• امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
3

غفلت از صنعت پرورش شتر مرغ در همدان/حیوانی کم هزینه و پرسود

  • کد خبر : 92639
  • 27 آبان 1399 - 9:55
غفلت از صنعت پرورش شتر مرغ در همدان/حیوانی کم هزینه و پرسود

شترمرغ صنعتی است که بسیار سودآور و اشتغالزا می باشد و توجه به این صنعت در بحث گوشت و صنایع تبدیلی آن می تواند ارزآوری فراوانی داشته باشد، اما امروز با کم توجهی مسئولان در تامین نهاده های شترمرغ در اینده ای نزدیک شاهد کمتر شدن واحدهای تولیدی شترمرغ در سطح استان همدان خواهیم بود. […]

شترمرغ صنعتی است که بسیار سودآور و اشتغالزا می باشد و توجه به این صنعت در بحث گوشت و صنایع تبدیلی آن می تواند ارزآوری فراوانی داشته باشد، اما امروز با کم توجهی مسئولان در تامین نهاده های شترمرغ در اینده ای نزدیک شاهد کمتر شدن واحدهای تولیدی شترمرغ در سطح استان همدان خواهیم بود.

به گزارش عصر همدان،امروز تهیه اقلام ضروری مردم از اهمیت بالایی برخوردار است یکی از این اقلام گوشت است که نقش موثری در سلامت جسمی افراد دارد. گرچه مسائل اقتصادی باعث پایین آمدن قدرت خرید مردم شده است ولی تولید کنندگان گوشت معتقدند که ارزان ترین اقلامی که در صورت حمایت در این ایام می تواند به دست مردم برسد گوشت است.

گوشت شترمرغ یکی از مقوی ترین گوشت هایی هست که با داشتن مقدار بالای پروتئین می تواند سلامت تغذیه ای افراد را تضمین کند، یک تکه شتر مرغ شامل ۲۲ گرم پروتئین است و یک وعده گوشت آن، ۸۴ درصد ویتامین B12،۵۱ درصد سلنیوم و نزدیک به یک چهارم نیاسین، ویتامین B6، فسفر و روی را به بدن می‌رساند.

همچنین شترغ در بحث صنایع تبدیلی بسیار کاربری دارد و اگر تبلیغات و حمایت صحیح در جهت تولید آن صورت گیرد چندین برابر هزینه و وقتی که گذاشته می شود خروجی مثبت خواهیم داشت. با این وجود ما شاهد کم توجهی به آن هستیم و تولیدکنندگان شترمرغ همواره مورد کم لطفی قرار گرفته اند.

هزینه تولید گوشت بسیار کمتر از اقلام دیگر است

در این خصوص وحید احمدیار، یکی از تولیدکنندگان  گوشت شترمرغ در همدان با بیان اینکه ۵ سال است که این کار را شروع کرده ایم به تشریح مشکلاتی که در آغاز کار با آن مواجه بوده پرداخت و گفت: کار ما تولید است ولی برای گرفتن هر نوع مجوزی از جمله مجوز ساخت باید بروکراسی های سخت اداری را بگذرانیم.

این تولیدکننده گوشت شترمرغ با بیان اینکه به نظر من گوشت ارزانترین اقلامی هست که به دست مردم می رسد گفت: اگر از من تولید کننده بپرسید خواهم گفت که هزینه تولید گوشت در مقایسه با سایر اقلام بسیار کمتر است.

نهاده بعد از ماه ها تاخیر به دست ما می رسد

وی در ادامه به تشریح موانع برای تهیه نهاده شترمرغ پرداخت و اضافه کرد: ما را به شرکت هایی برای دریافت نهاده معرفی می کنند که  قول ۱۰ روزه به ما داده بودند ولی با۳ ماه تاخیر با اصرار فراوان توانستیم نهاده را دریافت کنیم.

احمدیار افزود: شترمرغ حیوانی نیست که به او بگوییم وایسا تا ذرت و سویا بیاید بلکه روزانه به غذای مقوی نیاز دارد و وقتی تغذیه نشود جوجه هم کم می شود و کیفیت گوشت پایین می آید.

وی ادامه داد: این سری که ما با مشکل سویا مواجه شدیم حدود ۲۰ جوجه تلفات دادیم و متاسفانه چون کیفیت نهاده ها و قرص هایی که برای شترمرغ ها می گرفتیم پایین آمده است ما با مشکلات زیادی مواجه شده ایم.

