رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه احیای تالاب ها از دستورات مستقیم رئیس جمهور است و در شرایط سخت و کم بارشی کار سختی است افزود: در رابطه با بودجه برای احیای تالب آق گل نگرانی نیست و همت و شوق مردم این منطقه برای حفظ و احیا به ما انرژی دو چندان می دهد.
به گزاش عصر همدان، عیسی کلانتری در حاشیه بازدید از تالاب آق گل ملایر با تقدیر شور و شوق مردم منطقه برای حفاظت و احیا تالاب بیان کرد: احیای تالاب ها از دستورات مستقیم رئیس جمهور است و در شرایط سخت و کم بارشی کار سختی است.
وی افزود: با توجه به برنامه ریزی ها مرداد ماه شورای عالی تالاب ها تشکیل می شود و بر اساس قانون مرداد ماه حق آبه تالاب های کشور تعیین و تصویب می شود.
رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به رایزنی های انجام شده با وزیر نیرو و مسئولین بیان کرد: حق آبه تالاب ها حداقل در حد کشاورزی است و اگر آبی بخواهد باشد برای تالاب و کشاورزی است.
وی با مشکلات حق آبه تالاب آق گل نیز اشاره کرد و گفت: قول می دهم که هماهنگی های لازم برای نشستی با حضور دو استاندارد همدان و مرکزی و نماینده های این دو استان در مجلس شورای اسلامی برای رفع مشکل حق آبه در تهران تشکیل شود.
کلانتری تاکید کرد: اگر بارندگیهای کشور همچون سال ۹۶ و ۹۷ باشد و آبی نباشد مشکل است اما اگر وضعیت نرمال باشد حق آبه کشاورزی تالاب ها باید برابر باشد.
وی گفت: در رابطه با بودجه نگرانی نیست هر چه نیاز باشد تامین می شود و همت و شوق مردم این منطقه برای حفظ و احیا به ما انرژی دو چندان می دهد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به وضعیت تالاب ها بیان کرد: وضعیت تالاب ها در جنوب شرق و شرق کشور شامل استان های فارس و سیستان بلوچستان و اصفهان. بحرانی است.
وی افزود: در مناطق دبگر شامل غرب و شامل غرب و شمال و جنوب کشور وضعیت تالاب ها خوب است.
کلانتری با اشاره به تصویب قانون حمایت از محیط بانان بیان کرد: قبل از این قانون محیط بان یا باید کشته می شد یا قصاص می شد اما این قانون اثر مهمی در این مسئله داشت.
وی افزود: پس از این قانون محیط بانان همانند نیروهای نظامی و انتظامی شدند و انجام وظیفه خواهند کرد و اگر مشکلی باشد این مشکلات در دادگاه های نظامی بررسی می شود.
نماینده مردم ملایر: تالاب آق گل مایه حیات این منطقه است
محمد کاظمی نماینده مردم ملایر در مجلس شورای. اسلامی نیز در این بازدید اظهار کرد: این تالاب مایه حیات این منطقه است و ما حق مسلم خودمان را می خواهیم.
وی گفت: حوزه آبریز این تالاب ۸۳۰ هکتار است که از رودخانه قره چای است، اما متاسفانه در سال های گذشته هم به دلیل کمبود نزولات و بهره برادری و استفاده غیر مجاز این تالاب خشک بود و با توجه به نزولات آسمانی ابتدای امسال تالاب آبگیری شد.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت: علی رغم این آبگیری مشکل حل نشده و مشکل حوزه آبریز از استان مرکزی باید تامین شود.
وی تصریح کرد: مشکل حل نشده است و از شما استدعا داریم که جلسه مشترکی در تهران با حضور معاون آب این سازمان و مقامات استان مرکزی برگزار و مسئله ۳ میلیون متر مکعب حق آبه تالاب ازاد شود تا اکولوژی منطقه حفظ شود.
وی به مشکلات محیط بانان ملایری نیز اشاره کرد و گفت: در شهرستان ملایر ۲۴ هزار هکتار منطقه حفاظت شده وجود دارد که به شدت در شهرستان کمبود نیرو داریم.
رئیس سازمان محیط زیست در همدان: احیای تالاب آق گل را مردم مطالبه کردند
عادل عربی نیز در این بازدید اظهار کرد: تالاب فصلی آق گل مرز مشترک بین دو استان مرکزی و همدان است که از حوزه آبریز قره چای آبگیری می شود.
رئیس سازمان محیط زیست همدان گفت: این تالاب از سال ۸۸ به دلایل نا معلوم خشک شد که در این ۱۰ سال گه گاه تالاب تا ۴۰ درصد نیز آبگیری شد و استان مرکزی مدعی هست که تالاب از این استان حق آبه ندارد.
وی به اختصاص ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار برای تالاب آق گل اشاره کرد و گفت: برای اولین بار نشست مشترکی بین مسئولین دو استان برای مشکلات تالاب برگزار شد و مراحل مدیریت زیست بومی تالاب شروع شده است.
عربی با اشاره به بارش های فروردین در کشور و استان بیان کرد: با توجه به بترش های سیل آسا در فروردین ماه استان همدان کمترین خسارات را داشت و با همت مسئولین سیل فرصتی برای هدایت آب به سمت تالاب شد.
وی با اشاره به نقش مردم در احیای تالاب بیان کرد: تالاب آق گل را مردم احیا کردند چرا که مطالبه کردند و آق گل برند منطقه شده است.
رئیس سازمان محیط زیست همدان افزود: این شهر در ابتدا روستای اسلام آباد نام داشت و اسلامشهر آق گل شد و خود این نقش مهمی در این مطالبات داشت.
وی بیان کرد: سیلابی که قرار بود وارد شهر شود با همکاری مردم، امور اب و محیط زیست سیلاب وارد تالاب شد و تالاب به طور کامل آبگیری شد حتی از ظرفیت نیز پر شد.
انتهای پیام/