وعدههای فراوان برای بازگشایی عمومی شهر زیرزمینی سامن و عدم تحقق آنها باعث گلایه اعضای شورای شهر سامن شده است.
به گزارش عصر همدان؛ شهر زیرزمینی سامن نقاط تاریخی شهرستان ملایر است که در سال ۱۳۸۴ کشف شد این مکان را باستانی در سال ۱۳۸۷ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت و پس از کشف این شهر باستانی فقط کاوشگران، باستان شناسان و مسئولان بودند که از این شهر بازدید میکردند وعدههای فراوانی برای امکان بازدید عموم در مقاطع مختلف داده شد.
از همدان ۲۰۱۸ گرفته تا نوروز ۹۸ آخرین وعدههایی بود که برای تحقق این امر دادهشده اما این وعدهها هیچگاه محقق نشد.
مسئولان بلندپایه سازمان میراث فرهنگی از آقای سلطانی فر گرفته تا خانم احمدی پور و آقای مونسان رئیس کنونی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایعدستی یا از این مکان بازدید داشته و یا اینکه درخواستهایی با آنها مطرح شد و وعدههای فراوانی برای بازگشایی این مکان و تخصیص بودجه به آن دادند اما فقط مردم وعدهووعید را دیدند و عملاً چیزی برای بازگشایی آن انجامنشده است و همین امر صدای شورای شهر سامن درآورده است و محمود بداغی رئیس شورای شهر سامن شهر زیرزمینی را قفل باز نشدنی و فرمول لاینحل میداند.
بداغی در جمع خبرنگاران شهرستان با اشاره به وعدهووعیدهای فراوانی که برای این پروژه را بیان کرد: ما دیگر جوابی برای مردم نداریم و نمیدانیم سرانجام این پروژه چه میشود.
وی اجرای پروژه شهر زیرزمینی و امکان بازدید عمومی را باعث رونق شهر سامن دانست و بیان کرد: سال گذشته مقداری زمین برای ساختمان ورودی این بنای تاریخی زمینی از مخابرات تملک شد.
رئیس شورای شهر ملایر گفت: با حضور ناظران این ملک قیمتگذاری شد و ساختمان خریداری شد و اقداماتی در آن انجام شد و درنهایت به حال خود رها شد.
وی پیشرفت پروژه ساختمان ورودی شهر زیرزمینی را ۷۰ درصد عنوان کرد و گفت: با توجه به درخواست برای بازدید عمومی در ایام نوروز مدیرکل میراث فرهنگی بیان کردند که اگر این کار را بهصورت ناقص اجرا کنیم گردشگر زده میشود.
بداغی گفت: آقای سلطانی فر و خانم احمدی پور روسای وقت سازمان میراث فرهنگی از نزدیک از این مکان بازدید کردند و قولهایی داده شد اما متأسفانه اقدامی نشد.
وی گفت: متأسفانه بزرگترین مشکل ما آقای خاکسار مسئول دستکند های استان است که خود سامنی و همشهری ما است اما به دستکند ارزانفود توجه بیشتری دارد.
رئیس شورای شهر سامن تأکید کرد: ما حاضریم بهعنوان بخش خصوصی پروژه به شهرداری واگذار شود و اگر شده ساختمان و املاک شهر را بفروشیم این پروژه را به اتمام رسیده و آماده بازدید کنیم اما متأسفانه کسی از مسئولین میراث فرهنگی پایکار نیست.
حسینی عضو شورای شهر سامن نیز بیان کرد: از مسئولین درخواست داشت که تکلیف شهر زیرزمینی را مشخص کنند یا آن را درست کرده یا به بخش خصوصی واگذار کند.
وی تأکید کرد: اگر توانی برای اجرای این پروژه وجود ندارد ۵۰۰ میلیون تومان خاک بر روی آن بریزند و آن را مدفون کنند شاید آیندگان از آن استفاده کردند و خیال مردم را راحت شود که دیگر شهر زیرزمینی وجود ندارد.
حسینی اجرای این پروژه را از اهداف شورای شهر بیان کرد و گفت: ۱۴ سال است که برای این کار برنامهریزی میکنیم اما هرزمانی که پایه کارآمدیم میراث فرهنگی پایکار نبوده است.
انتهای پیام/گ