• امروز : چهارشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 27 November - 2024
1

بره های وحوش خانگرمز یک شبه پنج ساله شدند!/ ضرورت راستی آزمایی ادعای افزایش وحوش خانگرمز

  • کد خبر : 75878
  • 28 تیر 1399 - 8:28
بره های وحوش خانگرمز یک شبه پنج ساله شدند!/ ضرورت راستی آزمایی ادعای افزایش وحوش خانگرمز

چند ماه بیشتر از تأیید خبر کاهش وحوش خانگرمز توسط معاون ملایری اداره کل محیط زیست همدان نگذشته و امروز مسئولی دیگر از این اداره خبر از افزایش وحوش می دهد! با توجه به شروع فصل زاد و ولد از نیمه اردیبهشت تا نیمه خرداد و فصل سرشماری در ابتدای تیرماه، می توان گفت که […]

چند ماه بیشتر از تأیید خبر کاهش وحوش خانگرمز توسط معاون ملایری اداره کل محیط زیست همدان نگذشته و امروز مسئولی دیگر از این اداره خبر از افزایش وحوش می دهد! با توجه به شروع فصل زاد و ولد از نیمه اردیبهشت تا نیمه خرداد و فصل سرشماری در ابتدای تیرماه، می توان گفت که سن این بره ها و بزغاله ها حداکثر دو ماه باید باشد که طبق نظر کارشناسان جزء آمار محسوب نمی شوند، آیا نباید این تناقض ها و ادعای جدید راستی آزمایی شود؟

به گزارش خبرنگار عصر همدان؛ ۲۵ تیرماه سال جاری مصاحبه ای از سوی مجید شعبانلو رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان در خبرگزاری ایسنا مبنی بر افزایش وحوش استان همدان از جمله وحوش منطقه حفاظت شده خانگرمز منتشر شد.

او در آن مصاحبه گفته بود: «طبق سرشماری انجام شده در تیرماه مشخص شد که جمعیت پستانداران شاخص همدان مانند میش، قوچ، کل و بز رو به افزایش است.»

ارائه این آمار در حالی است که طبق نظر کارشناسان محیط زیست بره ها و یا بزغاله ها تا قبل از چهار پنج سالگی جزء سرشماری وحوش به حساب نمی آیند، سرشماری بره ها مقوله ای دیگر است و در آماری مختص به خود لحاظ می شود.

روزی که کاهش قابل توجه وحوش خانگرمز تأیید شد

بهتر است کمی به عقب تر باز گردیم، بهمن ماه سال گذشته، که خبری در سایت عصر همدان؛ مبنی بر کاهش ۴۰ درصدی وحوش خانگرمز یعنی نابودی حدود ۱۰۰ رأس از وحوش این منطقه منتشر شد، آن روزها «مهدی صفی خانی» معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان در گفتگو با خبرنگار عصر همدان؛ کاهش قابل توجه وحوش خانگرمز را تأیید کرد، اما هیچ گاه حاضر به ارائه آمار نشد و بهم ریختگی جمعیتی وحوش منطقه را یک عامل ناشناخته دانست.

در واقع صفی خانی، معاون ملایری اداره کل حفاظت محیط زیست همدان با بیان اینکه به طور معمول در سرشماری ها نقص و خطا داریم، اظهار کرده بود: «با این وجود و با توجه به آمار و شواهد مسئله کاهش وحوش در منطقه خانگرمز را منکر نمی شوم و تأیید می کنم.»

عدم پاسخگویی فرماندار تویسرکان و مسئول ملایری خانگرمز در قبال چرایی کاهش وحوش این منطقه

با وجود تایید کاهش وحوش خانگرمز و به دنبال آن مطالبه گری مردم درخصوص چرایی این اتفاق، به نظر فرماندار ملایری تویسرکان این مسئله را پیگیر نشد و از مسئول ملایری منطقه خانگرمز نپرسید که چرا باید در چند ماه پس از آغاز به کار این مسئول، چنین اتفاقی برای کل و بزهای نگین محیط زیست استان همدان روی دهد!
بنابراین تا بهمن ماه سال گذشته وحوش خانگرمز با کاهش جمعیتی قابل توجهی مواجه شده بود.

بره های وحوش خانگرمز یک شبه پنج ساله شدند!

از سویی با توجه به شروع فصل زاد و ولد از نیمه اردیبهشت تا نیمه خرداد و فصل سرشماری در ابتدای تیرماه، می توان نتیجه گرفت که سن این بره ها و بزغاله ها حداکثر دو ماه باید باشد که طبق نظر کارشناسان محیط زیست به طور طبیعی بره ها جزء آمار سرشماری به حساب نمی آیند، چرا که هنوز چهار و یا پنج ساله نشده اند.

این در حالی است که در بالا گفته شد: دو روز پیش رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان مدعی شده آمار وحوش خانگرمز با افزایش روبرو بوده است.

به راستی بره های وحوش خانگرمز، یک شبه پنج ساله شدند و معجزه ای روی داد و در سرشماری تیرماه اداره کل محیط زیست به حساب آمدند؟ یا ماجرایی دیگر در میان است.

بومی هایی که غریبه شدند!/ مطالبات مردمی درخصوص اتفافات خانگرمز پاسخگو نداشت

ناگفته نماند که شنیده شده انجام سرشماری با حضور صفی خانی، معاون ملایری اداره کل حفاظت محیط زیست همدان روی داده و البته گفته می شود تعدادی از خبرنگاران غیربومی هم او را همراهی می کردند و حتی خبرنگار صدا و سیمای تویسرکان در جمع آنان نبوده است.

به گزارش عصر همدان؛ منطقه حفاظت شده خانگرمز برای تویسرکانی ها از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که با رسیدگی به آن، زمینه توسعه ظرفیت گردشگری و حتی اشتغالزایی این شهرستان را می توان ارتقاء بخشید.

بی تردید حیات و ممات یک منطقه حفاظت شده نیز به وحوش آن وابسته است، اما در یکی دو سال اخیر اتفاقات قابل تأملی برای وحوش این منطقه رخ داده که زمینه ساز کاهش جمعیت کل و بزهایش شده است.

با این وجود بعد از گذشت بیش از یک سال هنوز دلیل اصلی و چرایی انتقال ۲۴ رأس از وحوش خانگرمز به لشگردر ملایر که حتی در میانشان سه رأس ماده نیز بود، آن هم در فصل زاد وحوش که نباید نقل و انتقالی انجام می شد، مشخص نشده است.

هنوز فرماندار ملایری تویسرکان، معاون ملایری اداره کل محیط زیست همدان و مسئول ملایری منطقه خانگرمز برای مردم این شهرستان شفاف سازی نکرده اند که چرا سال گذشته به فاصله سه تا چهار ماه تعداد قابل توجهی از وحوش خانگرمز نابود شده است.

چرا مسئولان این اداره هیچ گاه خود را در قبال مطالبات مردم تویسرکان پاسخگو ندیدند؟

امید آنکه متولیان امر یک روز خود را جوابگوی دغدغه مندی مردم این دیار بدانند.

زنگنه
انتهای پیام/ز

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=75878

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

شش + پانزده =