• امروز : چهارشنبه, ۱۷ بهمن , ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 5 February - 2025
0

ترامپ ۲۰۲۵ دیوانه‌تر از ترامپ۲۰۱۷

  • کد خبر : 234954
  • 17 بهمن 1403 - 11:30
ترامپ ۲۰۲۵ دیوانه‌تر از ترامپ۲۰۱۷
رئیس جمهور آمریکا در دیدار نتانیاهو درباره جلوگیری از فروش نفت ایران به کشورهای دیگر اظهار نظر کرده است موضوعی که تنها با پذیرش پالرمو و CFT از سوی ایران امکان پذیر خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان به نقل از خبرنگار بین الملل شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روی کار آمدن دوباره دونالد ترامپ اگرچه از نظر برخی چهره های سیاسی غربگرا در ایران زمینه ساز مذاکرات سازنده ایران و آمریکا خواهد بود اما مواضع و اقدامات رئیس جمهور جدید ایالات متحده نشان می دهد که ترامپ همچنان همان گزینه ای است که در سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ افسار مدیریت غرب را بر عهده گرفته بود.

جریان نزدیک به دولت حسن روحانی که در طول ۸ سال دوران مسئولیت خود در دولت تدبیر و امید نتوانست از درخت برجام میوه ای برداشت کند همچنان در پی فرصتی است تا پای میز مذاکره با آمریکا نشسته و این بار شخص ترامپ را طرف مذاکراتی خود قرار دهد.

چهره هایی همچون محمود واعظی، علی ربیعی، محمدجواد ظریف و برخی دیگر از معاونان حسن روحانی و چهره های نزدیک به اصلاحات بر این باورند که ترامپ کنونی با ترامپ دوران اول ریاست جمهوری خود تفاوت کرده است از این رو می توان به مذاکره با آمریکا دلخوش بود.

مذاکره یک گزینه بایگانی شده برای جریان غربگرا
نگاه خوش بینانه جریان غربگرا در ایران به مذاکره با آمریکا موجب شد تا دولت یازدهم از همان آغاز کار خود بنای مذاکره با غرب را بگذارد مذاکراتی که بیش از ۶ سال به طور انجامید و البته دستاوردهایی هم به دنبال داشت !

دستاوردهایی همچون بتن ریزی در تاسیسات هسته ای و اجرای تمام تعهدات از سوی جمهوری اسلامی ایران که تماما خواسته های غرب را فراهم می کرد.

با آغاز دوران ریاست جمهوری ترامپ در سال ۲۰۱۷ اما در شرایطی که دولتمردان کشورمان بی صبرانه منتظر اجرای تعهدات غرب در توافق صورت گرفته بودند اما به یک باره رئیس جمهوری که بعدها روانشناسان آمریکایی درباره دیوانه بودن او دیدگاه های مختلفی را مطرح کردند برجام را پاره و اعلام کرد آمریکا از برجام خارج شده است.

خروج یک طرفه ترامپ از برجام موجب شد که کشورهای اروپایی نیز به تعهدات خود عمل نکرده و بدون معطلی از هرگونه پاسخگویی فرار کنند، حالا اما دولت حسن روحانی مانده بود و زیان های جبران ناپذیری که به کشور وارده کرد.

۸ سال کشور معطل مذاکرات ماند، دولت وقت تمام مسائل داخلی را به مذاکرات گره زد حتی آب و برق مردم را هم به نتیجه مذاکرات گره زدند، این در حالی بود که رهبر انقلاب بارها در سخنرانی های خود تاکید کردند که غرب قابل اعتماد نیست و برای حل مسائل کشور باید به توان داخلی و کار جهادی اتکا کرد. با این حال اما مذاکره با آمریکا همچون سراب دست نیافتنی برای جریان غربگرا به یک گزینه بایگانی شده در سیاست های اجرایی کشور مبدل شد.

سیاست تغییر ناپذیر ایالات متحده در قبال ملت ایران
در دوران ریاست جمهوری شهید ابراهیم رئیسی، سیاست خارجی ایران تغییر مسیر داد و بر ریل گسترش همکاری با کشورهای منطقه حرکت کرد. این حرکت توانست دستاوردهایی همچون عضویت در بریکس و شانگهای را برای کشور به ارمغان بیاورد.

حرکت سیاست خارجی کشور از سوی دولت اما با شهادت رئیس جمهور و وزیر امور خارجه آن در پرواز اردیبهشت و روی کار آمدن دولت چهاردهم یک بار دیگر دستخوش تغییر قرار گرفت.

دولت چهاردهم که با شعار وفاق ملی امور اجرایی کشور را در دست گرفت، زمینه ای را فراهم کرد تا چهره های نزدیک به دولت تدبیر و امید یک بار دیگر در قوه مجریه به کرسی های دولتی تکیه بزنند همین امر موجب شد تا آرام آرام زمزمه های مذاکره با آمریکا و گره زدن همه مسائل به تحریم ها و راه توافق با غرب شنیده شود.

آغاز دوران ریاست جمهوری مسعود پزشکیان اما با روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا همزمان بود و باعث شد علاقمندان به مذاکره حتی در اظهاراتشان برای نشان دادن علاقه خود به مذاکرات چهره ای جدید از ترامپ نمایش دهند. همین امر باعث شد تا جمله «ترامپ این دوره با ترامپ قبل فرق دارد» در فضای مجازی ترند شده و موج رسانه ای ایجاد کند.

این اما در حالی است که دونالد ترامپ از زمان آغاز مسئولیت خود در کاخ سفید مواضع و اقداماتی داشته است که نشان می دهد ترامپ ۲۰۲۵ به مراتب خطرناک تر از ترامپ ۲۰۱۷ است.

دیدار ترامپ با بنیامین نیانیاهو در کاخ سفید و اظهاراتی که در این دیدار مطرح شده به خوبی نشان دهنده کینه توزی و دشمنی سیاست های آمریکایی علیه ملت ایران است.

ترامپ در دیدار نتانیاهو گفته است: ایران اکنون بسیار قوی و ما به آن اجازه دستیابی به سلاح هسته ای را نمی دهیم. این اظهارات رئیس جمهور آمریکا در حالی مطرح شده که جریان غربگرا در ایران به دنبال مذاکره با رئیس جمهور جدید آمریکاست مذاکره ای که روشن است ایالات متحده توان هسته ای ایران را در آن هدف قرار داده و تصمیمی برای رفع تحریم های ظالمانه ندارد.

رئیس جمهور آمریکا در این دیدار به مسئله فروش نفت ایران نیز اشاره کرده و گفته است ما حق داریم از فروش نفت ایران به کشورهای دیگر جلوگیری کنیم. موضوعی که در شرایط کنون تحت عنوان دور زدن تحریم ها در حال اجراست و به باور بسیاری از کارشناسان سیاسی و اقتصادی تنها راه جلوگیری از آن پذیرش دو کنوانسیون پالرمو و CFT است.

ترامپ البته به روشنی از تقابل با سیاست های منطقه ای جمهوری اسلامی ایران نیز سخن گفته و عنوان کرده است: فلسطینی ها چاره ای جز خروج از غزه ندارند این یعنی تلاش برای اجرای طرح اخراج ساکنان غزه و آواره کردن آنها به کشورهای دیگر.

حالا اما باید دید آیا جریان علاقمند به مذاکره با آمریکا همچنان بر این باور است که ترامپ امروز با ترامپ دوران قبل خود متفاوت است یا او را خطرناک تر از سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ می دانند.

انتهای خبر/

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=234954

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

17 + شش =