حالی که شعار آقای پزشکیان در دوره انتخابات این بود که در اتخاذ تصمیمات اساسی با همه طیف های کارشناسی مشورت خواهد کرد.

دولت بدون مشورت با متخصصان تصمیم‌گیری کرد
نوراللهی تأکید کرد که این تصمیمات غیرکارشناسی نه‌تنها بدون برگزاری جلسات مشورتی با متخصصان ارائه شده، بلکه به نظر می‌رسد هیچ‌گونه مشورتی با اساتید و کارشناسان برجسته در این زمینه انجام نشده است. وی به تصمیمات گذشته اشاره کرد و از شباهت این وضعیت به دوران ریاست‌جمهوری آقای روحانی گفت که در آن زمان نیز مشاوره‌های لازم در حوزه‌های حساس انجام نشده بود و یک‌شبه تصمیماتی گرفته شد که سرمایه اجتماعی حاکمیت را زیر سوال برد.

دولت از تجربه سایر کشورها در حوزه انرژی استفاده کند
نوراللهی با اشاره به اینکه آقای پزشکیان در دوره تبلیغات خود بارها گفته بود که تصمیمات اساسی را با مشورت با کارشناسان می‌گیرد، ولی روند کنونی نشان می‌دهد تیم ایشان فقط از کارشناسان دولت که به صورت رانتی به‌کارگیری شده‌اند، استفاده کرده است. وی با انتقاد از روش‌های فعلی دولت برای مدیریت مصرف انرژی گفت: «آیا واقعاً می‌توانیم با قطع ۲ ساعته برق در روز، کشور را اداره کنیم؟» نوراللهی افزود که کشورهایی که منابع انرژی فسیلی کمتری دارند، با روش‌های بهتری به تأمین انرژی می‌پردازند و دولت باید از این تجربیات استفاده کند.

این کارشناس انرژی همچنین به موضوع مصرف مازوت و تأثیرات آن بر سلامتی مردم اشاره کرد و گفت: «تأکید بر عدم استفاده از مازوت کار درستی است، اما باید به گونه‌ای عمل کنیم که به این مرحله نرسیم.» وی خاطرنشان کرد که می‌توان با صرفه‌جویی در مصرف خانگی، نیاز نیروگاه‌ها به گاز را تأمین کرد و به این ترتیب از بحران انرژی جلوگیری کرد.

راهکارهای بلندمدت برای حل بحران انرژی باید جدی گرفته شود
نوراللهی در پایان تأکید کرد که راهکارهای بلندمدت و کارشناسی برای حل مشکلات انرژی کشور وجود دارد و این راهکارها باید مورد توجه دولت قرار گیرد. وی از آمادگی خود و سایر کارشناسان انرژی در کشور برای ارائه نظرات و راهکارهای کلان در این زمینه خبر داد و تأکید کرد که این راهکارها می‌تواند به بهبود وضعیت انرژی کشور کمک کند.

صوت این مصاحبه از زبان یونس نوراللهی، کارشناس حوزه انرژی

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=228409

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

15 + شانزده =