به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» محسن معصومعلیزاده در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امسال شاهد ثبت جهانی هگمتانه به عنوان بیست و هشتمین اثر ملی در یونسکو بودیم، گفت: این موضوع کاری بزرگ و نشاندهنده عظمت تاریخ و سرزمین ما بود که نشان داد استان همدان ظرفیتهای بزرگی در خود جای داده است.
وی با اشاره به اینکه در کنار ثبت جهانی هگمتانه به این مفهوم دست یافتیم که اگر بخواهیم به اهداف بزرگ دست یابیم، این کار امکانپذیر است، افزود: در دهه فجر طرحهای حدود ۱۵ طرح در میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افتتاح خواهد شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان ادامه داد: ۶ طرح در شهرستان ملایر، سه طرح در شهرستان نهاوند، یک طرح در شهرستان بهار، دو طرح در شهرستان رزن و سه طرح در شهرستان تویسرکان در دهه فجر به بهرهبرداری میرسند.
معصومعلیزاده با بیان اینکه در مجموع با افتتاح طرحهای دهه فجر برای ۱۳۸ نفر اشغال مستقیم ایجاد میشود، تصریح کرد: میزان اعتبار مجموع طرحها نیز هزار و ۷۷۹ میلیارد ریال است.
وی با اشاره به اینکه در ۹ ماهه گذشته ۹ اثر غیرمنقول و سه اثر منقول به ثبت رسید، گفت: در مجموع در حال حاضر ۱۴۰ اثر غیرمنقول و ۳۳ اثر منقول در استان همدان به ثبت رسیده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان ادامه داد: در خصوص آثار ناملموس نیز در فهرست آثار ملی در ۹ ماهه نخست امسال ۳ مورد ثبت شد و تا پایان سال در مجموع به ۱۰۷ اثر خواهد رسید.
معصومعلیزاده عنوان کرد: در حوزه کاوش باستانشناسی نیز ۱۰۶ کاوش ثبت مجوزدار در موزه ثبت شدند.
وی با اشاره به اینکه در حوزه پروژه مطالعه و مرمت بناهای تاریخی ۲۷ پروژه در ۹ ماهه نخست امسال انجام شد، افزود: طبق قرارداد گزارش نهایی ۵۶۶ مطالعه و مرمت انجام شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان خاطرنشان کرد: در خصوص حفاظت و کاووشها اقدامات مطالعاتی در حوزه نگهداری ابنیه تاریخی در آرامگاه بوعلی و باباطاهر داشتیم و کار ویژهای انجام میشود تا از این بناها حفاظت کنیم.
معصومعلیزاده با بیان اینکه در بحث گردشگری و راهنمای گردشگری از ۱۱۱ به ۱۵۰ نفر راهنمای گردشگری رسیدیم، گفت: مؤسسات آموزشی ما نیز از چهار مؤسسه به پنج مؤسسه رسیده است و همین موضوع کمک میکند تا برای آموزش مسائل مختلف آموزشی و گردشگری اطلاعات به روز تری ارائه شود و پیشرفت کنیم.
وی با اشاره به اینکه در بحث اشتغال گردشگر در ۹ ماهه نخست از هزار و ۶۸۰ شغل به هزارو ۸۰۰ شغل برای افراد رسیدیم، تصریح کرد: ۱۲۰ نفر مستقیم در این حوزه مشغول به کار شدند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان ادامه داد: در فعالیت نه ماهه انجام شد تلاش کردیم در منطقه حضور پیدا کنیم و یکی از اهداف ما معرفی همدان به استانهای دیگر و کشورهای همسایه است.
معصومعلیزاده با بیان اینکه حضور در نمایشگاه ارمنستان، عراق، تاجیکستان و سایر کشورها براساس همین سیاست است، عنوان کرد: به همین دلیل امسال در نمایشگاه بینالمللی اقلیم کردستان شرکت کردیم تا ظرفیت استان را معرفی کنیم و بخش خصوصی در این خصوص فعال بود تا ارتباطات زیادی رخ دهد.
وی با اشاره به اینکه برگزاری جشنوارههای مختلف گردشگری در استان همدان در راستای معرفی هر چه بیشتر ظرفیتهای استان به سایر استانها و کشور است، گفت: ۳۵ جشنواره همچون سیر، آلو و شیرهپزی در استان برگزار شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان ادامه داد: در ۹ ماه نخست سال ۱۴۰۳ حدود چهار میلیون ۲۸۹ هزار و ۵۰۴ نفر براساس ثبت سامانه از اماکن تاریخی استان دیدن کردند که البته براساس فروش بلیت است و قطعاً آمارها بیشتر است چون برخی مناطق نیاز به بلیت ندارد.
معصومعلیزاده با بیان اینکه آمار اقامتکنندگان در ۹ ماهه امسال در استان حدود ۵۴۰ هزار و ۲۹۶ نفر اعلام شده است، افزود: تعداد بازدیدکننده خارجی نیز در ۹ ماه امسال ۱۲ هزار و ۱۱۰ نفر است در حالی که سال گذشته ۱۱ هزار و ۷۴۰ توریست خارجی داشتیم.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ هزار و ۷۶۲ هنرمند در استان داریم، عنوان کرد: سه هزار و ۸۰۰ نفر بیمه هستند و بیش از ۳۴ هزار کارگاه فعال صنایع دستی ثبت شده داریم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان ادامه داد: هدف ما حمایت از هنرمندان صنایع دستی و ایجاد رونق اقتصادی در این حوزه است به همین دلیل در این راستا ۱۷ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
معصومعلیزاده با بیان اینکه حضور در نمایشگاههای صنایع دستی موجب رونق این موضوع میشود، گفت: در سال جاری ۲۲ نمایشگاه برگزار شد و در کنار ۷۳۰ فروشگاه صنایع دستی و سه بازارچه دائمی نیز فعال خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین برنامههای سال آینده این ادارهکل این است که در نمایشگاههای گردشگری و صنایع دستی، چه در داخل کشور و چه در کشورهای دیگر حضور پررنگی داشته باشند، عنوان کرد در: از این طریق ظرفیتهای استان به نمایش گذاشته میشود و سرمایهگذار خصوصی نیز جذب میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان خاطرنشان کرد: در بحث یگان حفاظت از آثار ۷۳ نفر از مجرمان دستگیر شدند و ۵۴۸ قلم از اشیاء ربوده شده از آنها کشف شد.
معصومعلیزاده با بیان اینکه ۲۳ دستگاه فلزیاب نیز کشف شده است، گفت: ۱۱ باند حفاری غیرمجاز نیز متلاشی شدند.
وی در پایان با اشاره به اینکه برخی افراد اشیاء قدیمی داشتند و یا پیدا کردند، افزود: با این افراد مذاکره شد و ۶۷ شیء به موزه تحویل دادند که با اسم خودشان در موزهها نمایش داده شد.
انتهای خبر/ سع