• امروز : چهارشنبه, ۱۷ بهمن , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 5 February - 2025
2
رئیس کمیسیون مبحث ۱۹ سازمان نظام مهندسی همدان عنوان کرد:

انقلاب در مصالح ساختمانی برای حفظ انرژی

  • کد خبر : 230916
  • 27 آذر 1403 - 10:03
انقلاب در مصالح ساختمانی برای حفظ انرژی
رئیس کمیسیون مبحث ۱۹ سازمان نظام مهندسی همدان گفت: فضای تولیدی و صنعتی کشور ما باید به سمت برود و یک انقلابی در مصالح ساختمانی و تجهیزات مصرف‌کننده انرژی ایجاد شود که میزان مصرف انرژی آن‌ها به مراتب کمتر شود.

مهدی شعبانیان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با بیان اینکه حدود ۴۰ درصد مصرف انرژی در کشور ما توسط ساختمان‌ها انجام می‌شود که برای ما مابه ازای اقتصادی به دنبال ندارد، اظهار کرد: این مصرف انرژی زیان محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ساختمان‌هایی که در حال ساخت است به لحاظ حفظ و نگهداشت انرژی کارآمد نیستند و یا در حد ایده‌آل خود قرار ندارند، گفت: این مهم زیان‌های مضاعفی در روند ناترازی انرژی که در کشور وجود دارد ایجاد کرده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد با بیان اینکه عمده سوخت‌هایی که امروز برای گرمایش و سرمایش ساختمان و برای تأمین آب گرم مصرفی، تأمین روشنایی مصنوعی فضاهای داخلی استفاده می‌شود گاز و برق است؛ برق در نیروگاه‌های کشور با مصرف گاز تولید می‌شود و منشأ آن سوخت فسیلی است، تصریح کرد: گرچه ما می‌توانیم با مصرف سوخت‌های فسیلی در کشور نیاز‌های خود را برطرف کنیم اما عمدتاً این سوخت‌ها با آزاد‌سازی کربن نهفته در آن‌ها یک سری آلاینده تولید می‌کنند که هوا و محیط زیست را آلوده می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه دی‌اکسیدکربن عمده‌ترین بخش تشکیل‌دهنده گازهای گلخانه‌ای است، مطرح کرد: افزایش غلظت گازهای گلخانه‌ای پیامدهای نامطلوبی دارد و این پدیده فرآیند گرمایش جهانی را تشدید می‌کند که برای مقابله با پیامدهای این گرمایش جهانی که زیست‌گاه‌های بشری، جانوری و گیاهی را تهدید می‌کند به اجبار برای خنک‌سازی محیط زیست به مصرف بیشتر انرژی فسیلی تمایل داشته باشیم.

شعبانیان با بیان اینکه این مصرف سوخت فسیلی پیامد اقتصادی و زیست محیطی نامطلوبی دارد که معضلات عدیده‌ای را برای جوامع ایجاد می‌کند، عنوان کرد: گرمایش جهانی می‌تواند منجر به ذوب شدن یخچال‌های قطبی شود که آب‌های آزاد را بالا می‌آورد و به دنبال آن موجب سیل در شهرهای ساحلی می‌شود و منجر به نابودن شدن تاسیسات و مستحدثات انسانی، شهرها و زیرساخت‌ها شود و خسارت‌های اقتصادی دو چندانی را به جوامع تحمیل کند.

وی با تأکید بر اینکه بحران آلودگی ناشی از افزایش غلظت دی‌اکسیدکربن در هوا و ایجاد زیرگردها ممکن منجر به شکل‌گیری بیماری‌های تنفسی در جوامع شود که در برخی از شهرها شاهد هستیم، بیان کرد: وجود ریزگردهای هزینه‌های جانی و مالی بسیاری را به انسان‌ها و نظام سلامت تحمیل کرده است.

رئیس کمیسیون مبحث ۱۹ سازمان نظام مهندسی همدان با بیان اینکه ما باید در فرایند ساختمان‌سازی و الگوهای مهندسی ساختمان‌ها، بخش‌های مختلف معماری و کالبد ساختمان، تاسیسات معماری و برقی تجدیدنظر کنیم، عنوان کرد: با ادامه این رویه با مشکل مواجه می‌شویم که یکی از علل ناترازی بالای انرژی کشور همین موضوع بوده که در سنوات گذشته به اصلاح فرآیندهای مهندسی توجه نشده است.

وی با اشاره به اینکه در کنار فرایند مهندسی به تاسیسات و مصالح ساختمانی و تجهیزات با مصرف انرژی کم  نیاز داریم، تأکید کرد: فضای تولیدی و صنعتی کشور ما باید به سمت برود و یک انقلابی در مصالح ساختمانی و تجهیزات مصرف‌کننده انرژی ایجاد شود که میزان مصرف انرژی آن‌ها به مراتب کمتر شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد همدان با بیان اینکه فرهنگ‌سازی و رفتار بهره‌برداران ساختمان می‌تواند در این امر کمک‌کننده باشد، تصریح کرد: ارائه الگوهای رفتاری صحیح و جایگزینی استفاده از سوخت فسیلی برای گرمایش و سرمایش ساختمان با روش‌های دیگری که مبتنی بر مصرف انرژی کمتر می‌تواند نیازهای حرارتی جامعه را برطرف کند.

وی ورود به موقع بخش‌ها و دستگاه‌های مختلف اجرایی را در معکوس شدن فرایند مصرف سوخت در یک زمان معقول موثر دانست و خاطرنشان کرد: اصلاح این فرایند در یک شب و به صورت کوتاه‌مدت اتفاق نمی‌افتد و به زمان و همکاری بخش‌های مختلف، مردم، رسانه‌ها نظام اداری مرتبط با شکل‌گیری ساختمان ها و قشر مهندس جامعه نیاز دارد و با یک عزم ملی همه دست به دست هم بدند و با تقویت فرایند کنترلی و نظارتی و اجرایی کردن قوانین موجود می‌تواند به خارج شدن از این وضعیت کمک کند.

انتهای خبر/حا

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=230916

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

1 × 2 =