این تولیدکننده گوشت شترمرغ با بیان اینکه در همدان حدود ۱۰ الی ۱۵ تولید کننده شترمرغ است گفت: حمایت از تولیدکنندگان بسیار پایین است از سویی جهادکشاورزی می گوید حمایت کردیم درصورتی که نابه سامانی بازار و بالا بودن قیمت و بی کیفیتی نهاده ها دست ما را بسته است.

وی ادامه داد: ما یک تعداد شترمرغ مولد داشتیم که با این وضعیت بازار آن ها را فروختیم و ترجیح دادیم مولد را کم و امسال چون کیفیت اقلام پایین است جوجه ها حدودا دو ماه رشدشان عقب افتاده است.

احمدیار عنوان کرد: سال قبل ما حدود ۴۰ میلیون تومان هم از جیب خودمان برای تولید گذاشتیم و هیچ سودی برای ما نداشت از سویی هم چون چندسال عمرت را برای این کار گذاشته ای نمی توانیم کنارش بگذاریم.

این تولیدکننده گوشت شترمرغ در ادامه به انتقاد از صداو سیما در تبلیغ گوشت شترمرغ برای سلامت افراد گفت: با وجود اینکه شترمرغ بالاترین درصد آهن و موادمغذی را دارد  ولی مصرفش زیاد جا نیفتاده و از طریق رسانه ها تبلیغ کمتری شده، ما یک تعداد مشتری های محدود داریم و مردم عادی که در اجتماع هستند هنوز این گوشت به دستشان نرسیده است.

اگر اوضاع به همین روال پیش برود تمام واحدهای تولیدی شترمرغ غیرفعال خواهند شد

در ادامه محمد شهبازی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران تخم گذار استان همدان در گفتگو با خبرنگار عصر همدان، با بیان اینکه در برابر تولیدات، نهاده هایی که عرضه می شود تقریبا هیچ است گفت: دولت فقط ۲۰ درصد جیره غذایی که مرغ و شترمرغ باید داشته باشد تامین می کند.

وی با اشاره به بهانه های دولت در پرداخت نهاده به تولیدکنندگان افزود: تو انبار پشتیبانی پر از سویا است ولی به ما نهاده نمی دهند.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران تخم گذار استان همدان ادامه داد:  از طرف دیگر هم کنسانتره هایی که قبلا از کشورهایی همچون برزیل تهیه می شد الان از چین با کیفیت خیلی پایین وارد کشور می شود.

وی افزود: وقتی به جهاد کشاورزی هم برای رفع مشکل مراجعه می کنیم هر روز وعده و وعید می دهند که هیچ کدام تحقق نمی یابد.

شهبازی در پایان گفت: اگر وضعیت به همین روال پیش برود ما شاهد عدم فعالیت تمام مرغداری ها و توقف تولید خواهیم بود.

در ادامه علیرضا قره گوزلو، مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی همدان با بیان اینکه در همدان حدود ۱۴ واحد تولید گوشت شترمرغ فعال است گفت: ما از شتر مرغ دنبال گوشت نیستیم و درامدی که بحث فراوری شترمرغ دارد برای ما بسیار اهمیت دارد به طور مثال در بحث صنایع دستی بسیار کاربردی و ارزآوری بیشتری دارد .

مدیر امور طیور سازمان جهادکشاورزی همدان با بیان اینکه الان برای ما سفره مردم مهم است گفت: غذای غالب مردم امروز گوشت مرغ است و ما در تلاش برای تامین نهاده آن هستیم و فعلا شترمرغ در اولویت ما نیست.

وی در پایان ضمن دعوت از سرمایه گذاران در بخش کشاورزی گفت: ما لازم به سرمایه گذاری در بخش طیور هستیم و مطمئن باشید بیشترین سودآوری را خواهد داشت و آینده متعلق به کشاورزان و تولید کنندگان در این بخش است.

به گزارش عصر همدان، با توجه به خواص بالای شترمرغ برای سلامت انسان و نیاز بشر به تغذیه سالم و همچنین کاربری فراوانش در بحث صنایع تبدیلی لازم است که مسئولین توجه بیشتری به این بخش داشته باشند چرا که خروجی این کار برایشان بسیار بیشتر از سرمایه و وقتی است که برای آن می گذارند.

گزارش از مینو جعفری ممتاز

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=92639

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

چهار + 3 =